Отговори
# 570
Днес ходих на преглед след раждането - имам кандида  smile3511 Това пък откъде дойде!!!!!! Аз си знаех, че ми има нещо де, но чак пък кандида!! При раждането бях с бактериална вагиноза, лекувахме я, а в болницата вливаха на мен и бебчо по този повод антибиотици и си мислех, че вече няма да имам подобни проблеми. Преди това пък имах някакви други гъбички. Айде стига толкова!!!! И това при условие, че цял живот не съм имала нито веднъж подобно нещо!

Утре сме на ортопед, но не очаквам някакви изненади.

Кг - не съм мръднала, ама как като, както казах, съм постоянно в хладилника и постоянно си правя разни вкуснотийки от рода на тиквеник и торта с банани и киви и си ги изяждам сам самичка, ММ едва се дорежда и до парченце  hahaha Но на мен кг не са ми проблем, проблем ми е коремът - искам да го няма вече. Доста се е посмъкнал, но все пак си го има. И забелязах, че се свива по същия начин, по който растеше - по време на бременността коремът ми беше остър, а отстрани нямаше, та сега така се и свива и заради това изглежда по-голям, отколкото би трябвало.

Да се включа за теченето на кърма - случваше ми се само докато бях в болница, оттогава не. Пълна съм с подплънки, които нямам какво да правя   hahaha

Добре дошла, Тонито7, да ти е жив и здрав синът. Риванолът няма пране - от опит знам за съжаление. Аз слагах върху гърдичките на моя компреси с риванол, защото му бяха твърди. За кърмата - по-назад има изписани методи и медикаменти, дано да ти помогнат за регулирането й.

# 571
  • София
Я да се разпиша след днешната разходка. Оправи се времето и форумът запустя.
Намерихме му цаката на Точко - заспива в количката. Сега вечеряме на спокойствие.
Ив, големички сте доста, но той си се роди голям.

DeniSlava86, аз се чувствам като теб. Никога не съм била толкова много кг и се чудя какво да правя вече. 90-дневната не ми действа Sad

Ето ме и мен!
Пандичка - да се оправя бързо каката ви! Това, което разказваш прилича на моето ежедневие в последните 2 месеца и половина Confused Само дето ММ се прибира към 20 часа вечер и бебето ми никак не е кротко  Mr. Green Направо ми идеше да скоча от балкона по едно време Tired
[

Аз затова искам помощ понякога, но после пак ми се иска да скоча... Общо взето и така, и иначе е зле.

Само едно нещо не мога да разбера - моите ли деца са по-дребни или вашите по - едри. Щерката е била 6,600 кг и 61 см на 5 (пет) месеца. Сега и малкия върви по нейните стъпки.  Rolling Eyes
 Hug
Ние специално вървим 2 месеца напред по мерки - 6100, 60 см. Не ми се иска така да наедрява, но вчера пед. каза, че върви много добре, не бил дебел, а висок.

Ехооо  Hug
А татковците какви прякори им измислят не е истина просто, съквартиранта вика на Влади "Кмета" (щото е охранен като селски кмет)  Joy
А на Криси и Влади общия, измислен от ММ е : "херцог Трън и Мазньо", съответно Крис и Влади, а личните прозвища на Влади от баща му са но комент - Гъделичко Личков Малката Липичка, Кольо Коликата и все в тоя дух колоритни hahaha

Hug на всички
Нашия татко също е по прякорите. Освен Точко, което си му беше индиянското име от преди раждането, вика му Токсинчо, заради миризмата, която се разнася от памперса; Дундьо - заради пупата, която е отпрал; Гладник Гладников и Дрисльо Дрисльов - тук е ясно:). И вече не се сещам какво беше...
Дано те пуснат в БГ:)

sunflower3 , ние разделихме ваксините. Но въпреки тоива беше неспокоен.

Тонини, кофти за кандидата. И моят проблем още не се е оправил.

Исках още да пиша, но от количката се носи реееееев.

# 572
tonniny относно гъбичките най-вероятно ти е паднала имунната система и затова. Аз ги имах през цялата бременност. Мразя ги #2gunfire и сега отново ми се появиха. За жалост перорално лечение с антимикотици не може докато кърмим,но мисля,че локално може. Защо сте ходили на ортопед?

# 573
Тонито7, утре ще ходим - профилактичен преглед, препоръчва се за деца между 1 и 3 месеца.

Бейбифейс, рязаха ли те вече?

Искам да отправя питане към всички, дано повече да отговорят, пиете ли витамини докато кърмите и какви???? Моята лекарка е противничка на витамините /моето мнение също не е много високо за тях/, та нито по време на бременността, нито сега ми е изписала нещо да пия.

# 574
Привет момичета!
за витамините не пия никакви, отрича го и моята лекарка...
за диетатамайка плаче. Имам да свалям 10 кг, които така си стоят. Насочвам се към 90 дневната диета, няма как трябва да се вземат мерки. Все пак идва лято, направо не се понасям в кожата си.  ooooh!
Разходките са ми на дневен ред сега, всеки ден на въздух ми се отразява доста добре.
babyface  Hug направо ми е зле. това много потиска. Колкото и да си казваш , че си раждала скоро, все пак сме жени и сме си суетни, а това, което ме посреща като вид в огледалото ме плаши меко казано.
tonniny  Hug и тук! Почвай лечение и дано скоро се разкарат гадините. Успех на прегледа утре.
тонито7 добре дошла и от мен   bouquet
Поздрави на всички, хубава вечер от мен

# 575
Здравейте мамита,

tonniny и мойта лекарка е против витамините - не съм пила нито по време на бремеността нито след това.
По време на бремеността качих 22 кг, което си е доста. Към момента имам да свалям още 12. И мен доста ме сдухват тези килограми и се чувствам много зле. Мисля и аз да започна диета.
Освен на ортопед на какви други прегледи се ходи до третия месец?
Много от вас пишат, че бебоците имат сополи - това ще ми го обясните ли. Какво значи има сополи ?
Питам, защото на моя бръмбър всяка сутрин му вадя по едно сополче от всяка ноздра. Това имане на сополи ли е? Капя му физ. разтвор по два пъти на ден, което май ще намаля до един път само - след баня. Това го правя от както се прибрахме от родилното.
babyface76, desitabonita как мина ваксинирането и имаше ли някакви странични ефекти?
Мишле, методите ти за оригване действат безотказно и ми спестяват доста дундуркане. Много ти благодаря.
ell_83, аз още не съм сменила бибероните на малкия, но скоро ще ги сменям - само дачукне два месеца.
Поздрави на всички и спокойна нощ.

# 576
  • София
Тонини, още не са ме рязали, но нямам особено подобрение и май до там ще се стигне. Само да ми мине цикъла.
Дени, знам как се чувстваш. Аз сега обмислям как да започна да свалям, че от диети с проба-грешка накрая и 100 грама няма да мога да сваля. ММ днес така каза - какво съм искала, като преди 2 месеца съм родила. Не можело веднага да стана кльощава. Да де, ама аз не само че не свалям, ами и качвам.
tikitolia, аз ваксините ги разделих и едната не му е слагана. От тази дето я сложихме беше малко кисел, но Т не е имал. Десита и тя май няма проблеми, а не ги е разделяла, но нека все пак си каже тя.

# 577
  • София
Много е индивидуално това със спирането на спонтанното изтичане на кърма. Понякога отнема месеци, преди да се оттърве човек от този "бонус". При някои майки този рефлекс се задейства дори само от плач на бебе, и то на чуждо  ooooh!
Ако става въпрос за препълване или за свръхлактация, това вече е друго и има какво да се направи...

# 578
Здравейте,

витамини по време на бременността пиех supple maman - по едно на ден. Подействаха ми много добре за справяне с умората. Пише, че са за бременни и кърмачки. Имам малко останали и пия когато ги видя и се сетя Simple Smile Като свършат не смятам да взимам нищо.

Да ви питам и аз използвате ли някакви слънцезащитни кремове за децата. Или може би не се препоръчват за такава възраст?

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 09:19 от Анонимен

# 579
Не се препоръчват до 6 мес. Може само Алба Нещо си на Борола (забравих) и кокосово масло (има ест. фактор) или няколко капки етерично масло от здравец, разредени в бадемово масло от аптеката.

# 580
Здравейте момичета Simple Smile
От днес ще стартирам пореден опит да спазвам някакъв режим, не диета, просто си върнах всички кила, които оставих в родилния дом и сега съм , колкото влязох да раждам (и колкото забременях), пфуу, с кърменето ми се отвори нечовешки апетит и то само за боклуци, не знам какъв е смисъла изобщо то с това хранене дали нещо полезно отива при бебето? Наблягам на сладки неща и тестени, ужас. Зеленчуци изобщо не ме влекат и пр. полезности. Та стискайте палци, то не се издържа това, в комбинация с дългото седене на дивана за кърмене и направо се обездвижих. Е вярно, ходя и по дълги разходки, но като цяло никак не се чувствам физически добре. Трябва да се взема в ръце... Embarassed
Иначе освен с кърмене и разходки се занимавам и с подреждане на спомени, снимки и рп. Например пиша си в един бебешки днвеник, от тези готовите, забавлява ме. Или пък си направих от тези отпечатъците на краче и ръчичка Simple Smile Въобще тотално вдетиняване.
За фенугрийка питах, ама явно никой не знае..но да питам пак - може ли да се пие постоянно. страх ме е да го спра?
И друго да ви питам-планирате ли да използвате времето в майчинство за научаване на нещо ново, за някакво развитие в нещо? Много ми се иска да придобия я някое ново умение, я да си подобря английския, я друго нещо, за сега обаче дори не знам кое да е това нещо, а пък не ми се иска винаги да работя това, което работя..за целта може да изкарам някой курс, магистратура, само дето не знам какво..на тази възраст и все така неориентирана..драма!

# 581
Тонито7, утре ще ходим - профилактичен преглед, препоръчва се за деца между 1 и 3 месеца.

Бейбифейс, рязаха ли те вече?

Искам да отправя питане към всички, дано повече да отговорят, пиете ли витамини докато кърмите и какви???? Моята лекарка е противничка на витамините /моето мнение също не е много високо за тях/, та нито по време на бременността, нито сега ми е изписала нещо да пия.
И по време на цялата бременност, и до момента ( на 2 месеца сме вече и сме само на кърма ) пия Prenatal на Jamieson по препоръка на гинеколога ми( 30 дни пия, 15 почивам). С малко поднормено тегло съм и в 1вия триместър се чувствах сравнително отпаднала, не знам дали е било внушение, но като започнах да ги пия определено живнах.( За уточнение само с гадене бях без повръщане).Доволна съм и са на добра цена. Поздрав Simple Smile

# 582
Моля кажете къде мога да намеря съвсем обикновено бяло поларено одеало, по възможност да е по-голямо от 90х90. Търся в разни онлайн магазини, но засега удрям на камък. Обикновено са или прекалено малки или с някакви картинки.

И аз пия втора опаковка Prenatal на Jamieson. Te са за бременни и кърмачки.

Никито, идея си нямам колко дълго може да се пие Фенугрийка, но при положение, че е просто подправка (сминдух), не мисля, че има проблем и постоянно да си го пиеш.  newsm78 Успех с диетката!

# 583
Пандичка аз бих проверила в "Панагюрище"
nikito ама си го описала 1 към 1 като мен за хапването на сладки неща. Абослютно като теб съм, насилвам се да хапна някакъв плод. Чак се замислям от смисъла на кърменето като давам да бебето само сладки неща и боклуци, ама нищо друго не ми се яде...  ooooh! Сподели каква диета започваш. Дано имаш успех!
Имам въпрос : бебето ни има конюктивит, почти от раждането си. На различни етапи е различно, понякога с дни няма нищо, но после изведнъж очите му са като зашити. Капахме капи, но като видим, че се подобрва и спираме. Незнам какво да предприема. Сега отново капя, решила съм да капя 10 последователни дни без да спирам да видим ефект дали ще има, ако не вече незнам. Четох в интернет, че могат да са запушени слъзни канали, което се оправяло от самосебе си няколко месеца след раждането.  newsm78 Просто незнам, моля за съвет.  Hug

# 584
Добър ден, момичета! И дано е верно добър Simple Smile
Вчера с каквото се захванах, все нещо се объркваше, вкл. магазинът на Глобул, до който ходих да платя сметка, се оказа закрит  Mr. Green
Та по-важното е, че бебо най-накрая се изака, беше получил страшен запек милият. И почти съм сигурна, че е от млякото - от неделя беше на НАН на Нестле, понеже Фризото е свършило в 6те аптеки в квартала! После се разтърсихме яко и се оказа, че били спрели вноса. Та сега сме със запас 2 кутии от хипоалергенното и като свършат, не знам какво ще ядем!? Може ми Фризо нехипоалергенно ... Дотук НАН тотално го отписвам  #2gunfire, а Хип беше горе-долу.

Та най-вероятно във връзка със запека бебо вчера повръщаше доста. Сега разбрах какво значи "на фонтан" - съчувствам на тези, които са постоянно така. Сега очаквам за колко време още ще трябва да се изчисти от тъпото НАН.

Ние май имаме лек проблем с витамин Д и сега се вманиачих на тема рахит, разходки, слънце и пр. Добре, че писахте за слънцезащитният крем, и аз се чудех да мажа ли с нещо да не изгори.

Вашите бебоци могат ли да се обръщат от гръб по корем и обратно? Ние се опитваме, ама не можем още.

За бибероните - единияките отдавна се разшириха от това изваряване и попарване и направо тече струйка. Същото е с двойките. Бебо се дави, та ползвам на Авент (те нямат номер и като цяло изглеждат много дървени, нямват системата за антиколи на НУК, но с тях е най-добре - парадоксално!).

Витамини пия на Джеймисън (още от бременността) и Биозин мама. Не знам доколко ми помагат, както бях писала, на няколко пъти вдигах Т откак съм родила, но то сигурно понеже организмът е изтощен. Без тях може би щеше да е по-зле, знам ли  newsm78 Онзи ден лекарката ми каза и някакъв пробиотик да пия, понеже и червата ми нещо са се застачкували. Та сега съм на Биогайа прословутата.

Фенугрийка, Тонини, е изчерпан от Бефит. естествено останал е този от 15 лв. Струва ми се, че и Фризото ще се завърне на пазара с нова цена. Сладури Mr. Green

За кърмата и кърменето - не знам дали си внушавам, но за мен количеството кърма определено има отношение към движението! Откакто се разхождам активно, се увеличи! Или това е свързано, че и с разходките като цяло се чувствам по-добре  Simple Smile Значи сега остава и на спорт да се запиша, така хем ще се горят калории, хем кърма ще има  Laughing Само да видим кой ще гледа бебо "междувременно"  Laughing А за хапването - Никито +1! Сладки, тесто и месо. Освен това не виждам логика да не ям яйца (те поне са здравословни, стига да не се прекалява). Ако това за киселото мляко е вярно, ужас!

Някой беше писал за образователната страна на майчинството - аз си мислех за език (т.е. испански), ама не на курс, ами така самоучене. То аз съм учила малко, мога да почна с преговаряне. Звучи доста пожелателно, като гледам колко време ми остава всичко на всичко  Rolling Eyes И освен всичко си имам и аз други учебни задължения, които са потънали в трета глуха ...

Последно, третият болничен има ли значение кога е издаден - в началото или края на периода, или все тая? Че при педиатърката е навалица и все не стигам дотам.

Малко дългичък стана постът, ама то отдавна не съм писала тъй или иначе Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт