Скандинавска литература

• 148 752
  • 814
  •   1
Отговори
# 180
А, да, помня онзи случай... Според мен тогава нямаше някакъв умисъл, по-скоро беше недомислица от страна на "Сиела"... След онова злополучно гласуване /не помня дори коя книга спечели/ въведоха гласуването да приключва в 15,00ч във вторник. То близко до акъла, че така трябва да се прави или да бяха пуснали и двете книги с почти равни гласове на половин цена, но от "Сиела" толкова чак акъл не можем да изискваме  Wink
Парижкият апартамент спечели. Те тогава бяха пуснали втори снимки само на тези две книги, защото са били с най-много гласове и трябвало да се гласува наново под снимките. Не бях разбрала и се вбесих страхотно. Голям панаир стана тогава.

# 181
  • София
Не разбрах каква е била драмата, но гласувах - обожавам Несбьо и Хари!

Някой бил по-симпатичен от Хуле? Трябва да се провериииии!

# 182
  • Дъблин
И аз гласувах сега, дано спечели, че не я купих онзи ден на панаира.

# 183
  • София
Мисля, че ще спечели нашата книга, защото в момента е 74 гласа на фона на 46 или нещо подобно за второто място. Накарах и ММ да гласува, амаха!

# 184
  • пак там
Някой дали може да ми помогне - търся скандинавска електронна библиотека, основно шведските ме интересуват? Езикът все още ми е твърде начален и ми е трудно да се ориентирам сама.

# 185
Какво имаш предвид под електронна библиотека? Ако искаш да си сваляш книги, в Пайрът Бей има - просто търсиш по автор или заглавие.

# 186
  • пак там
По-скоро онлайн четене имах предвид.

# 187
От промоцията на Сиела си взех две книги на Гюнар Столесен.Тепърва ще се запознавам с автора.

# 188
Чети вестници, напр. Dagens nyheter. Wink

# 189
От промоцията на Сиела си взех две книги на Гюнар Столесен.Тепърва ще се запознавам с автора.

На мен на фона на Несбьо слабичък ми се видя  Simple Smile
Четох "Докато смъртта ни раздели", аз пък се сдобих с него от миналогодишната промоция  Laughing
Ама нещо не ми допадна много и стила му , та втората отлежава още ....

# 190

На мен на фона на Несбьо слабичък ми се видя  Simple Smile
Четох "Докато смъртта ни раздели", аз пък се сдобих с него от миналогодишната промоция  Laughing
Ама нещо не ми допадна много и стила му , та втората отлежава още ....
От скандинавците засега Лейф Г. В. Першон и Камила Лекберг са авторите които не ми харесват.На  Несбьо сюжетите ми харесват, но Хуле много ме дразни. Ще видим как ще ми тръгне с този.

# 191
  • пак там
Чети вестници, напр. Dagens nyheter. Wink

Чета, ама са ми скучни. Искам книжки, мрън Simple Smile

Но за Пирата благодаря, някак не се сетих, че също е вариант, макар и не точният.   bouquet

# 192
  • София
Нашият приятел трябва да е спечелил - току що бях в сайта на Сиела и води в класацията. Но от Сиела никой не анонсира радостта.

Какъв е бил казусът предния път? Да не ни споходи пак?

# 193
  • София
И на са спрели гласуването,защото пуснах един лайк,макар и да е водеща книгата на Несбьо Wink

# 194
Рися, ако сега започваш да изучаваш езика, няма смисъл да се хвърляш веднага на книги. Поизчакай. Wink Може да попиташ преподавателите си за адаптирана литература евентуално или направо се разходи до близката библиотека и си задай всички въпроси там. В Швеция библиотеките са много удобна и полезна институция.

Общи условия

Активация на акаунт