ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 60 526
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна и...духом на Босфора
 HugМеривас,мноооого си заслужава Женската джамия душе,тя и Таня е казала,а и всички дет сме
били.За работно време не помня обаче,ние бяхме по обяд,точно за обедната молитва,в събота.Съчетахме с Бейлербей,къща Листопад,джамията и Кадъкьой.То си беше изживяване на сетивата!За Мармарай не мога да кажа за последната спирка,ние миналата година слязохме на Юскюдар.Сега ще искам и аз да я ползвам тази спирка,през април.Въобще аз не помня много номера
и спирки,кат нещо се запъна,питам,и карам по памет,не съм се губила досега. Mr. Green

Емиргянчо-кьошковете,мостчета,водопадчета,цветни фигурки,пънчета,ляленца,сърнета....абе всичко,и по-така височко катерете! Crazy Wink

Бялк да каже за спирките и транспорта. Мене ме питайте само за 25Е! Laughing Simple Smile Crazy Sunglasses

# 466
  • Варна
     Сега се загледах в снимките, защото на лаптопа ги нямам. От Кабаташ сме пътували с 25Е около 45 мин. до Емиргян. Качили сме се на автобуса около 13:25 ч. Явно сме били от късметлиите, избегнали големите задръствания. В парка сме стояли малко по-малко от два часа, като пихме и чай на кьошка, видим на камерите (мисля, че е жълтия newsm78). Не сме обикаляли много извън периметъра на езерото, т.е. можело е да се обиколи още... 3 часа могат да се оползотворят. Взели сме автобус EL2 в 16:00 - даже малко побързахме, за да го хванем, защото беше на спирката, а следващият е след минимум 30 мин. В 16:26 сме слезли срещу Сапфир, в 16:30 сме вече вътре.

На Женската джамия така и не отидохме. Разказвала съм за "приятните" преживявания на Чамлъджа през 2012-та, причинени от любимия мобилен оператор, та на връщане не ми беше до това и взехме първия удобен автобус за Юскюдар. Но на отиване минахме покрай нея и я видяхме от автобуса. Пътували сме с някоя 14-ка от Кадъкьой.

Живот и здраве този път се надявам да имаме отново ясно време и да отидем пак до Чамлъджа, като спрем и на джамията... Струва ми се обаче трудно да ги съчетаем с парка до втория мост и с Кючюксу newsm78

П. П. Вече има цъфнали лалета и около езерото... а е само 17.03...

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 13:55 от beljata

# 467
  • Севлиево
Здравейте, включвам се отново с въпрос.
Така, на 4 април мислим да посетим Емиргян. От вас научих, че до там се стига с автобус 25Е от Кабаташ. Дотук добре, но ми се ще да имаме и алтернативен вариант и искам да попитам запознатите дали има воден транспорт до там - на коя компания е и откъде се хваща?

# 468
# 469
# 470
Здравейте момичета! С голям кеф чета темата за Истанбул благодарение на вас.
Е, дойде и моят ред да видя Истанбул. Ще пътувам със сина ми, който тогава ще бъде рожденик. Реших да пътувам с автобус на Матпу. За голямо съжаление ще имаме на разположение само един ден. Вечерта се връщаме с автобуса към България. Вече ви казах, че този ден ще е рожденият ден на сина ми. За сега желанието ми е да направим един малък круиз с корабче. Моля ви посъветвайте ме коя от забележителностите да посетим. Само да уточня, че сина ми се интересува от история. Тук някой беше писал, че има отстъпки при входовете за рожденици. Можете ли да ми кажете, къде има отстъпки? Другото, което ми се иска е да отидем в сладкарница, защото рожден ден без сладко ( торта ) няма да е рожден ден Simple Smile 
Моля ви, помагайте със съвети и напътствия да направим планчето и маршрута!
Пропуснах да напиша, че денят в който ще бъдем в Истанбул е 10 април.

# 471
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Лалетата победиха изборите  Laughing Снимки от днес:

# 472
gabivelkova, отстъпката е за небостъргача Сапфир - мисля, че ще е интересно за детето. 4Д киното още повече, представлява пътуване с хеликоптер над града, над забележителностите, като в най-известните влиза вътре  Peace

Моята препоръка е, макар детето да е фен на историята да не ходите по музеи и прочие. За един ден ще загубите почти половината в музея или двореца, а самия град е интересен и си заслужава разходката. Ако все пак държиш да влезете някъде - Ая София, Топкапъ или Долмабахче. Избери едно от всичките, за мен Долмабахче е най-интересен.

Сладкарница - от новите Мадо или Коска, най-известната е Инджи с прочутите профитероли, в първия пост има инфо за новото й разположение.

За тура по Босфора - Шехир (в първия пост) или частна фирма, агентите са преди моста Галата.

# 473
Цитат
Здравейте момичета! С голям кеф чета темата за Истанбул благодарение на вас.
Е, дойде и моят ред да видя Истанбул. Ще пътувам със сина ми, който тогава ще бъде рожденик. Реших да пътувам с автобус на Матпу. За голямо съжаление ще имаме на разположение само един ден. Вечерта се връщаме с автобуса към България. Вече ви казах, че този ден ще е рожденият ден на сина ми. За сега желанието ми е да направим един малък круиз с корабче. Моля ви посъветвайте ме коя от забележителностите да посетим. Само да уточня, че сина ми се интересува от история. Тук някой беше писал, че има отстъпки при входовете за рожденици. Можете ли да ми кажете, къде има отстъпки? Другото, което ми се иска е да отидем в сладкарница, защото рожден ден без сладко ( торта ) няма да е рожден ден Simple Smile 
Моля ви, помагайте със съвети и напътствия да направим планчето и маршрута!
Пропуснах да напиша, че денят в който ще бъдем в Истанбул е 10 април.

Според мен за един ден можете да видите Синята джамия, Света София, Йеребатан и всичко на площад Султан Ахмед, след това тръгвате по трамвайната линия докато стигнете до моста Галата. От там ще се качите на корабче за 1,30 - 2 часа. Когато се върнете можете да разгледате Египетския пазар и да се почерпите някъде. питайте, тук момичетата знаят всичко  Grinning

# 474
Каква радост за окото са тези снимки, на 2 април съм там, дано е пълно с такива цветове  Heart Eyes

# 475
  • Варна
Шебечко, тия снимки направо...  ooooh! А жълтите лалета пред крепостните стени ме изумиха - има дори прецъфтяващи.
Тотално объркаха нещата тази година... на обявените дати ще има само отминаващи и отминали лалета... неприятно за тези, които планират пътуване от средата на април нататък. Аз тази година знам, че не се целя в тях, иначе щях да съм #Cussing out

gabivelkova, вариантът е да отидете до Долмабахче и от пристанището до двореца да вземете корабче за тур по Босфора. Или да се ограничите в Султанахмет - Св. София и Йеребатан, после от Еминьоню корабче по Босфора. Инджи ви е далече, но близо до моста Галата е баклаваджийницата Гюллюолу... пасти и торти има и тук, а и не съм чувала някакви впечатляващи отзиви за техните такива, но баклава е задължително да се хапне... или кюнефе... абе, нещо типично.
Добре е да знаем с какво време разполагате, за да фиксирате тура кога ще го ползвате и останалото да е на принципа "каквото успеем".

# 476
А сме още 17 март, пък до средата на април какво ще правим градинките не знам.

# 477
Ще ги правим магистрали!

Иначе, много са хубави лалетата.

Ивелина, добре завърнала се! Чакаме повече подробности!

# 478
Момичета ще си повторя въпроса, че не успях да намеря отговор - интересува ме работното време на Женската джамия и още нещо може ли в Долмабахче сарай да се влезе само в градините.
  bouquet

# 479
Меривас, последния път питах рецепциониста в хотела за работното време на Сюлеймание. Той ме погледна много озадачено и ми каза:"Как така работно време?! Джамиите нямат работно време." Отидохме късно, след 19.00 часа и наистина беше отворено. Аз от Шикирин нямам много приятен спомен, имаше погребение в двора на джамията и гледахме да не се задържаме дълго Sad

Общи условия

Активация на акаунт