Частни детски градини - София (8)

• 110 638
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Баш здраво не е, но и чак толкова болно - също. Естествено, че при 38 градуса не се дават лекарства (освен в по-особени случаи при деца с някои хронични заболявания). И детето разпространява вируса значително преди да се проявят симптомите, така че заразата си пълзи от това. Що се отнася до "тези нашите разбирания", вече казах, че се съобразявам с преобладаващото мнение и страхове и не си пускам моите деца "болни", пък и смятам, че почивката и наспиването вкъщи ще се отразят добре на организма им в такъв момент. Винаги предупреждавам евентуални гости например, че може да ги заразим, но  през ум не ми минава да се притесня да поканя на гости възрастен или дете с подобни симптоми, какво остава за площадките или градината/училището. Има други, по-неприятни заболявания, с които трябва да се внимава - когато баткото се разболя от варицела, например, веднага спрях и малката, за да не пренесе заразата. Въпреки че варицелата при децата обикновено протича много леко, възможността да има бременна майка на дете от групата ме накара да си се гледаме кажи-речи месец вкъщи, докато се разболее и оздравее и тя. В крайна сметка, всеки с критериите си за опасно и безопасно. За мен са опасни филиите със салам и седенето по цял ден вътре, еле пък на затворени прозорци, за други - настинките и студът. Малко неприятно обаче се получава, когато едните са по-агресивни от другите и налагат своя модел в детското заведение, защото на учителите и ръководството им омръзва от разправии. В моя опит това са били все вторите.

# 601
ibm, много се радвам, че има родители като теб, които задържат у дома децата си, които са започнали да проявяват признаци на заболяване. защото хрема, кашлица и леко повишена температура са точно това - симптоми на заболяване.
и ако повечето деца, които се заразяват, изкарват боледуването по-леко и дори "на крак", има и такива, при които почти безобидния за останалите бацил може да доведе до сериозни усложнения. и срещу тези усложнения никой не е застрахован.
след като отглеждаме децата си заедно (в градината или на площадката) е безотговорно да твърдим, че видиш ли щом моето си е ок с висящия сопол и твоето ще е така или, по-лошо, какво ми пука за твоето...  Confused

# 602
  • София
Не се очудвайте, защото частната градина си е едно търговско дружество и тя си гледа най-вече финансовия интерес. Ако започнат да връщат масово децата заради сополите и подкашлянето родителите, които ходят на работа и плащат маса пари ще започнат да мрънкат = губене на клиенти и финансови загуби. ......

Тогава в държавните не трябва да припарва болно дете, а там това е масова практика от години. Защо? Те нямат финансов интерес, все едно е колко деца ще гледат днес 14-24-40.

# 603
  • София
...

Тогава в държавните не трябва да припарва болно дете, а там това е масова практика от години. Защо? Те нямат финансов интерес, все едно е колко деца ще гледат днес 14-24-40.

В дискусията за болестите не се намесват, че толкова е дъвкана, а и не знам колко пъти съм писала как ми се променило мнението благодарение на опита с първото дете и мисленето на Запад, но това последното не е вярно - в общинските ДЗ субсидията се получава като се гледа среднодневната посещаемост, т. е. има значение колко са децата, водещи се на градина  Peace

# 604
  • София
Аха, т.е. затова не ги връщат. Това е масово оплакване, но не се предприема нищо.

По темата: какво стана с "Кита"? Някое дете посещава ли я? Интересно ми е да чуя мнение, защото сградата им ми се видя доста футуристична.

# 605
  • София
А пък аз чакам отзиви за "Росица". Някои родители я бяха посещавали през лятото на отворените врати. Бяха много доволни от видяното. Дали нечие дете вече ходи в градината?

# 606
Здравейте, възможно ли е някой да ми препоръча детска ясла със следните критерии /по важност/:
- добри, отдадени, обичащи децата учители, които знаят какво правят.
- възможност децата да спят поне 2 часа следобед /не на хартия, а наистина/.
- чист въздух и често извеждане на децата навън.
- хубава храна без полуфабрикати и без ежедневни кексчета.
- отзив за заниманията и поведението на децата /не само акал е х пъти, спал е час/.
- възможност децата да избират заниманията си сами.
- разговор /поне песнички/ на друг език.
- смесени групи по възраст /не е задължително/.

Районът е без значение. Ако трябва, ще го водя и на луната.
Зная, че добрата градина за едни деца може да не е толкова добра за други, но ще рискувам с получаване на съвети.

# 607
Не се очудвайте, защото частната градина си е едно търговско дружество и тя си гледа най-вече финансовия интерес. Ако започнат да връщат масово децата заради сополите и подкашлянето родителите, които ходят на работа и плащат маса пари ще започнат да мрънкат = губене на клиенти и финансови загуби. Така че уж като цяло има контрол, но си затварят очите за доста неща. Както можете да видите от други мои мнения според мен нещата са най-вече в ръцете на родителите и по-скоро опират до тяхното самосъзнание. Трябва да спират децата сами от посещение на градината при първи симптоми на болестно състояние.

За протокола, и аз съм от работещите и плащащи маса пари и съответно губещи маса пари от болничните. За жалост това, че частните градини също са възприели тази порочна практика идва само да потвърди тъжния извод, че масовата нагласа е децата да се водят болни и спасение няма Sad
Наистина се изумявам от аргументите на тази група в подкрепа на имунитет чрез боледуване, ама че заразата вече била така или иначе разпространена преди да се проявят симптомите и давай да продължаваме по този повод, направо ме срази, признавам.  Shocked

# 608
  • София
Здравейте, възможно ли е някой да ми препоръча детска ясла със следните критерии /по важност/:
- добри, отдадени, обичащи децата учители, които знаят какво правят. - За мене на малкия са си ОК  Peace
- възможност децата да спят поне 2 часа следобед /не на хартия, а наистина/. - Имам чувството, че и по-повече спят - така е по-лесно за учителките и в частните, и в общинските ДЗ  Wink За мене би било най-ОК изобщо да не спят, че няма приспиване до 0 часа понякога после, ама кой ме пита. Моите и двамата от 1.5-2 годишна възраст вкъщи следобед не спят, така са и децата на Запад, т. е. не ги насилват, ако не им се спи. Аз също имам кошмарни спомени от лежането следобед и гледането в една точка като дете.
- чист въздух и често извеждане на децата навън. - И това е ОК - ЧДГ-то е в Драгалевци; и сутрин, и следобед са навън; каката в общинската ДГ (в яслата не, че там беше по-трудно с обличането и събличането, както и с контролирането, на ок. 20 бебета, като тяхната гр. дори преди 7 гг. беше сравнително малка като бройки) също бяха много навън, че така тригодишните и нагоре повече "слушат" и отново е по-лесно за г-жите.
- хубава храна без полуфабрикати и без ежедневни кексчета. - Готвят си на място, като от вр. навреме им правят и кекс за следобедна закуска, ама обикновено са кремчета. По меню (него го дават разпечатано вс. седмица, може да се пробвам да снимам и кача някое довечера с телефона) им дават и мн. плодове и зеленчуци.
- отзив за заниманията и поведението на децата /не само акал е х пъти, спал е час/. - На мене и обратната връзка ми е ОК, макар че с каката бях по-добре информирана, ама сега почти не стигам до градината, а и се съгласих следобед да ми го кара само шофьорът (без г-жа), сутрин на буса го качва мъжът ми... Предполагам, ако питаш, ще са и по-подробни, аз в общи линии се водя по детето...
- възможност децата да избират заниманията си сами. - Само английският за неговата възраст не е по избор, т. е. задължителен е; има още танци, плуване, езда, футбол (може и да изпускам нещо), като първото ми беше предложено и конкретно за моя хубостник, ама хем мисля, че е малък, хем не смятам да го подтиквам към танцуване (а е по-добър от кака си на неговата възраст, к. е със сребро от републиканското по ХГ в категорията "Деца"  ooooh! ), а и ми е скъпо (таксата е кажи-речи двойна на тази в общинско ДЗ, к. не би било непосилно, ако не трябваше да се плаща основната такса, к. в нашата ЧДГ, писала съм и друг път, все пак не е от най-високите...).
- разговор /поне песнички/ на друг език. - Че пеят на английски - пеят, целогодишно най-големият хит за моя хубостник е Twinkle, Twinkle Little Star барабар с аплодисментите за хора от мама и кака и самоаплодисментите накрая за собствената особа  Laughing
- смесени групи по възраст /не е задължително/. - Групите на теория на са смесени, ама на двора децата май са си заедно всичките, а и съдейки по разни снимки от РД, чат-пат ги събират и вътре, но по 2 гр.-и (прим. първа и втора яслена или яслена и първа), к. за мене също не е проблем, напротив.

Зная, че добрата градина за едни деца може да не е толкова добра за други, но ще рискувам с получаване на съвети. - Да, тя нашата ЧДГ не е от тези с най-големите претенции, ама за мене си е ОК...

# 609
- добри, отдадени, обичащи децата учители, които знаят какво правят.
- възможност децата да спят поне 2 часа следобед /не на хартия, а наистина/.
- чист въздух и често извеждане на децата навън.
- хубава храна без полуфабрикати и без ежедневни кексчета.
- отзив за заниманията и поведението на децата /не само акал е х пъти, спал е час/.
- възможност децата да избират заниманията си сами.
- разговор /поне песнички/ на друг език.
- смесени групи по възраст /не е задължително/.

Зная, че добрата градина за едни деца може да не е толкова добра за други, но ще рискувам с получаване на съвети.

Мога да препоръчам нашата, но отдавна няма места, така че е важно да провериш къде по това време на годината има места!

# 610
@Спящата, коя е вашата ЧДГ. Разбирам, че е в Драгалевци, но коя е? Там преди преслушах само Немо, която беше ОК, с домашна атмосфера.

@allure, дайте име на градината, моля ви.

# 611
  • София
@Спящата, коя е вашата ЧДГ. Разбирам, че е в Драгалевци, но коя е? Там преди преслушах само Немо, която беше ОК, с домашна атмосфера.

...

Ежко Бежко  Peace Аз също ходих преди да запиша малкия, но децата спяха и затова разгледах само двора... Има мн. снимки на сайта им обаче от гр.-ите, а имаше и в офертата.

# 612
Благодаря ти, @Спящата. Изглежда добре. Каква е таксата в Ежко-Бежко?

@allure, виждам, че сте в Киндероазе. Чувала съм хубави неща, особено за нивото на немски език.
Но ние не сме немско-говорящи. По-скоро търся градина с основен език английски. Лошото е, че до този момент ясла/градина с преподаватели, които да имат опит и усет към децата, в комбинация с отличен английски, не съм видяла в София. Така езикът остана на втори план в моите критерии. За съжаление.

Търся място, където усещат, развиват и се занимават с детето, а не гледат на него като на касичка, която ака, спинка и толкова. Горната ми граница за такса е 800-850 лева /с храна/. За сума над тази градината трябва да има някое важно предимство, а да не е просто тактика за филтриране на платежоспособни родители.

Другият вариант е гледачка вкъщи, но все ми щеше да си намерим местенцето навън, с деца.

# 613
Лошото е, че до този момент ясла/градина с преподаватели, които да имат опит и усет към децата, в комбинация с отличен английски, не съм видяла в София. Така езикът остана на втори план в моите критерии. За съжаление.

Търся място, където усещат, развиват и се занимават с детето, а не гледат на него като на касичка, която ака, спинка и толкова. Горната ми граница за такса е 800-850 лева /с храна/.

Ами виж Космос Кидс, там обучението е на английски и другите неща ми харесаха, но не ми хареса хигиената и материалните условия, а таксата е на горната спомената от теб граница.

# 614

@allure, дайте име на градината, моля ви.

KINDEROASE

Общи условия

Активация на акаунт