Отговори
# 645
Бременността до 35 и ако не е рискова може да се следи и от ЛЛ. Той дава докоментите за раждане.

Бременната има право 1 път да смени АГ-то на ЖК, но при втория ще ползва каквото е останало.

# 646
до-ре-Ми, благодаря!   bouquet

# 647
linsmalins, аз също се замислям, като гледам какво пишат останалите мами, за това мерене на шийката. На мен прегледа ми е като цяло доста обстоен всеки път, мерят ми кръвното, гледат ме на ехограф и т.н. /като изключа един път/, но нито веднъж лекаря не ми е мерил шийката, дори не сме говорили за това. Но тъй като отзивите за него са отлични от всички, с които съм говорила, а и аз самата съм доволна от отношение и прочие, съм си при него и като че ли не смея да го питам за това. Надявам се, че има предвид всичко, което трябва, когато ме преглежда. Ти беше при д-р Ризова или бъркам? Тя ме гледа мен на 4D в МБАЛ „Черноморска”, стори ми се, че малко не ги разбира съвсем нещата с този апарат. Каза ми все хубави неща за бебето, но все пак се позамислям...

svetla_ety, аз съм се прехвърляла, по-рано бях споделила, че не бях сполучила с първия си избор на лекар и някъде към края на декември с повторно направление от личния ми лекар се преместих при настоящия си лекар. По отношение на изследванията, даваш му всички, които си направила до момента, защото лекаря ти е длъжен да съхранява в досие задължителните изследвания, които трябва да минеш по време на бременността. Аз бях съобразила и без да ходя при предишния, си бях направила копия на всичките ми изследвания до момента и направо му ги дадох, та не ми се наложи да ходя при първия да ги взимам от него и да се обясняваме. Иначе през самата бременност си има определени задължителни изследвания и като си ги минала някои от тях вече, предполагам няма как, а и няма и защо да се правят пак. Лекарят ти, като види резултатите, преценява трябва ли нещо допълнително, и така.

# 648
Момичета как сте с нервите.......от няколко дена съм едно кълбо от нерви! Всичко ме дразни, на всички се карам, плача за щяло и нещяло......изтрещях нещо. На всичкото отгоре тези киселини много ме мъчат, вечер немога да спя, дали от това се изнервих незнам.....Снощи много ме болеше пъпа, имах чувството че бебето е хванало пъпната връв и я дърпа толкова силно. Ообщо взето искам по бързо да идва юни месец, че ако продължавам така ще раждам в психото : Laughing

Все едно аз съм го писала  Tired До финала мъжо трябва го номинират за Нобелова награда за мир  Mr. Green

# 649
Добро утро Simple Smile

malkoMishle, сигурно ти е от недоспиването и от лошото време, на мен много ми влияят тези две неща също. А за пъпчето само да кажа, че между твоя пъп и пъпната връв към бебчето няма нищо общо  Wink

И аз искам вече да идва юни месец, коремчето вече ми тежи  Sad дори се чудя, как не усещате дали се въртите нощем, на мен всяко обръщане ми е такава мъка, че се събуждам, за да си подпра корема и да го "преместя"  Crazy

На ЖК ходя също на частно и ни кръвно, ни кг, ни нищичко не са ми мерили.
Ходя при този док от началото на януари и от тогава само веднъж ме е гледал на ехото, след това все се пада или ФМ или прегледа по спешност  ooooh! Съответно не ми е мерил никога шийка, таз и т.н. Много е тъпо това с непълните прегледи...

svetla_ety и на мен УЗ на частно ми е 50лв. (София), като ходих във Варна в Майчин дом беше 35лв. И съм си сменяла ЖК по ЗК с направление от личния лекар - само взимаш направлението от ЛЛ и го носиш на новия следящ. Някои казват, че направление за смяна може да се изаде само веднъж, затова провери/избери добре.

За ЖК по ЗК като слушам, че ви гледат всеки път на ехото направо завиждам благородно, моя бивш по ЗК ме беше гледал на 10-ти ноември примерно и после като отидох на 29-ти по спешност с кървене и температура ми поиска пари и за преглед и за ултразвука! Щото нали по веднъж на месец ми се полагало по ЗК... 75лв. бяха, никога няма да го забравя, след това реших, че като ще плащам, по добре да е при добра техника и признат специалист.

# 650
Гаги, по ЗК не ти се полага веднъж месечно ултразвук, а 2 пъти за цялата бременност  Crazy

# 651
Момичета как сте с нервите.......от няколко дена съм едно кълбо от нерви! Всичко ме дразни, на всички се карам, плача за щяло и нещяло......изтрещях нещо. На всичкото отгоре тези киселини много ме мъчат, вечер немога да спя, дали от това се изнервих незнам.....Снощи много ме болеше пъпа, имах чувството че бебето е хванало пъпната връв и я дърпа толкова силно. Ообщо взето искам по бързо да идва юни месец, че ако продължавам така ще раждам в психото : Laughing

Все едно аз съм го писала  Tired До финала мъжо трябва го номинират за Нобелова награда за мир  Mr. Green
Присъединявам се,от няколко дена не мога да се позная Rolling Eyes

# 652
Здравейте и от мен. Много се радвам,че времето се пооправи и вече има слънчице.
Аз се следя само на частно и от прегледите не мога да се оплача изключително обстоини са: мерят ми кръвното, килограмите, корема, гледат ме на ехограф- 35лв. (и ми дават снимки всеки път, където си е описано точно какви са размерите на бебето),даже последните два пъти слушахме и сърчицето на бебка с нещо като микрофонче. Пуска ми кръв всеки месец, а урина на две седмици (че си имам проблеми с бъбреците) и тя си ми издава болничните.

И аз съм така, ама не от няколко дена  Whistling  Даже споделих с доки и тя ми каза, че е често явление (стига мъжа да има достатъчно търпение всичко е наред).  Rolling Eyes
Момичета аз от два три дни имам болки в гърба и кръста ама доста неприятни, незнам при вас как е, но аз не намирам удобна поза за спане или седене и често си мисля колко далече е юни.  Tired

Хубав и слънчев ден на всички   bouquet

# 653
Гаги, по ЗК не ти се полага веднъж месечно ултразвук, а 2 пъти за цялата бременност  Crazy

Да, да, запозната съм за УЗ, но веднъж месечно ми се полага ПРЕГЛЕД! Та освен УЗ, си платих и прегледа...  Whistling

# 654
Здравейте и от мен аз от няколко дена спя много неспокойно а болките в кръста ги имам от месец.
Вчера бях на преглед при Стоилов и сме много радостни че нашия малък мъж е добре. Не можахме да направим запис защото не беше застанал подходящо но важното е че сме добре.
И аз съм по-чувствителна от преди.

# 655
  • София
Като се тегли чертата, май ще излезе, че ЖК по ЗК е по-скъпа от частната  Rolling Eyes Моят пакет в "Надежда"  е 480 лв. и ме гледат всеки месец с ехограф, включени са и няколко ПКК и урина, глюкоза, тонове,2  микробиологии, вирусология. може и да пропускам нещо. Като ми се наложи да посетя спешния кабинет си плащам 40 лв. за преглед, де, ако не се падне моята лекарка.

Нервите мен ме тресат по 1-2 дни и се успокоявам, но очите ми се насълзяват даже на новините  Mr. Green

За болките в гърба и кръста обмислям да си взема възглавница за бременни, от дългите, които се слагат между краката. Ако някоя от вас ползва, моля за отзиви, защото се чудя дали си струва инвестицията от 100-170лв., за колкото ги намирам в нета.

# 656
Явно всичко за прегледите си е до д-р. Аз спрях частния д-р, защото се оказа, че вниманието и професионалното отношение, което получавам от ЖК по ЗК, е в пъти повече. Искам да кажа, че никога до сега не съм платила нищо.Случвало се е УЗ два и веднъж три пъти в месеца, и нито стотинка не са ми поискали.А все пак да отбележа, че ходя в частна клиника.

# 657
Не виждам оправданието на тази цена, но то какво ли е евтино за бременни и цена. Една нормална възглавница върши същата работа. Аз ще си шия извита и ще си я напълня със силиконова вата - около 5-6 лв. всичко.

Аз също на моменти съм много нетърпелива и ми е съвестно за детето, че то горкото иска игра, а аз все съм изморена.

# 658
Pati111 не знам къде ги гледаш тея цени но аз такава възглавница гледах за 22 лв в Рая Тойс. Според мен повече пари за това нещо са излишни.
Скрит текст:

# 659
Възглавниците са различни. Има по-скъпи, които са пълни с топчета и не се деформират или степват като ватените или дунапреновите. От там идва разликата в цената.
Pati111 , моя приятелка има от по-скъпите възглавници и е изключително доволна. Имам познати с другите и изобщо не са ги използвали.

Общи условия

Активация на акаунт