БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 079
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
Съставки (INCI): Вода, Магнезиев Лаурет сулфат, Динатриев кокамфодиацетат, Натриев Лауроил Саркозинат, Акрилати/Стеарет-20 Метакрилат Кополимер, C12-15 алкил лактат, масло от семената на жожоба (Simmondsia Chinensis), Цинков Пиритион, Пироктон Оламин, Лактоза, Млечен протеин, Бифида фермент лизат, Натриев хлорид, Бисаболол, Токоферил ацетат, Натриев хидроксид, Парфюм (аромат), Хексил цинамал, бензил салицилат, Бутилфенил метилпропионал, Линалоол, Алфа метил Йонон, Лимонен, Гераниол, Кумарин

Шампоан против пърхот Lavilin, 300 мл

Марка: Lavilin

Може ли мнение за тези съставки?
Това не е ли тема за БИО / органична и натурална козметика ?

Именно. Въпросната марка е с натурални съставки и според мен въпросът е много на място.

# 541
Моля, текущата тема не е подходяща за такъв тип дискусия.
Ако желаете да обсъдите проблема, подфорум "Клюкарник" е на ваше разположение.
Да, разбира се. Просто не можах да не реагирам Simple Smile
Питанията ми си остават - мисля, че са си за темата Simple Smile

# 542

Напълно подходяща е. Въпросът с тестването върху животни и био козметиката са неразривно свързани.

# 543

Напълно подходяща е. Въпросът с тестването върху животни и био козметиката са неразривно свързани.
Да, но може би имаше предвид да не стане напечено, защото човекът хич не се изказа "подобаващо" и аз реагирах малко остро.

За съжаление, все още е твърде трудно да си намериш козметична фирма, нетестваща Sad Био вече има много на нашия пазар, но нещо, че е био въобще не значи, че не е тествано върху животни  smile3515

# 544
Моля да не се изказват определения кое е "подобаващо" и кое не, и да не се правят лични нападки. Нека всеки има право на мнение пък било то и различно от твоето. Тук обсъждаме био продуктите, а не подобаващо ли се изказват съфорумките.
И тъй като задаваш въпрос: дори и на опаковката да пише Not Tested On Animals това че крайният продукт не е тестван върху животни от фирмата производител далеч не означава, че суровините не са били тествани. Много вероятно е отделните съставки, които се произвеждат от други фирми производители и доставчици, да са били тествани върху животни.

# 545
Моля да не се изказват определения кое е "подобаващо" и кое не, и да не се правят лични нападки. Нека всеки има право на мнение пък било то и различно от твоето. Тук обсъждаме био продуктите, а не подобаващо ли се изказват съфорумките.
И тъй като задаваш въпрос: дори и на опаковката да пише Not Tested On Animals това че крайният продукт не е тестван върху животни от фирмата производител далеч не означава, че суровините не са били тествани. Много вероятно е отделните съставки, които се произвеждат от други фирми производители и доставчици, да са били тествани върху животни.

Знам.
Съжалявам, ако някой се е засегнал.

# 546
Някой ползвал ли е на Алтея бебешката козметика за някакъв отзив. Сега взех розовата им вода, но като свърши мисля да си пълня шишенцето с другата им розова или лавандулова, но питам за кремчета, душ сапун, слънцезащитна?   bouquet

# 547
RHAMNIA BYNATA
Съдържание на дневния крем:
Aqua, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Polyglyceryl-3 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol , Sodium Stearoyl Lactylate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Olea Europaea Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Hippophae Rhamnoides Pulp Extract, Panthenol ,Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Bisabolol, Carbomer, Sodium Hydroxyde, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Tocopherol, Benzyl Alcohol , Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citrus Sinensis Oil

Някои ползвал ли е марката, съответно дневния крем? Като съставки как ви се струва?

# 548
Този глицерин в началото ми се струва че доста ще изсуши кожата.
Аз си взех на скоро един бебешки крем да се мажа, игнорирах глицерина, понеже останалите съставки бяха Ок, но страшно ми изсуши кожата. Моята по принцип си е суха де.

# 549
  • София
Здравейте! Търся си био шампоан и балсам. Досега единствената марка, която ползвах беше Фитокод, но бих искала да се разнообразя. Не боря някакви особено проблеми-косата ми е нормална, има обем, с малко по-тънък косъм съм, затова си мислех за нещо уплътняващо. Благодаря предварително!

# 550
  • Сандански
Здравейте, копирам съставките на един шампоан, от който съм много доволна за мое учудване, защото не се спогаждам с биошампоани (какъвто е този). Моля, някой, който разбира от съставки, да коментира дали съставът на продукта е добър. Това може би ще  е и отговор на въпроса на gabsito, но за жалост тази марка Bioearth не се предлага в България. Само да спомена, че шампоанът е против косопад. Но който разбира, ще каже дали наистина е така! Simple Smile

Ingredients (INCI): Aqua, Magnesium lauryl sulfate, Cocamidopropyl betaine, Sodium ch- loride, Glycerin, Niacinamide, Panax ginseng root extract*, Eucalyptus globulus leaf extract*, Rosmarinus officinalis leaf extract*, Sodium ben- zoate, Potassium sorbate, Benzyl alcohol, Parfum.
* organic

# 551
  • Варна
а бе хора, какъв е този шампоан Langen Mahne ? Предполагам, че е поредната "натурална" "Био" глупост ама някой знае ли нещо?

# 552
а бе хора, какъв е този шампоан Langen Mahne ? Предполагам, че е поредната "натурална" "Био" глупост ама някой знае ли нещо?
Не знам дали е био, аз не го взех като такъв, но е глупост за мен, както казваш. Страшно ми оплиташе косата, ефект за главоломен растеж не видях... hahaha

# 553
записвам се и тук -  първо ще я прочета после ще  споделя  Grinning
толкова "био" се появи напоследък че чак сявят ми се зави - а като прочета вътре не "био " ами цял "Хим комбинат "

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 04:19 от лиска

# 554
Здравейте,
Синът ми е на 6 и много иска да му правя косата "като на петелче". Посъвтевайте ме, моля ви какво да купя, за да му правя прически. Сърце не ми дава с масовите гелове  Praynig
Взех това, но не върши никаква работа. http://www.balevbiomarket.com/gel-za-kosa-za-silna-fiksaciq.html

Благодаря предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт