Лемили срещу Барби

• 23 570
  • 447
  •   1
Отговори
# 165
а защо трябва да са по-високички Simple Smile нали това е идеята да е тази която Е средностатистическата девойка. ако е това което би искала да бъде - има Барби

# 166
барби не е само кукла, барби е и поведение, и мироглед, и състояние на духа. защо тая клета кукла точно така са я удошевили?

Aми защото прототипът на Барби е pin-up girl, ражда се в тази епоха. А образите на pin-up girls определено не са илюстрации за детски книжки и плакати за стаи на момиченца и, макари и от десетилетия Барби да се рекламира и продава като детска играчка, верятно някъде из гънките на мозъка се досещаме, че не е типичната детска играчка.

Първата Барби, Лили се казва, е предназначена за шегички между възрастни и идва с реплики като:
"I could do without balding old men but my budget couldn't!"
"Can't you tell me the name and address of this rich and handsome man?" и т.н.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bild_Lilli_doll

Конкретната връзка с Барби се намира в това изречение:
Lilli also inspired the production of another fashion doll of high quality who would soon outshine her: "Barbie, produced by Mattel. Ruth Handler, one of the company's founders, bought some of the Lilli dolls when she was on a trip to Europe. Back home she reworked the design of the doll and renamed her Barbie..."

Преди две години Барби празнуваше някакъв юбилей, така че бяха направили репортаж по радиото, където тази история беше разказана в подробности и те бяха, че въпросната Рут купила куклите като шеговит подарък за мъжа си, но след като видяла дъщеря си да си играе с тях, ѝ хрумнало да започне да ги произвежда и рекламира като детски играчки.

Можете да си извадите снимки на въпросната Лили и ще видите, че наистина е пряката вдъхновителка на Барби, а преди Лили не е имало подобни кукли.

# 167
  • София
Защото ние дори не знаем каква е точно тази средностатистическа - взети  са отделни черти като оттук средната дължина на краката, средната гръдна обиколка, средите килограми, среднната обиколка на талията и таза или... от Ен тийнки получаваме една, която е със средни размери такива, такива и такива, събрани на едно място. то и аз не мога да го обясня, толкова е абсурдно това със средностатистическата тийнка. Такова понятие в статистиката няма. По-скоро бби трябвало да вземат модата в статистически смисъл, защото там е най-голямото струпване на единици, т.е. най-много тийнки са с определени параметри и пропорции. Тази средностатистическа е като морско свинче - нито е морско, нито е свинче - нито е средна, нито е статистическа.

# 168
Ясно, че Барби вече е натоврена с този смисъл, веряотно с него се е родила. не съм го чела това преди. Природата е решила децата да не могат да четат. Гениално.

# 169
Средностатистическите американки са над 100 кг. Що не я направиха направо обла да не се подтискат горките?
Барби е кукла и ако някой я приема като модел за подражание и се стреми да стане като нея си е лично негов психически проблем и няма нищо общо със самата кукла.
В крайна сметка всички сте виждали слабините на Кен , нали? Не знам някой мъж да е прибегнал до премахване на гениталиите с цел прилика с Кен. Все пак и той е спряган за "идеал на мъжката красота"   newsm78

# 170
Избирам Барби!
Подкрепям мнението на AtenaotnA напълно.
Не, че има лошо, подобни кукли, да се използват за кампании против анорексията например, но все пак с кукли си играят децата предимно, които не са търсената група в такъв случай.

Красивото си е красиво, независимо колко сме затлъстели за съжаление.
По тази логика, трябва да направят нова кукла с пъпки, косми по краката и прочие, че да не вземе някоя мацка, да се комплексира, защо тя има, пък барбито не..

# 171
Интересна тема, накарахте ме да се разровя в уикипедия (не знаех, че Акуа са съдени от Маттел за песента Барби гърл!).
Барби никога не ми е харесвала особено, но пък и аз се запознах с нея сравнително голяма (трябва да съм била към 10-годишна), никакъв интерес не представляваше за мен, струваше ми се непропорционална, пък и да, наистина, и на краката си не можеше да стои. Виж, ако бях видяла дома й, сигурно щях да бъда впечатлена, умирах си за къщички и най-различни обзавеждания.
Не знам дали е нормално да е обект на подражание, но е факт колко много момичета се опитват да й подражават и се вманиачават. И при момчетата играчките-оръжия или игрите с насилие в болшинството си не са проблем, но ако има и някакво отклонение, може и да станат. Първата Лемили изглежда малко плашеща обаче, прекалено реалистична. Може и да не съм имала "кукленски" период, но според мен куклата трябва да има нещо специално, нещо нереално, нещо преувеличено, иначе не е интересна. Ужасни са ми и точните копия на бебета, които пробутват на малките момиченца, ако бях дете, не нямаше да ги погледна, ами и щях да се страхувам от тях.

# 172
Расовата толерантност ли си чешете с кукли-негърчета?

Трябва за БГ кукла мангалче да направят Simple Smile

Joy newsm10

Enchanted Doll са красиви, но не са за деца.

# 173
Средностатистическите американки са над 100 кг. Що не я направиха направо обла да не се подтискат горките?
Барби е кукла и ако някой я приема като модел за подражание и се стреми да стане като нея си е лично негов психически проблем и няма нищо общо със самата кукла.
В крайна сметка всички сте виждали слабините на Кен , нали? Не знам някой мъж да е прибегнал до премахване на гениталиите с цел прилика с Кен. Все пак и той е спряган за "идеал на мъжката красота"   newsm78
Стана ми интересно,къде прочете че средностатистическата американка тежи 100кг?-или живееш в Америка и оттам направи това заключение.
А на мен новата кукла ми харесва,има здрав човешки вид...

# 174
Аз пък не разбирам защо трябва да има здрав човешки вид, да се храни здравословно, да тича и т.н...Говорим за кукла. За мен тази 'иновация' е изцяло с комерсиална цел. Много ги обичах куклите като малка. Барбитата ми бяха също толкова любими, колкото и парцалените кукли. Обаче това налагане на еталони(отново) ми се вижда крайно тъпо. Всяко нещо в детска възраст е важно и се отразява по някакъв начин на психиката и живота на детето. В моя случай ме накара да се интересувам от изкуство на по- късен етап. И- да, пропорционални са всичките. По простата причина, че в природата няма две еднакви зрънца, няма идеални пропорции. Лявата половина на лицето дори, е различна от дясната. Има слаби, дебели, 'нормални' хора. Всеки намира себе си в един момент, а и вече сме свободни да правим каквото си искаме. Да си боядисваме косите, обезкосмяваме, да се увеличим бюста или смалим други неща...Какво точно си мислите, че казва тази кукла в 21-и век? Тя е толкова несъвършена и скучна, колкото никой не иска да бъде. Ако това е целта на американците, нека си я следват. В руските кукли, които споменахте горе има много повече смисъл и красота.

# 175
Саниани , ти за американка ли се имаш ,че се засегна или просто ти е скучно?
Отвсякъде ни заливат с  информация колко затлъстели са американците. Според теб трябва ли да живея там за да изразя някакво мнение?
То и вие ,живеещите навън само четете по вестниците как живеем , ама се биете иначе да давате мнение кой да ни управлява.

А за куклата - здрав човешки вид? Ми да обесим Чебурашка тогава , щото аз лично не знам що за чудо е тя.

# 176
1.не съм се засегнала
2.скучно ми е...
3.за каква се имам не те интересува ни най-малко
4.защо реши че живея на вън  и се информирам от вестници,че и мнение да давам кой да те управлява
5.не се ядосвай,не си струва да вземаш на сериозно въпросите на такива скучаещи  като мен.
Оооо..забравих за чебурашка...ми обесете я...все ми е тая...
 Grinning Grinning

# 177
  • София
Няма значение как се казва куклата, няма значение бебе ли е, барби ли е, принцеса ли е, децата на тези години в които се пласират тези кукли обичат материалното, и без значение искаме или не, ние ще купуваме тези кукли на нашите дъщери така както нашите майки са ги купували на нас. Безумно е да се спори коя кукла е по-добра или коя е по-лоша. Това са пластмасови жени - няма значение как изглеждат, те не възпитават децата, децата взимат пример и възпитание от родителите си, и ако имаш проблем с детето си се вгледай в себе си, а не в куклите.

# 178

В крайна сметка всички сте виждали слабините на Кен , нали?

Кен може и да няма, но този, с тъжните очи, си има.

Така ли изглеждат мъжете?

# 179
  • София
о, сега погреднах пак какво пише в линка - била средната 19-годишна тийнка от центъра по контрол на болестите! Значи, здравата средна 19-годишна ми се вижда доста трътлеста, нещо средно между латино и афро. Но в лицето изглежда по-добре от Барби. Все пак, трябва й малко нереалистичен елемент на новата кукла, да я фотошопнат малко.

Общи условия

Активация на акаунт