Отговори
# 225
Ние ще вземем само коша 6+но той има пълно легнало положение а и пише че  без проблем може да се ползва от новородено

Именно това имам предвид и аз....

# 226
Всеки си преценява как да гледа бебчо наистина, сега има какви ли не колички, направо самолети. Отгледах две летни бебета в далеч по-обикновени колички, с кошове, никое не се е претопляло...
Сега пак ще ми дадат количка 3 в 1 и смятам да се възползвам от коша. Особено в прохладни и дъждовни дни ще съм далеч по-спокойна, че бебчо ще е на закътано.

За водата - както вече писах по-горе, давала съм чай против колики. По принцип бебетата не обичат водата в началото, освен ако не е подсладена. Та е много лесно да не им се предлага въобще. Те си харесват млякото.
Неподсладени чайове също не ги възприемат охотно,но понякога близват глътка-две.
Затова трябва да се внимава,ако се дават например готови бебешки чайове, да не са предварително подсладени,че и такива има.

# 227
И аз не смятам да купувам кош за новородено. Ще използвам количката от малкия батко, а тя си има напълно легнало положение, не е бил нито свит, нито изкривен. По едно време се замислих за кош признавам си, но бързо се отказах. И все пак той не е задължителен, всеки си избира количката и преценява, кое ще му е удобно и кое не.
Вече за кошницата за кола съм категорично "За".  Аз почти не слизам от колата и не мога да си представя, да съм се оплела цялата в колани, а него/нея да го/я държа на ръце. Нашата кошница е на Макси Кози, не помня от колко до колко кг е, но момчетата бяха в нея до към 10-11 м. след това ги прехвърлих в столче за кола.

След грешката да наливам големият с вода, чайове, глюкоза и т.н успеха ни с кърмене беше никакъв. Пълнеше му се коремчето само и не искаше да суче след това. Малкото до 6 мес. беше изключително кърмен, просто го усещах кога беше жаден и кога гладен и му предлагах да суче. Много лоша практика е още от болницата да препоръчват глюкоза, за жълтеницата. Вече и малките деца знаят, че тя не минава с пишането, а с акането на бебето. А за да ака трябва да яде, не да пие вода или глюкоза. А за коликите вместо чай, по добре нещо топло да му се сложи на коремчето (вече има различни грейки или там както им се казва). Или да се дават пробиотици.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 18:04 от Radina

# 228
sky_high__ това е количката, която до момента най-много ми е харесала и на живо съм я виждала и е страхотна и обединява всичко, което търся - лека е, с голям кош, голям багажник, надуваеми гуми, свежи комбинации от цветове, 2 години гаранция, много маневрена и има пълно легнало положение и на коша за след 6 месеца.

http://www.bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1102

разгледай цветовите комбинации най-отдолу на страницата.

здравейте от мен аз съм се спряла на този модел уникална количка http://www.bebe-best.com/gusio-bebeshka-kolitchka-carrera-white-p-56500.html подобна е на Кармело.Засега съм на тази но се чудя кога да я поръчвам!?вие какво мислите

# 229
Благодаря за мненията мили мами  Hug наистина друго е когато чуеш и други мнения по въпроса.
Виждам че обсъждате за/против коша за новородено..  newsm78
Аз съм за  Peace защото първите месеци на бебетата трябва да бъдат в легнало положение и решихме да ползваме зимния кош на количката който ще бъде с дръжка за да може да е удобно преносването на бебка в колата, навън и прочие.. А относно столчето За кола може да го ползваме за след 3-4 месеца както някой мами казват да има пълно легнало положение и да е 0-13кг ..тези комбинираните колички които са 3в1 вече се замислям дали да търся такава тъй като можем столчето за кола да си го купим отделно а през лятото както казах да ползваме зимния кош..  newsm78 а за повече инфо ще се консултираме с продавачките по магазините  Peace

# 230
  • Пловдив
мария87, аз ползвам гавискона при нужда и съм доволна от него  Wink

# 231
Аз ще се радвам тези дето ще дават вода да обяснят защо се налага? Защо не се дава знам, но ми се ще да разбера и кое налага даване, за да преценя.
От мой личен опит с баткото по препоръки от педиатъра след всяко хранене поемане на вода ,за да се изплакнат устата от кърмата!!!Така и правих !
От моя приятелка родила миналата година юни месец бебето беше на АМ също и бяха казали да поема водичка след всяко хранене ,но бебето не искаше и вследствие на това бебето получи афтички по устната кухина и се наложи да се третира с едно гелче ,но знам че бяха мн упорите тези афтички ,спря да се храни !Това е което аз мога да споделя .Аз ще давам на бебето поне по лъжичка след хранене.

# 232
                           запис  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 233
Здравейте момичета,
искам да питам мамите,които вече са раждали относно раждането в Тутракан. Има ли някоя мама,която може да сподели Embarassed

Относно количката - ние също сме се насочили към 3в1,и по точно към Хоук Малибу. Как ви се струва?

# 234
  • София
Мерси,Gugi

# 235
*mama*na*viki* това абсолютно не е вярно, че ако не приема вода детето ще получи афти или млечница. В повечето случаи това се получава не от млякото, а от бибероните.
Ето нещо по въпроса, ако на някой му се чете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0/

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 19:06 от Radina

# 236
Благодаря за мненията мили мами  Hug наистина друго е когато чуеш и други мнения по въпроса.
Виждам че обсъждате за/против коша за новородено..  newsm78
Аз съм за  Peace защото първите месеци на бебетата трябва да бъдат в легнало положение и решихме да ползваме зимния кош на количката който ще бъде с дръжка за да може да е удобно преносването на бебка в колата, навън и прочие.. А относно столчето За кола може да го ползваме за след 3-4 месеца както някой мами казват да има пълно легнало положение и да е 0-13кг ..тези комбинираните колички които са 3в1 вече се замислям дали да търся такава тъй като можем столчето за кола да си го купим отделно а през лятото както казах да ползваме зимния кош..  newsm78 а за повече инфо ще се консултираме с продавачките по магазините  Peace
Извинявам се за големия цитат, но ти тотално си объркала нещата. Никой не отрича, че до 6-месечна възраст бебетата трябва да са в напълно легнало положение. Просто има колички със специални кошове за новородено (в Бг неправилно наричани и "зимни кошове"), както и други колички, които са си с 1 кош, ставащ напълно хоризонтален и отново подходящ за новородено. Въпросният кош за новородено не е предназначен за кола и съответно не би следвало да се ползва в нея - столчето за кола се ползва от 1-вия ден на бебето.
И по другите въпроси мнението ми се покрива 1 към 1 с това на Radina, няма да я повтарям  Peace

# 237
*mama*na*viki* това абсолютно не е вярно, че ако не приема вода детето ще получи афти или млечница. В повечето случаи това се получава не от млякото, а от бибероните.
Ето нещо по въпроса, ако на някой му се чете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0/

Аз не споря просто споделям това което знам!  bouquet

# 238
Здравейте момичета!!!!
AmiliPond и аз като ходих на ФЕКард. и казах на доктора,че заради годините ми-той каза, същото какво ти е на твоите 36г и + това не ти личат.Сега казва - възрастовата граница за 1-во дете се е покачила.
Мики ние с теб май вървим в еднакви седмици,аз съм само 1 ден назад.По мои сметки и тези на калкулатора влизам в 9 месец нa 03.05.
gabrielka06 относно коша за новородено и аз съм твърдо за него,гледах и колички с напълно легнало положение,но не мога да си представя да закопчея толкова малко бебче с тези колани.
Това лято една моя приятелка роди бебче и цяло лято си изкара с кош -в много топлите дни бебето беше само по едно тънко боди и без покривало и си спеше сладко и нашироко.А и все пак коша има отвори за вентилация,дишащи материи-няма как да се спари.Според мен, колкото  е по свободно около него повече въздух ще  циркулира.
Много се чудих за този вариант на количка,която е 0+ http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/bre … o-cherven-713-233 ,но се отказах.За сега съм решила Солата ще купуваме.Сравнително лека(10кг),маневрена и свежарска количка.
Относно кошницата за кола съм решила да купя от Продавалника(колкото и да не ми се иска,но не ми се инвестират още 100-200лв за столче)Ще го ползвам изключително малко,тъй като живея в малък град и ще се придвижваме пеша.Столчето ще се налага,ако пътуваме до Бургас..Намират се запазени за 50-60лв съвместими с с Солата.Следя и Амазона за някоя изгодна оферта.Но в кола задължително с кошница. travelПосле ще купуваме голяма седалка за колата

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 19:35 от katrin77

# 239
*mama*na*viki* и аз не споря   bouquet  Просто го написах, за да не мислят майките, на които им е за първи път, че ако не дават вода, децата им ще имат афти и млечница Wink
Много ме е яд на тези лични лекари, че не се информират за новостите, а продължават да практикуват по стария начин.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт