КРУИЗИ /тема 3/

• 59 423
  • 788
  •   1
Отговори
# 690
ketito, прати ми на лични координати на този къмпинг Джоли във Венеция, моля... Praynig

Кабините са едни и същи, независимо с деца или без... Имат допълнително диван или някои имат подвижни легла на 2 етаж... Но се различават по това дали са с прозорец, без прозорец, с балкон или е апартамент... При букването те пита за колко пътника и деца, какъв тип (с прозорец или не) и автоматично ти дава номера на кабината... Понякога може да избереш палубата, на която да си... Ако резервираш онлайн нямаш много избор... С агенция - каквото си искаш, ляв или десн борд, в носа или в кърмата и т.н.

# 691
  • София
lyuba84 Мога ли да те помоля, като се върнете да споделиш дали си доволна от нощувката на това място в Милано и координати. Ако се сетиш да направиш и снимка на стаята  Heart Eyes
До колкото се ориентирам, ако искам круиз от Венеция, ще трябва да пътуваме до Милано, така ли newsm78 Във Венеция няма летище ли?

lunna pateka Ето го. Ние го ползвахме, защото е до магистралата, а пътувахме с кола към Франция и ни трябваше нощувка. Изобщо не очаквах,да ми хареса толкова. Peace
http://www.booking.com/hotel/it/camping-village-jolly.bg.html

п.п. Момичета, ако се отклонявамот темата, като разпитвам да настанявания и прехвърляния към круизите, да ми направи някой забележка и да ме ориентира дали има друга такава тема. Peace

# 692
  • sofia
Ще направя снимки и на двата хотела, в които ще спим. Имаше един за 60лв двойната стая, но не до гарата, а тъй като полета навръщане е в  8ч и трябва в 6 да се хване буса за летището, не ми се разправя рано сутрин с градски транспорт Simple Smile Единия хотел е Ню Йорк до гарата, на снимките изглежда супер. Надявам се и реалността да е такава. Букнах го на 100лв, но колкото наближава датата, толкова се качва цената Simple Smile

# 693
  • Sofia
Цитат на: ketito
До колкото се ориентирам, ако искам круиз от Венеция, ще трябва да пътуваме до Милано, така ли newsm78 Във Венеция няма летище ли?

[/quote

ketito,

Има летище, разбира се!
Няма вече нискотарифни полети, затова някои се ориентират към тръгване от Генуа, за да ползват Wizz до Милано и оттам влак.

# 694
  • Луната
Кабините са едни и същи, независимо с деца или без... Имат допълнително диван или някои имат подвижни легла на 2 етаж... Но се различават по това дали са с прозорец, без прозорец, с балкон или е апартамент... При букването те пита за колко пътника и деца, какъв тип (с прозорец или не) и автоматично ти дава номера на кабината... Понякога може да избереш палубата, на която да си... Ако резервираш онлайн нямаш много избор... С агенция - каквото си искаш, ляв или десн борд, в носа или в кърмата и т.н.
Благодаря за разяснението  bouquet
Видях, че освен да типа каюти има и някакви пакети например: едните ти включват безпратен рум сервиз, а други не, за часовете за хранене имаше също нещо... newsm78

Преди wizz air летях до Тревизо, а в даден момент и до летище Марко Поло, но за съжаление вече ги няма тези полети. Вариант е  с wizz до Милано Бергамо и от там шатъл до Централната гара на Милано и от там влак до Венеция. Има билети за скоростните влакове (ФречаБианка от Милано) до Венеция за 9 евро на човек (ако се вземат по отрано билетите) Simple Smile

# 695
  • sofia
Вътрешна кабина Премиум ти дава безплатна закуска в кабината, по-висока палуба, можеш да избереш часа за хранене, ресторанта и имаш 10% от следващ круиз при Коста и е по-скъпа.

Гледам има промоции на Норвегиан с борден кредит.
http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=14404

# 696
Ние бяхме в кабина Ocean View Premium.  Кабините са еднакви, просто тази има 24-часов румсървис, който ние така и не ползвахме. Кабината е по-скъпа и не си заслужава... Взехме я, защото нямаше  обикновени.  И сега когато букнахме обикновена,  ни дадоха Премиум като бонус за цената на обикновена. Часа за ресторанта при нас може да се избира - на две смени е вечерята, от 18.00 и от 21.00 мисля че беше. Вечерята на бюфета не е с часове.  Заради смените за вечеря, шоуто в театъра също се прави два пъти на вечер... Настаняването по масите е произволно, но забелязах, че настаняват хора от еднакви държави по възможност... Разбира се може да си смениш мястото, ако има свободни места. Храненето в ресторанта не е задължително,  някои хора използваха само бюфета. Но в ресторанта само се правят гала-вечерите, за които се изисква официално облекло.

# 697
Ketito, Благодаря за  къмпинга във Венеция.  Имаме една идея с мъжО да отидем до Венеция с каравана,  да видим кога ще я осъществим... newsm78

# 698
Здравейте,

Искам да питам знаете ли дали на MSC корабите може да се гарантира сметката с дебитна VISA карта, а не с кредитна?

Ние нямаме кредитни, само дебитни карти, и съм притеснена, защото не сме предвидили да носим кеш.
Питах Контитранс няколко пъти, но те бяха изключително "мили" да ми препратят 2 пъти едно и също цитатче с видовете кредитни карти, които се приемат на борда, и деликатно заобиколиха молбата ми да попитат корабната линия...
Няма да коментирам качеството на услугата, която предлагат...

# 699
На кораба може да минеш без кредитна карта.  Просто носиш евро в брой..Не знам дали имат банк-терминал за дебитна карта.  При качването на кораба на рецепция казваш, че си без кредитна карта и оставяш някакъв депозит в брой. На всеки кораб е различно. При нас беше минимум 300евро, но могат да поискат и повече. Когато наближи лимита, ви викат да оставите още пари. Накрая при напускането ви викат на рецепцията да си оправите сметката.  Издава се фактура за всички разходи на кораба. Това е.. С кредитната карта е просто по-лесно, по-бързо и не се чака на рецепцията...Корабните екскурзии също влизат в тези пари, затова сумата накрая може да не е малка. Имайте го в предвид... По всяко време може да искате от рецепция сметката ви до момента....

# 700
lunna pateka,

Благодаря за отговора. Това с кеша ми го обясниха и от Контитранс. Но ние сме 3ма и предвиждам да ползваме някои екскурзии, което ще рече, че поне 1000 евро трябва да имаме. Някак си не си представям да се разнасям из Неапол с 1000 евро кеш. За някои може да са нищо, но за нас това са много пари. А по същество Visa дебитните карти са със същите функции като кредитните, но не ги знам дали нещо няма да се запънат. Идея нямам - затова питам. Просто искам да тръгна с минимум кеш, колкото за храна да имаме - а всички останали плащания да са с дебитната карта.
Според банката - където приемат кредитна Visa, трябва да приемат и дебитна Visa - но ми се искаше  ако някой го е правил да каже, за да съм по-спокойна.

# 701
Не е нужно в началото да носите всички пари кеш. Изтегляте точно преди качването на кораба например 300 евро и ги оставяте за депозит.  На кораба други пари в брой не ви трябват.  Всичко ви се записва на сметката към кабината. На някое пристанищете теглите от банкомат още пари и ги давате към депозита...  И така... Има си сейф в гардероба на кабината ви с парола, където си оставяте пари и други ценни неща, които не искате да носите с вас.  На всяко пристанище би трябвало да има банкомат... Ние сме теглили пари в брой от пристанищата, за сувенири и подаръци....

# 702
По-добре питай агенцията на кораба има ли терминал за плащане с дебитна карта,  такива като в магазините. . Предполагам че няма,  ама все пак....

# 703
  • sofia
Тегленето на пари в чужда държава е 10лв + % , не ми се вижда оферта.
Защо не изпратиш запитване до самата компания?

# 704
  • Пловдив
На мен ми се струва струва, че проблем ще имат с тази дебитна карта. newsm78 Може да се опитате да платите нещо предварително он-лайн и ще стане ясно.най-добре е да си извадите една кредитна карта, вижте някъде да има промоции без такси, ползвате си я на кораба и после я закривате. Пито-платено.  Ние наистина си изкарах ме карта специално за круиза,  но сега я ползваме за много работи, не, че мъжа ми не мрънка за парите, които прибират само да я обслужват, ама....
Та помислете си кое ще ви е най - изгодно. За пари в кеш плащане накрая да знаеш, че има бая опашки за оправяне на сметката. Peace

Общи условия

Активация на акаунт