Дубай 6

• 83 683
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Е моля ви тогава,щом сте ходили споделете какви атракции си заслужава да се видят и кои не.

# 676
Някой да се е гмуркал във водите на Дубай  с оборудване  и дали си заслужава. Благодаря предварително ! Simple Smile  Heart Eyes

# 677
Относно атракциите , това си е до личен вкус за един едно е интересно за друг друго , но моето мнение е , че трябва да се отиде на сафари в пустинята , ние си букнахме още от тук сафарито и вечеря с корабче по Марината от тази фирма http://www.arabiansafaridubai.com/desertsafari.html  излиза почти два пъти по-евтино, отколкото на място да го правиш а сме и много доволни от фирмата . Дойдоха взеха ни от хотела и после ни върнаха до хотела , плащаш на място . Първия ден си взехме обиколка с Big Bus също сме доволни взехме си за Дубай и Абу Даби . Ходихме на плаж, на този който е до Бурж Ал Араб , той е обществен и е доста приятно там . Разбира се не пропуснахме шоуто с фонтаните беше невероятно  newsm74, не го пропускайте . Не сме се качвали на бурж Халифа ( но след всичките ми разочарования от туристически атракции от типа On the top решихме да си спестим време за нещо друго ) Моловете са огромни , особено Дубай мол там е много хубаво да разгледаш аквариума , а в мола на Емирствата, където е ски пистата има шоу с пингвинчета , аз съжелявам ,  не ми стигна времето да го видим, също така не ни стигна времето и за Miracle Garden , а по снимки гледам , че е много красиво . Много е забавно също и в аквапарка на Атлантис ( но за там трябва да си предвидиш цял ден ) . Това е в общи линии най-основното , може още много други неща да се видят

# 678
Ще пътуваме с Уиз Еър,съответно до летище dubai world central.
Някой пътувал ли е до това летище.На колко км от града е и какъв транспорт се използва

# 679
Alady, mileto88 благодаря много за инфото. Снощи също си мислих, как допускат двойки които не са семейни. Но ето , че намерих отговора. Резервирах си хотел Citymax hotel Al Barsha. Въпросите ми са следните как мога да разбера каква е крайната цена която трябва да платя за хотела си. В букинга ми пише :
Не включва (10%) Данък  
Такса за обслужване Не е включена (10%)  
Не включва (10 AED на нощувка) местен данък  
Бих искала да си го сметна.
Alady трябва ли да резервирам място за тази обиколка с Big Bus, как се случват точно нещата? Мога ли да ти пиша на лични за да те питам и др. неща? Благодаря предварително Simple Smile
Благодаря и за информацията която си споделила за атракциите. Simple Smile
Междудругото, Wizz air днес и утре имат намаление на багажа -33 %, успях да се възползвам Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 15:32 от Ema*08

# 680
Big bus си го взехме от там ,пред Дубай мол има павилион от където може да си купиш билет и да обиколиш всички спирки по картата с атракциите ,която ще ти дадат от там заедно със слушалки  , може да слизаш на която си поискаш спирка и после да хващаш следващото автобусче , те са на половин час и веднъж като си платила на Дубай мол, билета ти важи за цял ден . А сафарито и корабчето си ги резервирахме от тук и сме много доволни , не е никак сложно . И да дам едно пояснение за летището , относно хората , който няма да бъдат посрещнати там . Както сигурно вече знаете , самолетите на Wizz air кацат , не на основното летище а на едно което се казва Al Maktoum и е на около 60 км. навътре в пустинята , буквално около него няма нищо , но да не се стряскате . Ние избрахме възможно най-лесния и евтин вариант да се доберем до метро а от там и до хотела . Като излезете от летището ще видите- free shuttle bus , те са като междуградски автобуси , тръгват на всеки 15 минути от Al Maktoum и пътуват от терминала на основното летище( Dubai international airport) до 3-ти терминал , където като слезете има , като топла връзка с метрото . Автобуса е безплатен и дори има и безплатна вода , която предлагат в него . Пътя  е около 40 минути , зависи от трафика . Според мен това е най-добрия начин за транспорт от летището до града и то безплатен , но ми се стори доста непопулярен , ние бяхме само с още двама , трима човека  .

# 681
Като излезете от летището ще видите- free shuttle bus , те са като междуградски автобуси , тръгват на всеки 15 минути от Al Maktoum и пътуват от терминала на основното летище( Dubai international airport) до 3-ти терминал , където като слезете има , като топла връзка с метрото . Автобуса е безплатен и дори има и безплатна вода , която предлагат в него . Пътя  е около 40 минути , зависи от трафика . Според мен това е най-добрия начин за транспорт от летището до града и то безплатен , но ми се стори доста непопулярен , ние бяхме само с още двама , трима човека  .

Това ме заинтригува, но не ми стана много ясно. Този автобус тръгва от летището и води до .... 3-ти терминал - този терминал къде е? Знаеш ли до коя спирка на метрото води?
Благодаря предварително   bouquet

# 682
  • Русе
Безплатни автобуси ще превозват пътници между Dubai International и DWC от 24 април до 20 юли поради ремонт на писта на основното летище.  Peace

Информацията е от тук

# 683
Значи ли това,че като ходим септември с Уиз до DWC ще е само този Ф55 за който Роже22 каза че е през 60 мин. И на мен много не ми стана ясно
Благодаря

# 684
  • Варна
Следобедният чай в Бурж ал Араб вече е 560 дирхама на човек - май ме отказаха.
Ще се насоча към вечеря с кораб може би. Коя разходка е по-атрактивна - по канала или Марината?

За сафаритата не ми е ясно- има няколко вида - desert, хамър. Това от линка добре ли е като цена и да резервирам ли за октомври от сега или да чакам?
http://www.arabiansafaridubai.com/desertsafari.html

И да помоля ако някой има записки и не е проблем да ми изпрати на ilianam@mail.bg
Купих си пътеводителян но не съм очарована, а и картата е доста стара.

# 685
  • софия
По Марината.
Цената си е все такава за сафаритата. Само цените от БГ агенции са двойни и тройни. Хамър - същото, но с Хамър  Grinning
В Дубай е пълно с фирми и агенции за сафарита, то това им е едно от няколкото атракции. Само едно рекламно вестниче да вземеш от метрото или хотела и си готова. Там по рекламите цените бяха още по-евтини, нещо около 90 дирхама помня.
В предните теми няма нещо, за което да не е писано по сто пъти.

# 686
Здравейте!
Ако решим да отидем в Дубай края на септември и началото на октомври дали ще е добре за евентуален плаж или е все още много топло и втори въпрос бихте ли ми препоръчали фирма за организация на добра почивка ,тъй като сами не се наемаме да организираме такава. А визи трябват ли за там и дали ,ако е с фирма те поемат изваждането? Благодаря предварително!

# 687
dalina_50, тук в темата всички си организират екскурзията до Дубай сами - не е сложно, а излиза много по-евтино. Визи няма, трябват ти само самолетни билети от Wizzair. После от www.booking.com се резервира хотел според предпочитанията и възможностите... Съставя се приблизителна програма какво искате да видите (информация за забележителностите ще намериш тук в темата, те са няколко основни) и е добре от тук предварително да се купят билети за някои атракции (плаща се с кредитна карта). Или да се направят няколко резервации (например ако искате да влезете в хотела-платно Burj Al Arab). Това става като им пишете е-mail за точна дата и час на посещението. Плащането там е на място... Българската агенция ще го направи същото срещу съответното заплащане... Това е... Ако имаш въпроси може да ми пишеш на лични, ще ти обясня по-подробно - всичко това вече го направих за нашата екскурзия пред декември... Hug

# 688
dalina_50, тук в темата всички си организират екскурзията до Дубай сами - не е сложно, а излиза много по-евтино. Визи няма, трябват ти само самолетни билети от Wizzair. После от www.booking.com се резервира хотел според предпочитанията и възможностите... Съставя се приблизителна програма какво искате да видите (информация за забележителностите ще намериш тук в темата, те са няколко основни) и е добре от тук предварително да се купят билети за някои атракции (плаща се с кредитна карта). Или да се направят няколко резервации (например ако искате да влезете в хотела-платно Burj Al Arab). Това става като им пишете е-mail за точна дата и час на посещението. Плащането там е на място... Българската агенция ще го направи същото срещу съответното заплащане... Това е... Ако имаш въпроси може да ми пишеш на лични, ще ти обясня по-подробно - всичко това вече го направих за нашата екскурзия пред декември... Hug

Благодаря много за ориентацията. Сами не се наемаме ,защото аз не владея английски, мъжът ми съвсем малко , но няма време да се занимава с такова нещо. Дъщеря ми пък знае ,но учи в чужбина и всъщност искаме да я изненадаме като се прибере.

# 689
dalina_50, ние ще ходим до Дубай в края на септември с Голдън Холидейз. Не съм пътувала с тях до сега и не мога да ги препоръчам, но имаше добри отзиви за тях като цяло. Друга фирма, която хвалят за Дубай е Марбро Турс.

Общи условия

Активация на акаунт