Белите расисти

• 12 570
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Моят син също е отличник и е тормозен от съучениците си заради това. Не е циганин.

Имах предвид, че новини като "Ром уби баба си" се публикуват къде ли не, но историята на този ученик почти не е отразена от медиите.

Мисля, че поне от няколко години сериозните медии не споменават етноса.

П.П. С какво тази история е толкова интересна, че да се коментира по всички медии?

# 91

П.П. С какво тази история е толкова интересна, че да се коментира по всички медии?

А тази с какво е интересна:

http://www.monitor.bg/article?id=419391
Или поне тази и част:
Умрялата риба в Янтра предизвика бурна радост сред част от мургавите обитатели на горнооряховския кв. „Калтинец”. С кофи, легени и найлонови торби те се юрнаха през глава да събират обърналите коремите каракуди и шарани, без изобщо да се притесняват, че рибата може да е отровна и негодна за ядене.

Или тази:

Роми се клаха с брадви в Казичене
http://www.monitor.bg/article?id=422807

# 92
  • Варна

А тази с какво е интересна:

http://www.monitor.bg/article?id=419391
Или поне тази и част:
Умрялата риба в Янтра предизвика бурна радост сред част от мургавите обитатели на горнооряховския кв. „Калтинец”. С кофи, легени и найлонови торби те се юрнаха през глава да събират обърналите коремите каракуди и шарани, без изобщо да се притесняват, че рибата може да е отровна и негодна за ядене.

Или тази:

Роми се клаха с брадви в Казичене
http://www.monitor.bg/article?id=422807

С нищо. За пръв път ги чета, със сигурност и те не са били широко обсъждани или присъствали във всички медии.

Скрит текст:
Монитор е жълт парцал. Rolling Eyes Както и Блиц.

# 93

С нищо. За пръв път ги чета, със сигурност и те не са били широко обсъждани или присъствали във всички медии.

Ок, детето, без значение дали е отличник, е тормозено от учениците си, затова че е ром. Съответно се случва следното:

"След сигнал от родителите и Ромския образователен фонд, отговорът на директора на 19-о СОУ бил, че не може да направи нищо и препоръчал да преместят Милен в друго училище. В Регионалния инспекторат по образованието също казали, че няма как да се намесят."

Не може да се вземат адекватни мерки от учители/ръководството (или няма воля), затова да се мести детето, към което има враждебно отношение заради етническия му произход.

# 94
  • Варна

Ок, детето, без значение дали е отличник, е тормозено от учениците си, затова че е ром. Съответно се случва следното:

"След сигнал от родителите и Ромския образователен фонд, отговорът на директора на 19-о СОУ бил, че не може да направи нищо и препоръчал да преместят Милен в друго училище. В Регионалния инспекторат по образованието също казали, че няма как да се намесят."

Не може да се вземат адекватни мерки от учители/ръководството (или няма воля), затова да се мести детето, към което има враждебно отношение заради етническия му произход.

Родителите и сами могат да вземат решение да преместят детето. Защо е нужно училището да позволява? Thinking

П.П. Ох, не съм  прочела както трябва. ooooh! Разбрах вече, че те са препоръчвали преместване, а не че не го позволяват.

За съжаление масов случай е. Училищата са безсилни при случаите на тормоз. Sick

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 19:30 от Хексе

# 95

Родителите и сами могат да вземат решение да преместят детето. Защо е нужно училището да позволява? Thinking

Родителите не искат да местят детето си. Директорът казва, че нищо не може да направи и препоръчва преместване. Вместо да се разговаря с виновните ученици и изобщо да се предприеме нещо. Т.е. директорът препоръчва най-лесното - "няма човек, няма проблем".

# 96
Като говорим за преса, то за циганите като за умрял-или добро или нищо...Вече почти е постигнато. това значи ли че убийството на професора в Захарна фабрика трябваше да се премълчи.
Кога тълпа българи е нападнала и убила един сам стар циганин?
Да не говорим какъв тормоз има към българчета ученици когато са в клас с преобладаващо роми и в крайна сметка се стига до естествена сегрегация-родителите от немай къде си отписват децата защото се е създала нетърпима атмосфера-кючеци по чиновете, побоища, да не говорим за факта, че голяма част от момичетата на 11 години вече са напълно зрели.... И за това никой, ама никой българин родител не им е виновен. Нито директор, нито пък някой ги дискриминира. Просто особености на етноса..
В класа на моето дете има едни циганче и никой нито му пречи с нещо нито го дискриминира. напротив -дават го за пример, въпреки че не е добър ученик..
Но обратния случай на дискриминация е масов.

# 97
  • Варна
Да, да, допълних се горе.
Мини през отчетните теми на деца училищна възраст и ще видиш колко разпространен е проблемът с тормоза и как нито едно училище не се е справило с него.

# 98
А това изказване само по себе си олицетворява расизма.

Поне не съм лицемерка, а казвам истината, макар да е политически некоректна. Ако циганите искаха можеха отдавна да са се интегрирали. Но те не искат, макар да се прилагат всякакви мерки.

И затова ми е жал за тормозеното ромче-отличник. Евала на семейството, че се опитва да се интегрира и това трябва да се поощрява. От друга страна възможно е да има и прекалена чувствителност, защото на много места отличниците са тормозени и без да са цигани.

# 99
  • София
Ох, наистина ли не схващате иронията, че всичко трябва да се обяснява? И аз с най-добри чувства, но вече в няколко теми виждам как всичко се приема буквално. Ние вкъщи си имаме Коледно дърво, дори училището на децата прави Коледно тържество, имат Великденска ваканция.
Когато съм казала с най-добри чувства, си схванала буквално, че говоря за чувствата си по повод на комуникацията, която започнах. Категоричността ти беше факт и изразих иронията си ясно и именно по повод на нея. Ако имаше смисъл щях да го направя и сега  Laughing

По въпроса за книгите, не мисля, че е цензура. Цензура би било, ако се премахне изобщо текста, свързан с чернокожите. Това е политическа коректност, която е изключително силно изявена в Северна Америка. Никъде не съм казала, че съм и фен.  Laughing Напротив. Много често се прекалява. На мен са ми смешни понятията "mail person", "snow person", etc. Но са факт! Тук темата леееко се припокрива с другата, за толерантността.
Мисля, че прекаляваш със склонността да  поучаваш  Laughing По-полека. Има държави, където все още не е приемливо да редактираш/цензурираш/поправяш класиците. И това не пречи в тях да живеят хора, които са достатъчно толерантни и достатъчно интелигентни, за да забелязват залитането и в двете крайности. Разбирането на отсрещната гледна точка е част от толерантността.
Остани си със здраве.

# 100
Мини през отчетните теми на деца училищна възраст и ще видиш колко разпространен е проблемът с тормоза и как нито едно училище не се е справило с него.

След като е толкова разпространен - това е тема, по която трябва да се пише повече, без значение дали детето е българче или ромче. Но ако другите деца не ги харесват, защото са отличници, пълни или с очила (обсъждахме в друга тема), това дете може да бъде тормозено по още един признак. Т.е. може да е пълно ромче или ромче с очила.

# 101
  • Варна

След като е толкова разпространен - това е тема, по която трябва да се пише повече, без значение дали детето е българче или ромче. Но ако другите деца не ги харесват, защото са отличници, пълни или с очила (обсъждахме в друга тема), това дете може да бъде тормозено по още един признак. Т.е. може да е пълно ромче или ромче с очила.

Абсолютно. Тормозът в училище е тема, за която трябва да се пише ежедневно. За да се намери начинът най-сетне училищата, да намерят инструментите, с които да противодействат.
Абсолютно няма значение по какъв признак ще бъде тормозено детето - в класа на детето ми има и друго дете, което е тормозено, защото е високо Crazy, от руски произход е.

# 102
Поредната тема, в която все едни и същи  защитници и радетели за правата на безотговорната част от обществото са намерили място за себе изява. Нямат край тези теми, докога ще храните троловете?  Авторката на темата?

# 103
Много интересно е отговорните с какви предложени ще излязат?

Лагери, сапун? Екстрадация на Марс.

Пълно безумие.

За ваше съжаление тези хора няма да изчезнат, но и да изчезнат, лошотиите по света ще си останат, защото те съществуват въпреки тези "различни" хора. Да не говорим пък, че най-големите трагедии в световен мащаб са се случвали все благодарение на отговорни лица.

# 104
Има нещо вярно в статията.

В Социалните на циганката половин час й обясняват какво да направи за да взима помощи, на българката след нея й се сопват "нямаш право на нищо".

Общи условия

Активация на акаунт