Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 670
  • 745
  •   2
Отговори
# 630
И проблемните станаха много Sad

За голямо съжаление това е абсолютната истина Sad ! Но проблемните случаи няма да се решат с работа на конвейр.

# 631
Това е нещо, което мен ме притеснява. Ако някой се опита да ме убеди че с 5 до 15 минутни прегледи се прави нещо по-различно от следване на готови схеми, ще се изсмея. Успокоявам се, че медицината на Запад, която уж е по-напреднала, действа точно така. Помня едно време майка ми (лекар) как се възмущаваше, когато в епизод на спешно отделение се появеше лекар с таблица тип ако е това - действайте по този начин, ако не, пускате този тест, ако резултатът е еди-какъв си, правите еди-какво си. Ама ето че това става реалност и в България. Това е, което по мое впечатление се случва във всички репродуктивни клиники. Поне в Надежда схемите им са добри и работят. Има случаи, обаче, когато трябва да се мисли малко извън рамките, защото са... заплетени.

# 632
а пък за мен е крайно време др.Стаменов да стане само консултант

# 633
stefa и с мен се случи същото Sad
вчера ми дойде и трябваше да запиша час при д-р Стаменов за неделя и на регистратурата ми казаха, че не бил на работа в неделя и ми записаха час за д-р Райков. Да ама не... Като четох тук снощи и разбрах, че ще е на работа в неделя и днес веднага се обадих, за да си искам него, но ми казаха, че нямало и минута свободна за Стаменов и трябва да отида при Райков. Много останах разочарована, защото и аз се притеснявам как ще мине прегледа с него, а утре трябва да започвам стимулация, ако всичко е наред Sad
В същото положение съм и аз...вчера бях на преглед при д-р Райков.Назначи ми той стимулацията.Вчера ми биха първата инжекция...Момичета, след като ми биха инжекцията и си тръгнах от клиниката,по пътя много ме заболяха яйчниците,все едно ще ми дойде цикъла,едно такова боцкане усещам,тежи ми и ми се гади.Това нормално ли е?! На преглед съм чак на 16-ти при д-р Стаменов... нещо не се чувствам добре... Sad

# 634
stefa и с мен се случи същото Sad
вчера ми дойде и трябваше да запиша час при д-р Стаменов за неделя и на регистратурата ми казаха, че не бил на работа в неделя и ми записаха час за д-р Райков. Да ама не... Като четох тук снощи и разбрах, че ще е на работа в неделя и днес веднага се обадих, за да си искам него, но ми казаха, че нямало и минута свободна за Стаменов и трябва да отида при Райков. Много останах разочарована, защото и аз се притеснявам как ще мине прегледа с него, а утре трябва да започвам стимулация, ако всичко е наред Sad
В същото положение съм и аз...вчера бях на преглед при д-р Райков.Назначи ми той стимулацията.Вчера ми биха първата инжекция...Момичета, след като ми биха инжекцията и си тръгнах от клиниката,по пътя много ме заболяха яйчниците,все едно ще ми дойде цикъла,едно такова боцкане усещам,тежи ми и ми се гади.Това нормално ли е?! На преглед съм чак на 16-ти при д-р Стаменов... нещо не се чувствам добре... Sad

Какво точно ти сложиха , знаеш ли? При стартиране на стимулация понякога е нормално да чувстваш дисконфорт и напрежение на яйчниците , та нали е стимулация  newsm78 . Ако все пак ти прилошее много обади се на спешния .   Peace   bouquet

# 635
Аз съм пациентка на д-р Райков от самото начало и никога не съм била на преглед при някой от другите лекари в клиниката. Мога да кажа само положителни неща за него. Обръща много внимание, първите ми прегледи продължаваха повече от 40 минути - при моя случай беше важно да се изясни не просто причината за загуба на бременност, а доколко факторът "лекарска грешка" е довел до това. Гледа ми диска от лапароскопията, правена в предишната клиника, ходи да се консултира с лекарката, която прави феталната морфология в "Надежда", като й показва моите прегледи, да не ви разказвам колко ангажиран беше с каузата да преместим ембриончетата от предишната клиника, защото ми правиха проблеми. И още колко неща... Аз идвам от място, където задаването на въпроси беше табу, аз не знаех колко фоликула имам след стимулацията, колко ми е лигавицата, защо имам 15 яйцеклетки, а 8 ембриона - другите не са били качествени или не са се оплодили - нищо!!! Затова е много важно да се задават въпроси на лекарите, а в тази клиника имаме привилегията да се отговаря на питанията ни Heart Eyes На мнение съм, че лекар не бива да се издига в култ, защото и те правят грешки, но смятам, че момичетата, които отиват при д-р Райков, могат да са спокойни в избора си Hug 

# 636
  • София
Е, тогава бая народ ще се разбяга от клиниката...

# 637
Една голяма част от "проблемните", стават "проблемни" именно поради премятането от един специалист на друг и после попадат в проблемния списък и почват да се чудят ама на мен ще ми се обадят ли? Това не е ок за мен Naughty

# 638

със сигурност  Peace

# 639
Знае ли се вече кога ще излизат в отпуски докторите?

# 640
  • София

със сигурност  Peace

Клиниката има толкова пациенти именно заради Стаменов. Тълпата пред кабинета му е показателна. И на мен ми беше неприятно, когато ми се е налагаше да минавам при друг лекар, не само защото на Стаменов имам 100% доверие, а и защото като мой док, той най-добре познаваше случая ми. За съжаление той не може да се клонира и да огрее навсякъде, затова трябва да се проявава разбиране.

# 641
  • София
В момента, в който ме пое Стаменов, изобщо не ме е прехвърлял на друг. При другите бях преди това и бях натрупала достатъчно неуспехи. 2 месеца по- късно бях бременна.

# 642
  • София
ivankaka , а какъв се оказа проблема за неуспешните опити и какво промени Стаменов?

# 643
  • София
В момента, в който ме пое Стаменов, изобщо не ме е прехвърлял на друг. При другите бях преди това и бях натрупала достатъчно неуспехи. 2 месеца по- късно бях бременна.

newsm10  Затова казвам, че на него вярвам 100%. На мен ми се е случвало, докато той е на пункции, веднъж да ме прегледа Шефкетова и веднъж Райков. 

# 644
  • София
ivankaka , а какъв се оказа проблема за неуспешните опити и какво промени Стаменов?

Проведе точната стимулация, извадихме много яйца-15, това беше целта му, понеже имахме проблем с качеството на ембрионите, от тези 15, на 5 ти ден имахме 2 бластоциста и 1 замразен от предния месец. Другото, което е, не бързаше да вади яйцата, както другите. Пункцията беше на 13- ти ден от цикъла, за сравнение предните пункции бяха на 10-11- ти ден. 3-те ги трансферирахме, по мое настояване, Д-ра искаше 2 да трансферира. Още на трансфера каза, че е доста вероятно да се обадя бременна. След 3 неуспеха и 8 пункции, сещайте се с каква насмешка го погледнах. Е, оказа се прав. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт