Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • на североизток от Рая
 И от мен нещо, ама остаряха снимките вече.

При нас има и прецъфтели божури, и такива па пъпка още.

Скрит текст:
любим път, до мама.  Heart Eyes

Картоф+прашни цветя и ЧАО!

# 646
Мариетка страхотни са мушките-завид. Wink  Да не спират да цъфтят.
Денима-много е красив божура-ще си прося семчица. hahaha
Нели-много интересна кандилка,а теменужките са ми любими,защото никоя не си прилича с друга.
Хайде и аз да се изфукам-имам цъфнала латинка вече. Laughing
Скрит текст:

бялата роза е отрупана с цвят

Ето и нашествениците ми ,които ядат наред и нямат милост. #2gunfire
Скрит текст:

Скрит текст:
  каланхоето е отрупано

Да се похваля какво правих до преди малко-имах листенца от теменужки от Денима и от една теменужка подарък от Таня,която не искаше дa цъфти,а беше с огромни листа и едва седеше на перваза и отрязах долните листа.Беше ми жал да ги хвърля и ги натопих в чашки с вода и сега след 18 дни  всички имат коренчета.Та днес беше ден за садене на листа и сега е пълно с чашки от теменужки в различни фази. hahaha Имам една която цъфти,тази от Таня има вече малки пъпчици и ще цъфти,има други,които растат и бебета  с покарали листенца.И само едно натопено листенце с малко мустаче-Благодаря ви момичета,че ме запалихте по тези красиви теменужки!!! Hug Heart Eyes

# 647
  • София
  Друг пъти по 2 цветоноса е изкарвала, но....и това е достатъчно! Simple Smile

# 648
  • ГОре на черешата...

Денима, Нели, колко е красиво в градините ви, с толкова разнообразни цветя  bouquet!
Нели, какво е бялото цвете, което придържаш? На нарцис прилича, а не е май?
Писенце, и аз така с теменужките - трите листенца, които бях посадила, вече имат малки детчици, останалите във водата са пуснали коренчета, и тях трябва да садя. Много са ми, после ако някой иска - ще пращам. но цвета ще е изненада, че моя милост забрави да ги надпише  Blush

# 649
  • DE

Видях много красиви снимки на цветя Hug
Спорна нова седмица и нека най- после да е топла и слънчева!

# 650
  • Русе
Много е красиво тук!  bouquet При Денима и Писето е толкова хубаво в градините.При Нели разцъфтели чудни теменужки! При митко пак нова красива придобивка! При Мариета е просто цветна приказка! Hug
Дано не ви досадя с моята бегония! Crazy Следващият път ще скрия снимките. Peace

Една тъмно лилава теменужка от дни е при мен. Еййй,поне това досега не гледах,а сега всички ми харесват!

И две мушката

# 651
Момичета, наминавам и аз да се отчета с цветен данък.
Хибискусът има цъфнал цвят още от петък
http://prikachi.com/images.php?images/1/7336001z.jpg
А тази сутрин се отвори и още един
http://prikachi.com/images.php?images/2/7336002f.jpg
Цветовете са доста тъмни на живо, а венчелистчетата стоят като поляти с восък  Crazy
Спатифилиумът се отсрами
http://prikachi.com/images.php?images/3/7336003m.jpg
Хибискус /пореден опит за хващане, вече съм обещала на трима човека  Laughing и от декември насам само моря клончетата  Laughing /
http://prikachi.com/images.php?images/4/7336004G.jpg
Една от съборените от котката теменужки се съвзема бавно и славно, пускайки нови растенийца в същата саксия http://prikachi.com/images.php?images/7/7336007y.jpg
Един от подаръците от devi4ca все още ме радва цъфнал http://prikachi.com/images.php?images/8/7336008t.jpg

devi4ca, изпратила си ми подаръците с мерак, както се казва- всички се хванаха  Grinning  Hug

mari_eta, какъв цвят са теменужките?  Embarassed Имам лилава, синя- цъфтели са ми до момента, розова и бяла- не са цъфтели, но ги помня. Искаш ли да правим бартер?  Grinning

# 652
  • в огледалото на живота
devi4ca, изпратила си ми подаръците с мерак, както се казва- всички се хванаха  Grinning  Hug

..... Blush Засрамваш ме.....
Винаги с желание давам  Hug Дано те радват дълго!
Мариета,спира ми дъхът от твоите красиви мушкати... Heart Eyes и не само от тях..

Све,показвай..аз нали ти казах,че не ми омръзва  Hug

Матзе,коя е таз бабка дето се крие зад цветята... Mr. Green

Амиамо,поздравления за кливията   bouquetМоята само листак пуска....сърдита съм ѝ.. Crossing Arms

Писе,Денима при вас винаги е цветно Peace

Нели,няма остарели снимки,има невидяни  Peace Hug

Слде серията от красоти,чак се чудя дали да покажа моите няколко мушкатчета....... Embarassed ще се отсрамя де...сигурно...

# 653
  • ГОре на черешата...
Све, изобщо не досаждаш - прекрасна е тази слънчева бегония  bouquet!

Инат, прекрасен хибискус, моят е по-светъл. А теменужки съм късала листенца от розова, бяла  и лилава - ама коя каква е - идея си нямам. Ако кажеш ще пращам, аз засега не искам, че наистина нямам място.
Вчера реших да си изброя саксиите - само с мушката са точно 60  Crazy, до другите не стигнах  Whistling

# 654
Здравейте  Simple Smile

Много красоти сте показали, ще ме приемете ли и мен в темата?  Grinning

Искам да покажа рододендрона си

малка част от двора

Да попитам има ли някой плумерия и как я гледа. Подрязва ли я? Моята е в незавидно положение в момента  Tired

# 655
mari_etaHug
Хибискусът е с по-светло червен цвят. Не знам защо първото цъфтене за годината е толкова тъмно.  newsm78 И венчелистчетата са едни твърди и лъскави, все едно заливани с восък.
Засега ще се въздържа от теменужки, ще ми се повторят, а съм натопила две чаши листа заради инцидента на котката с две саксии.  Embarassed Само да станат детки, им давам направление.  Mr. Green

# 656
Това ми прилича на майорана (орегано). Пробвай да я стриеш с пръсти, ако е това което подозирам ще замирише на хубава подправка, но не знам как да ти я опиша.

# 657
  • Велико Търново
Имам нужда от помощ, остана ми една самотна саксия, в която нищо не поникна - купих си два стръка петунии и ги посях, но тази сутрин гледам, че няколко цвята направо са се спихнали Sad Никога не съм гледала петунии, какво да правя?

Иначе на орхидеята вече трета пъпка се отвори, ще снимам и ще покажа. И мушкатата най-накрая се ощипаха и почват лека полека да си показват красотите.

# 658
  • ГОре на черешата...
Надежда, цветовете на петунията прецъфтяват бързо, не се притеснявай. Скоро ще се разтворят други. Лично аз като ги видя повяхнали и веднага ги махам - грозно ми е да стоят така.

# 659
Здравейте и от мен. Много обичам цветята и се занимавам с тях. Имам петунии на вилата, но нещо много обича да си ги похапва, както и други растения. Виждала съм малки зелени скакалци по тях и най-вероятно това ги яде. Ходих в аграрна аптека и ми дадоха един пестицид, с който да пръскам, който се оказа и за овощни дръвчета... Но продължават да бъдат ядени, въпреки пръскането,но по малко и много се ядосвам  #Cussing out Някой има ли такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт