Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 530
  • 709
  •   1
Отговори
# 420
По едно време много обичах пипер в парфюми и затова исках да споделя Simple Smile

Ако се търсят силно откроени пипери, бих предложила за проба:

-- Le Labo Poivre 23. Черният пипер е сериозно подчертан в него и е основната нота, но и се развива добре след това. Остава подправков и топъл на кожата.

--За розов пипер,  моно-аромат:  Le Labo Baie Rose. Името казва всичко. Превежда се "розово пипер,"  но не очаквай комплексност. На мен не ми хареса въпреки че харесвам розов пипер в парфюми.

Смисъл ти ще предоставиш пробата или как Mr. Green
Щото иначе са абсурдно трудни за намиране, да не говориме за проба.

# 421
  • на терасата
По пиперената тема... Много силно усещам пипер в Императрицата на Долче и Габана. Този парфюм категорично не ми допада. Парфюмът, в който се усеща пипер и ми харесва е Le Parfum Max Mara. Но напоследък изчезна, може би не се произвежда вече. А беше много интересен парфюм, жалко.

Тези дни разносвам Hot Couture Givenchy. И в него има пипер, но на моята кожа стои приглушен, преобладават малините. Хубав парфюм, но няма да купя цяла бутилка, след като изпръскам отливката.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 00:02 от рак-щрак

# 422
По едно време много обичах пипер в парфюми и затова исках да споделя Simple Smile

Ако се търсят силно откроени пипери, бих предложила за проба:

-- Le Labo Poivre 23. Черният пипер е сериозно подчертан в него и е основната нота, но и се развива добре след това. Остава подправков и топъл на кожата.

--За розов пипер,  моно-аромат:  Le Labo Baie Rose. Името казва всичко. Превежда се "розово пипер,"  но не очаквай комплексност. На мен не ми хареса въпреки че харесвам розов пипер в парфюми.

Смисъл ти ще предоставиш пробата или как Mr. Green
Щото иначе са абсурдно трудни за намиране, да не говориме за проба.

Проби в днешно време се намират. Surrender to Chance (частта, която се отдели от The Perfumed Court) ги предлага, например. Нямам нищо общо с тях (за съжаление)  Peace   Сигурна съм, че може да се намерят и от места които са по-близо до теб. Момичетата знаят как да намират проби от други държави и може да помогнат с идеи. А пък може и да имаш познати, които пътуват.

Другите, които съм споменала, са лесни за намиране и пробване.  Успех с пиперения аромат! 

# 423
Alien by Thierry Mugler - http://fimgs.net/images/perfume/nd.707.jpg ориенталски тип парфюм ли се води?   Каква му е цената за 30мл в парфюмериите?
Никой ли не знае?

# 424
  • София
Alien by Thierry Mugler - http://fimgs.net/images/perfume/nd.707.jpg ориенталски тип парфюм ли се води?   Каква му е цената за 30мл в парфюмериите?
Никой ли не знае?

Да, уж според Фрагрантика е ориенталско-дървесен аромат! Цената му по онлайн парфюмериите варира между 66-70 лв за 30 мл

Ако сме още на темата пипер и аз да се включа: За мен прекрасен аромат с рози и розов пипер е Ferré Rose Princesse Gianfranco Ferre, a с черен пипер- Couture! Moschino

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 09:46 от Scintillia

# 425
Благодаря за предложенията,момичета,страхотни сте! Направих си един дълъг списък и започвам да издирвам за тест пиперени красоти  Flutter

# 426
  • Germany
Интересно ми беше да прочета за парфюмите с пипер, които сте предложили. Харесвам черен пипер в парфюм, но само в комбинация с дърво. Определено го определям като мъжка нотка и го харесвам повече на мъжка кожа, отколкото на мен. Любимият ми пипер е в http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Poivre-Samarcande-2671.html Heart Eyes Чудесно съчетание на дърво, тъмни треви и прясно смян черен пипер.
Красив черен пипер и има в Pepe Nero и в  Terre d`Hermès, но определено там е доста мъжки.
Хубав черен пипер има в Nu EDP, но там е в съчетание с много други подправки и не е лесен за носене.
Пробвала съм два пъти Poivre piquant е още не мога да го разбера. Много натуралистичен и буквален черен пипер. Дали искам да мириша на мелничка за пипер?? Признавам обаче, че не съм стигала до базата, не мога да понеса толкова пипер върху мен, но след хубавите отзиви на Руми и Дезидерата смятам да поправя грешката. Роза обаче признавам, че там изобщо не съм усетила, а обикновено първо нея забелязвам newsm78
Ако говорим за розов пипер, предпочитам този в Elle EDP. Харесва ми съчетанието на киселия вкус на розовия пипер, червените тръпчиви плодове на касиса и хладното пачули.
Червеният лютив пипер на Piment Brulant, поръсен щедро върху разцъфнало маково поле е уникален Heart Eyes Харесва ми смелото съчетание на лют пипер, прясно какао и фината горчива аура на червените макове.
Аз се радвам на щедрата красота на Градската кралица. Винаги намира с какво да ме изненада Heart Eyes. Откривам невероятно и различно развитие в празна и дъждовна София. Прави студения и неприветлив ден да изглежда окъпан, чист и приветлив. Усещам го по-богат и по-пудрен. Ако трябва да остана с два парфюма този е един от двата Heart Eyes Heart Eyes

# 427
  • София
По темата за по-пикантните женски аромати - до скоро приятелката ми ползваше едно Кензо, което ми е идваше твърде подправъчно - 
Love L`Eau Kenzo for women
Това е лимитирана някаква версия, но гледам, че и в нормалните издания има пипер.

Нещо не ми допадна това Кензо и се радвам че й свърши, защото започваше прекалено подправъчно, а интерсното е, че тя си го харсева и  пак иска подобно кензо да взима  Rolling Eyes
Нотки на изявен пипер са по-подходящи за мъжки аромати, но това си е мое мнение де  Simple Smile

# 428
...........
Ако говорим за розов пипер, предпочитам този в Elle EDP. Харесва ми съчетанието на киселия вкус на розовия пипер, червените тръпчиви плодове на касиса и хладното пачули.
...........
     Мммм ! Много хубав ! Невероятно се кефя на този парфюм !
     Не мога да отделя пипера от общия акорд , но акордът е чуден !  Heart Eyes

Някой да е срещал по парфюмериите Elle Intense ? (без пипер , но с други силно докосващи съставки )

# 429
Elle Intense е лимитка и отдавна е спрян. И аз го харесвам, както и цялата Elle линия на ИСЛ. Ухаят ми на подострен молив, гарниран с ванилия и пачули.

# 430
  Подострен молив ли ? Уау !  Grinning

# 431
   Знаех си , че е лимитка , но пък не е съвсем невъзможно да е залежала случайно някъде , как мислите ?  Rolling Eyes

Скоро в една парфюмерия бях попаднала на Мис Диор Шери , за която знам, че вече не се произвежда . Беше тестер , но все пак . Simple Smile

# 432
  • София
Аз се радвам на щедрата красота на Градската кралица. Винаги намира с какво да ме изненада Heart Eyes. Откривам невероятно и различно развитие в празна и дъждовна София. Прави студения и неприветлив ден да изглежда окъпан, чист и приветлив. Усещам го по-богат и по-пудрен. Ако трябва да остана с два парфюма този е един от двата Heart Eyes Heart Eyes

Кой парфюм е Градската кралица, може ли линк?  Blush

# 433
# 434
Аз търся Шери, а сега ми обясняват, че е спрян и Мис Диор ЕДП бил същият. Естествено, че не е, но върви обяснявай ...

Общи условия

Активация на акаунт