Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 701
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Очаквайте през юни от Ибис:

# 166
Каква е тази "Буря на века"?

# 167
Има си библиография на 1-ва стр. на темата  Wink

Сценарият на Кинг, по който е заснет едноименният тв минисериал "Storm of the Century":

http://en.wikipedia.org/wiki/Storm_of_the_Century
www.amazon.com

# 168
Има си библиография на 1-ва стр. на темата  Wink
Embarassed Хем съм я чела. ooooh!

Благодаря ти!

# 169
Преди няколко дни свърших "Куджо", гледала съм мини сериала "Бурята на века" с удоволствие ще прочета и книгата.

# 170
 И аз съм го гледала, допадна ми. Актьорът в главната роля - злодеят Grinning - беше доста впечатляващ.

Прочетох "Доктор Сън". Приятно съм изненадана, хареса ми. "Сияние" е една от любимите ми книги и много се опасявах да не се е оплескала работата, понеже аз, за разлика явно от автора, никога не съм се чудила какво се случва после с  Дани Торънс. Но ми беше много интересна и в крайна сметка я харесах, макар и с някои забележки Grinning

Скрит текст:
Изненадващата родствена връзка между героите я намирам за изключително тривиален и излишен сюжетен ход
.

И научих сума неща за Анонимните алкохолици Grinning

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 14:24 от Iris04

# 171
  • София
Привършвам "Торба с кости". Това ми беше предпоследната книга на Кинг, която не съм чела. Да вземат да излизат вече "Д-р Сън" и "Mr Mercedes", че да си имам още нови книги в запас.
Иначе "Торба с кости" много ми хареса. Намирам я за нещо средно между "Тъмната половина" и "Романът на Лизи". Даже и филмът ми хареса, а изобщо не харевам Пиърс Броснан.

# 172
Здравейте!

Преди около половин година прочетох във вашия форум как да се четат книгите на Кинг. Чела съм преди години Кери, Куджо, Мъртва зона, То. А наскоро започнах Тъмната половина. Гледала съм и Зеленият път на филм. Може ли да ме посъветвате кое да прочета сега? Благодаря предварително.

# 173
 Прочети "Сияние". Това е една от най-хубавите му книги. И аз ще взема да я препрочета.
 От вчера се чудя нещо, по повод на "Доктор Сън", и въобще последните му книги, които прочетох. Определено има голяма разлика в качеството на старите и нещата от последните години. "Сияние", например,  си е точно стопроцентов, вдъхновен Стивън Кинг. А тия последните - "Джойленд" все едно, че е някое от нещата на Рей Бредбъри - и тематично, и стилово, и криминалната интрига е предсказуема и недостоверна... А пък "Доктор Сън" ми прилича на една на Дийн Кунц, дето съм и забравила името, имаше някакви циркаджии с фургони и те бяха с някакви измислени родствени връзки, които се разкриват накрая...

Въобще, по-старите книги на Стивън Кинг са тези, които наистина си заслужават, сега нещо май си смуче от пръстите... Пак е приятно да се чете, героите са чудесни, увлекателно е, но... не е това, което трябва да бъде  Grinning

# 174
  • София
"Торба с кости" и на мен много ми хареса! Една от любимите ми негови книги е.

# 175
А пък "Доктор Сън" ми прилича на една на Дийн Кунц, дето съм и забравила името, имаше някакви циркаджии с фургони и те бяха с някакви измислени родствени връзки, които се разкриват накрая...
Книгата е "Панаирът", само че не мисля, че прилича особено на "Доктор Сън"  Peace

*

Ако случайно знаете холандски, можете да прочетете първата глава на Mr. Mercedes като я свалите от тук.

Ако все пак не знаете холандски, просто изчакайте английския откъс в следващия брой на сп. "Entertainment Weekly"  Simple Smile

# 176
"Панаирът" и "Маска" са книгите на Кунц които издирвам от много дълго време,но така и не намирам.

# 177
  Сигурно не прилича, аз "Панаирът" не го помня особено, така че беше по скоро някаква асоциация.

# 178
В крайна сметка пуснаха откъс от "Mr. Mercedes" по-рано  Simple Smile

# 179

Общи условия

Активация на акаунт