Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 43 988
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Робърт Баратеон е избран за крал, именно заради роднинската си връзка с Таргариен
и бягството на кралица Раела с невръстните Визерис и току що родената Денерис.

Обаче всъщност Джайм е очаквал Нед да седне на трона.
Нед  понеже е тъп благороден, казва, че Робърт си го е спечелил.
 Връзката на Баратеон с Таргариен не е била толкова важна в крайна сметка.

# 571
Не знам обаче с каква цел застава зад определени хора?!
Може да си го позволи.
Таргариените не са свалени от Баратеоните. Свалени са от Джайм Ланистър, когато той заколва Ерис. След него идва Нед, след това - Робърт. Сега се замислих - защо Джайм не е седнал на трона, но това е за другата тема.

# 572
  • Варна
Не знам обаче с каква цел застава зад определени хора?!
Може да си го позволи.
Таргариените не са свалени от Баратеоните. Свалени са от Джайм Ланистър, когато той заколва Ерис. След него идва Нед, след това - Робърт. Сега се замислих - защо Джайм не е седнал на трона, но това е за другата тема.

Седнал е. Нед му е казал да стане. Mr. Green

# 573
Хексе, не съм съгласна, връзката Таргариен - Баратеон е биля формалния повод за да няма спорове.

# 574
Сериозно питам Simple Smile Прочетох ти предното мнение, след като си пуснах моето.

# 575
  • Варна
Сериозно питам Simple Smile Прочетох ти предното мнение, след като си пуснах моето.

Абсолютно сериозно ти отговарям. Точно така е било. Ще ти намеря и цитати.

# 576
Връзката на Баратеон с Таргериен е била важна само за да накарат родовете, привърженици на Таргериен да не се бунтуват. Не мисля, че ако тази връзка не съществуваше, това щеше да им пречи да свалят Тарг от власт.

# 577
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И Джайм е направил каквото Нед му е казал Mr. Green? Интересно ще ми е да видя цитатите, надали са от главите на Джайм Laughing.

# 578
И Джайм е направил каквото Нед му е казал Mr. Green? Интересно ще ми е да видя цитатите, надали са от главите на Джайм Laughing.

Не съм Хексе , но ето цитат
Скрит текст:
— Не съм ти казвал никога какво заварих, когато влязох на коня си в тронната зала същия ден — каза Нед. — Ерис лежеше мъртъв на пода, удавен в собствената си кръв. Неговите драконови черепи гледаха от стените. Хората на Ланистър бяха навсякъде. Джайм още носеше бялото наметало на кралската гвардия върху златната си броня. Още го виждам. Дори мечът му беше позлатен. Седеше на Железния трон, високо над своите рицари, с шлема с лъвската глава. Как блестеше само!
— Това е добре известно — изпъшка с досада Робърт.
— Не бях слязъл от коня. Преминах в тишина през цялата зала между дългите редици драконови черепи. Не знам, но имах чувството че ме следяха. Спрях точно пред трона и го погледнах. Златният меч лежеше положен на коленете му, острието му бе червено от кралската кръв. Моите хора изпълниха залата зад мен. Мъжете на Ланистър се отдръпнаха. Не казах нито дума. Гледах го как седи на трона и чаках. Накрая Ланистър се разсмя и стана. Свали шлема си и ми каза: „Не бой се, Старк. Само го пазех топъл за нашия приятел Робърт. Боя се, че не е много удобен за седене.“

# 579
Джейми дори си спомня как първата му мисъл била за Висерис, но го дострашало да не би да е също така луд като баща си. След това го осенява, че смяна на династията не е лоша идея. А той самият никога не е имал амбиции да е управник. Заради това отказа и друга висока позиция когато имаше възможност.
Станал е от трона и се е засмял дори. Подигравателно, разбира се.
А, изпревариха ме.

# 580
Така и си мислех- през погледа на Нед.

# 581
 Peace
Като ми извадите цитати, веднага се сещам как съм ги чела, но иначе никога не бих си спомнила.

# 582
  • Варна

Мисля, че съм го чела и през погледа на Джайм, но ще ми отнеме малко време да го намеря. Grinning

# 583

Не. В глава на Джейми е още по-подробно.

# 584
Мисля, че съм го чела и през погледа на Джайм, но ще ми отнеме малко време да го намеря. Grinning
Сигурно и той казва версията си, но в нея надали има "Той ми каза да стана и аз го послушах" Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт