Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 525
  • 725
  •   2
Отговори
# 435
Ползвал ли е някой перилните препарати на Фрош? Доволни ли сте, мнения?

# 436
При новите машини има един основен проблем и това е сериозен проблем за мен Twisted Evil - гадината не желае да центрофугира, ако прането е по нейния екзистент минимум.
Пример - имам едни червени блузетки, с къс, с дълъг ръкав, които си ги носих тези дни и исках да ги изпера, заедно с едно червено бельо. Пуснах ги, вероятно са около килограм всичките - тя не желае да цетрофугира. Бабетката въртеше без проблем и една носна кърпа, тая не ще. Та на ръка цедих, преди да ги сложа да се сушат.
Не желая да разчитам на цветоулавящи кърпи, просто имам пране, в този случай, което е мъничко и желая да се пере отделно, но не би...

Този проблем с центрофугата го имам и аз с моята пералня "кокетка". Но какво да се прави...не мога да "излезна на глава с нея". Пробвах всякак докато стигна до това "умопомрачително" заключение - един чаршаф го въртях сто пъти и не ще и не ще да го центрофугира.
Четох, че самия модел на пералнята бил дефектен, но ако си изключя тази  и слабост си пере чудесно. Е.....примирих се, че тя си го мери и тегли без да ми дава обяснение.....и така.
Колкото до програмите - и при мен така, мога само да намалявам температурата на зададената , но не и да я увеличавам.

# 437
Машината не е дефектна, просто си пише, че ако прането е под нейния минимум, тя просто няма да го центрофугира, а само ще изпомпа водата, както и прави.

# 438
Е, това е много общо - течните не перат... Конкретизирай какво ползваш! И аз пера с течни, има много добри и стават все по-добри...

ами последният прах,който си взех беше от LIDl- Omo- течен,нямам търпение да свърши,не съм доволна.
Сега изчетох цялата тема и се спрях на някои прахове. Благодаря на всички
между другото ходих до Гърция и си взех течен прах Ариел за 60 пранета,чакам само да ми сърши омото и ще го пробвам.
Като гледам напоследък и омекотителят Коколино,много го развалиха-преди беше гъстичък,а сега е като водица.......аман вече.....

# 439
здравейте,да се включа и аз в темата.
Аз пера само с течни прахове,обаче напоследък съм много разочарована от тях. Развалиха ли ги,но вече не перът много добре.
Дайте съвет какъв течен прах да ползвам.
а относно омекотителите-напоследък ползвам само Коколино,като че ли то все още не е развалено чак толкова много.
Дайте съвет
Лека вечер на всички !   bouquet
Понеже и аз съм била на вашето положение искам да споделя, че от месец насам попаднах на
магазин чрез интернет на турски прахове от който съм много доволна. Перат страхотно и са на достъпни цени. а омекотителите им са невероятни.мога да ви изпратя он лайн адреса ако желаете.

да,няма проблем,пратете ми го.С удоволствие ще го разгледам,благодаря много

# 440
И аз съм супер доволна от Ариел и Персил официален внос. И честно казано, ако не ме тресеше треската постоянно да пробвам нови неща и ароматите не ми омръзваха толкова бързо, щях да си пера само с тях.
Сега и омекотителите взеха да ми омръзват и чакам да свършат, купих си един без миризма и вече ще бъда много пестелива откъм аромати и смесвания на такива.

Апропо - пуснах чистене на пералнята (с препарат за перални) на 90 градуса. Еврика! Досега я чистих на 60 градуса и след 3 месеца вече се налагаше ново чистене, защото прането започваше да мирише недобре. Сега изпрах с Ариел капсулите, дето не ги харесвах и се чудех дали да ги хвърлям, е, прането е страхотно изпрано... Явно, имала си е нужда от чистене на висока температура моята машинка.

много се извинявам,ама за първи път чувам ,че трябвало да се почистя пералнята. Знаете ли от едно известно време,като извадя дрехите и пералнята ми понамерисва гадничко и се чудех какво може да е?

ще разкажете ли за това чистене на пералнята?
с какво се прави,на колко време и т.н.
благодаря предварително

# 441
  • Стара Загора

ще разкажете ли за това чистене на пералнята?
с какво се прави,на колко време и т.н.
благодаря предварително
Като начало, прочети първа страничка на темата, там има полезни връзки и информация и ако нещо не ти се изясни, пак заповядай.
Има бутон " редактирай", не е нужно да пускаш пост след пост.

# 442
  • Варна
Момичета някой да е ползвал този Скип - да дадете отзиви ако обичате. Дали става за детско при положение че е даден в тази графа с другите такива детски прахове и омекотители

http://www.minimod.bg/12815/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%B3%D0%B … %80%D0%B0-3%D0%BB

# 443
Ползвала съм го, но не съм доволна от изпирането. Това уж се води sensitive. Без ензими е и с алое вера. Ти си прецени дали става за детски дрехи. Между другото, имаше го и в Карфур, но за 20 пранета.

# 444
  • София
Sourcherry, има и друго решение на проблема ти - накупи си още червени дрехи, хавлии, бельо  Mr. Green

Аз напоследък толкова свикнах с този любим Ленор, че като свърши и отворих Коколиното се оказа, че вече не ми харесва  Crazy

# 445
Sourcherry, има и друго решение на проблема ти - накупи си още червени дрехи, хавлии, бельо  Mr. Green

Аз не обичам особено червено, но май ще се принудя няколко дни да се нося само в червено.

# 446
  • София
Шегуваах се, надявам се си ме разбрала.  Peace

Иначе и аз имах преди години подобен проблем. Имах само 1 червена пижама и чифт памучни червени чорапи. Не знам дали бих си купувала вече такива претенциозни дрехи.

# 447
Аз шегата я разбрах, но продължавам с чуденката, защото не ми се цеди на ръка.
Ще пробвам с цветоулавящи кърпи и някакво светло нещо в прането за проба и ще споделя за чудещите се.

# 448
Момичета някой да е ползвал този Скип - да дадете отзиви ако обичате. Дали става за детско при положение че е даден в тази графа с другите такива детски прахове и омекотители

http://www.minimod.bg/12815/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%B3%D0%B … %80%D0%B0-3%D0%BB
Аз ползвам в момента,но не знам дали е същият,моята опаковка е за 28 пранета в малка бутилка е и е концентрат,друго не мога да разбера какво пише,защото е на гръцки.Доволна съм пера с него цветни дрехи на 40 градуса,но нямам петна или по силно замърсени дрехи.

# 449

Аз не обичам особено червено, но май ще се принудя няколко дни да се нося само в червено.

Аз червеното го пера заедно с черното.

И моите червени дрехи трябва доста да престоят докато се съберат поне за малка пералня, но почнах да ги пера заедно с черното без цветоулавящи кърпички и нямам проблеми.
Сега са ми тъкмо една пералня.

Общи условия

Активация на акаунт