(Био)зеленчукова градина - тема 26

• 57 299
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря,st. Dobri! Искаш да кажеш, че разбиването на буците след оран или копане, е фрезоване. И се прави или с фреза, или с мотика?

# 256
  • София/Варна
 Моя малкия младеж най сетне оздравя след две седмици боледуване. Сега дойде ред да лекувам доматите. Според мен имат алтернария. Изчетах рецептите на Амика и мисля да ги наторя с малко обгоряла тор и пепел, за да позаякнат. Просто да я наръся във вадите, а ежедневния дъжд да ще я направи на шербет. Да пръскам с микс от мляко,йод,зехтин,сода и веро. Т.е. в съответните пропрции от рецептите на Амика за алтернария и мана. Въпросът ми е дали няма съвсем да ги уморя, ако комбинирам всичко.
От една седмица черпя с бира плужеците които ми изядаха краставиците. В две хранилки са се удавили вече 10-12 гада. Сложих още два буркана с бира и за една вече се бяха почерпили три гада. Явно върши работа, но като ми поникнат новите краставици ще се види.

# 257
  • София
абсурд, не е добре при вас. надявам се следващите дни всичко вече да се оправи. така каза Чолака Wink а аз искам да му вярвам, че ще идваме към вас на почивка Blush
Щом е за почивка, не се притеснявай- става, дори и сега!
Невероятна красота е, зелено залива отвсякъде, птичките изнасят концерт след концерт, въздухът ухае, а пустият му Балкан и сърдит е прекрасен. Simple Smile

# 258
  • Етрополе, България
rozamunda_2001, St.Dobri вече ти е отговорил  Simple Smile. Само че ние не орем, тъй като ни е много малко мястото и няма къде да се завърти орача  Simple Smile. Направо си минаваме с фрезата, бавничко, да задълбае. Минаваме веднъж нагоре-надолу, после сменим посоката и минем втори път. Много добре се наситнява почвата и поне на около триисетина см. дълбочина е разкопана. Иначе триъгълната приставка на снимката отдолу служи точно за оране, но от опит да ви кажа, че не става с нея. Слаб и е двигателя на фрезата и много я товари.
Днес пак няма да се слагат колове на доматите явно  Sad. Вече валя и като гледам се гласи и следобяд да прави същото. Но пък си купих разсад от чубрица от пазара, мога да изляза в градинката да го бодна, да си начеша крастата  Laughing.

# 259
Някой някога отглеждал ли е ФИЗАЛИС ????

# 260
Здравейте,

Аз съм съвсем, съвсем начинаеща. Гледам много цветя, но със зеленчуците нямам никакъв опит. Всичко започна като забавление с детето в двора, но мисля да продължа, защото мисля, че е добра идея дъщеря ми да вижда целия процес от семенцето до салатата на масата. Тази пролет съм насадила няколко сандъчета с марули, краставички, рукола, спанак и крес. Сдобихме се и с мини оранжерия.

Зелените марули са наядени, най-вероятно голи охлюви или гъсеници, една приятелка ми изпрати статия и ме посъветва да насея чесън между тях. Можете ли да ми дадете идеи как да си опазя марулите, че направо ще ни отиде ентусиазма на кино  Laughing Прикачвам снимки и ще следя с интерес.

Скрит текст:

А ето тези марулки са нашата гордост:

Скрит текст:

# 261
Просто ги изяще, за да освободите място на домата Simple Smile

# 262
  • София/Варна
poppy-fairy бих ти дала идея да пробваш системата с бирата, за която писах малко по нагоре. Но не знам как може да се случи в съдът в който са засяти твоите марули. А рошавата салатка наистина е много готина, аз сях три пъти семена за такава и нищо не поникна.

# 263

Наяденото е маркер за екопродукция. И през ум не ми е минавало да почиствам нагризаното. Накълваните от скорци череши са сто пъти по-сладки.

# 264
А това наядено от охлюв ли е според вас? Мен наядените листа въобще не ме притесняват, въпросът е да остане нещо и за нас да ядем от листата. Все още са много мънички за ядене.  Laughing

Герундия, бих могла да сложа малки купички с бира, има място, но пък ако е гъсеница... Аз не открих нито охлюви, нито гъсеници наоколо.

# 265
Те може да са по сладки, ами тогава защо не ядеш скурци като някой други народи.
В чужбина елитните ресторанти освен че няма наядено, а и всеки зеленчук или плод, подправка и всичко що е расло се мие в газирана вода, а не в обикновенна. Така, че глупаво е да ядем на охлюва слуста, още повече, че водата не измива всичко.

Това са охлюви, а не гъсеници. Заради дъждовете тази година е така. Вчера се вглеждам в една саксия на терасата ми с цвете и виждам нещо супер малко да пъпло по почвата. Прозрачен гол охлюв с размер 2 - 3 мм. Абсолютно незабележим.

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 18:05 от AnMary

# 266
Абе не ми хвали другите народи, нали им кусах на гърците огромните праскови и грозде със зърна, колкото орехи. Абсолютен боклук, нито сладко, ни ароматно. Само фаца, албиниз.
Франсетата като ядат охлюви, да не би да са им изкарали от телата всичката слуз? Да не говорим, че лекува язви.

# 267
Това са охлюви, а не гъсеници. Заради дъждовете тази година е така. Вчера се вглеждам в една саксия на терасата ми с цвете и виждам нещо супер малко да пъпло по почвата. Прозрачен гол охлюв с размер 2 - 3 мм. Абсолютно незабележим.

newsm10  Благодаря Ками! Аз само да уточня, че живея в Ирландия и изненадващо тази година при нас от 3 месеца грее слънце и дъждовете са рядкост. Но влагата си казва думата и най-вероятно има охлюви, щом са нагризали листата.

Четох също, че мога да наръся дървен чипс, за да не могат да пълзят. Дали ще има ефект?

# 268
Уффф
Като каза Ирландия че ми се препи една чаша ГИНЕС черен ама.

# 269
Уффф
Като каза Ирландия че ми се препи една чаша ГИНЕС черен ама.

Да пращам ?  Laughing  Наливният има коренно различен вкус от този в кена. И на мен ми е слабост  Wink Човещинка.

Общи условия

Активация на акаунт