"Песен за огън и лед" - 8

• 31 817
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
Аз съм рак. Много ви моля, не ме правете на яхния Sad

# 151
  • Варна

Тъкмо си мислех: отивам в Търново (добре, че не е на сватба)  newsm43
Сядаме с Уинди и пускат Дъждовете на Кастамир.. newsm43
А основното ястие  - Коронис..  Joy

# 152
  • Русе
Забрави пипера Sad

# 153
# 154

Спокойно! И мъжът ми е рак. Жив е все още... Wink

# 155
за рачешката яхния не трябваха ли пет вида раци? търсят се още два - до тук са само Коронис и мъжът на Уинди  Mr. Green

# 156
И аз съм раче  Embarassed. Само че няма много изгода от мен, едва 45 кг съм. Но бих хапнала лимонови кексчета.   chef

# 157

Тъкмо си мислех: отивам в Търново (добре, че не е на сватба)  newsm43
Сядаме с Уинди и пускат Дъждовете на Кастамир.. newsm43
А основното ястие  - Коронис..  Joy

Joy
Много весело станало в темата.  Grinning
Уинди,  Hug. Чета почти непрекъснато книгите. В къщи хартиени и отбелязвам и подчертавам, навън съм с Киндъл.  Crazy
Миналата неделя докато четях, мъжа ми ме взе на подбив, че ще умрат гладни с мен, а точно четях как Тирион яде риба пълнена с чушки. Риба нямах, но напълних пилешки гърди (разрязани в средата) и обезкостени бутчета със задушени чушки на ситно, обвих ги във фолио и опекох във фурната. Изчезнаха веднага.   chef (задуших чушките в зехтин с пресен лук, орегано и чесън)

Във форума на сагата има много интересни неща, но е трудно да се отсеят гениалните постове. Има потребители запознати с келтски, уелски, скандинавски и индиански фолклор, които веднага правят връзки с текста. Сега се запознавам с много интересни легенди, и препоръчвам да прегледате най-вече Мориган- богиня, явяваща се като врана, вълк, три жени-сестри, или девица-майка-старица.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Morr%C3%ADgan

Ловеца Хърн и Дивия Лов- Прилича на Последния герой и дружината му, и има различни варианти
http://cmhypno.hubpages.com/hub/Paranormal-Britain-the-Legend-of-Herne-the-Hunter

Идеята за разменени бебета е типична за класическия келтски фолклор. Често човешко бебе е размемено за друго от старите раси. Ума ми взеха тези легенди, и какво се вижда в текста.
Дори там подсказаха обяснение за развитието на две подобни легенди в различни краища на света. Виновно е колективното съзнание, според архетипите на Юнг. Наистина интерсно:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jungian_archetypes
И не на последно място, Навахо легендата за Gila Monster, което лекува и най-страшни рани. (Вал нарича детето на Гили "Monster".

Едит: Аз съм скорпион с асцедент рак. Ставам ли за яхния? Laughing

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 20:34 от Deziderata

# 158
ОЛЕЛЕ диваците–канимбали от Скрогос атакуваха "форумния Вал" ...... Shocked
Изяли са форумците-защитмици и пишат с техните никове различни РЕЦЕПТИ ЗА ГОТВЕНЕ !!!  Cry
ПОМООООООООЩ ........ Praynig

# 159
Насред кулинарията да вмъкна, че Мориган е главно действащо лице и в Lost Girl... там разнищват доста келтски и съседни географски легенди  Peace

# 160
ОЛЕЛЕ диваците–канимбали от Скрогос атакуваха "форумния Вал" ...... Shocked
Изяли са форумците-защитмици и пишат с техните никове различни РЕЦЕПТИ ЗА ГОТВЕНЕ !!!  Cry
ПОМООООООООЩ ........ Praynig

Да не си и ти рак? Thinking eat

Имам една енциклопедия на древните божества и митовете по света. Има всякакви легенди - като започнем от древногръцките, минем през египетски, келтски, скандинавски и каквито още се сетите. Казвате име и веднага го проверявам! Там са дадени много синтезирано и добре обяснено, има препратки към други богове. Ще преписвам какво съм намерила. Peace

# 161
НЕ съм , ама като няма рак и ..... пък вие не подбирате Grinning
Чакам да се намеси форумният Станис и да въздаде справедливост  Naughty
Гледам че много сте се разписали и все важни и интересни неща, благодаря Ви за което.
За мое съжаление нияо интересно не мога да добавя към коментарите с драконите и бордниците Simple Smile
Лека вечер на всички Simple Smile

# 162
# 163
Прочетох "Рицарят на 7 те кралств" Нещо не ми се връзва края. Ег сложил пръстена на баща си и се чудят кой открадна драконовото яйце. Това ли е краят? Ако и на песента е такъв " никъкъв" ( поне за мен) ще съм много разочарована.

# 164
Има и теория че  Крастър е потомък на Старките и че затова искат точно неговите деца,и че името Крастър било анаграма на Старк въпреки че не съвпада напълно-Craster - Stark би трябвало да е Kraster-Stark

Общи условия

Активация на акаунт