Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 505
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Нолита доста дрешки май си накупила,че толкова перални въртиш   wash 1ironing hang
Ох, не питай..доста се събраха, а и + чаршави, одеалца, завивки,хавлийки, пелени и то доста стана. #Crazy

# 376
didinkata1 съжалявам ,че ще те разочаровам,но страшното мъчение,което си описала си е едно нормално естествено раждане.
Момичета не се заблуждавайте,че е като по филмите ,изтичат ти водите и по пътя за болницата вече си почти родила. Stop
10-12 часа за първескиня (любимата ми дума) са си направо чудесен резултат,малък процент успяват за по-малко или просто са изтърпяли повечето у дома .
Цитат
"Ти като ходиш по голяма нужда отлепят ли ти се ретините?"
Напъните по време на раждане са като тези при запек и в развитите страни изобщо не взимат в предвид очите като фактор за секцио.Всяка акушерка по-време на напъните не спира да повтаря да се затварят очите за да не стават кръвоизливи.
Мисля ,че родилното,което коментираш са привърженици на нормалното раждане,явно не са деликатни с родилките,но не мисля ,че поведението им е странно.

# 377
  • Германия
Мами, днес бях на консултация. Бебчо е 1,900кг, с главичката надолу и с моето носле.  Heart Eyes  Всичко върви добре, минах и на тонове. Следващият път ще е след 2 седмици.

Белисима, как е малкият принц? Не се ли говори нещо за изписване вече..  Thinking

# 378
Белисима, как е малкият принц? Не се ли говори нещо за изписване вече..  Thinking

На 30.04, когато последно получих инфо беше 1,600. Всички изследвания казаха, че са отлични. Вече е в слединтензивно. Ако дай Боже продължи да върви така и да качва скоро ще си го вземем  Praynig

Благодаря, че питаш   Hug

# 379
Белисима  Hug радвам се че новините са добри.. Айде по бързо да наддава юнака та да си се прибере вкъщи  Heart Eyes
Мами като заговорихте за естествено раждане направо косите ми се изправят (щот хич не търпя болка при най малката болежка пия хапче или се мятам като риба на сухо) и въпреки всичко надъхана и смела искам да родя така..  Laughing нищо че от страх се чудя къде да се дяна  Blush

# 380
Love your Smile прага на болка се променя при раждане.Тялото ти ще произвежда хормони,които ще се погрижат за теб.Окситоцина например доказано блокира дълготрайната памет,това е причината жените да помнят само хубавото и да са склонни да родят пак.
Раждането е сложен процес ,но в никакъв случай не е някакъв ужасяващ кошмар.Всичко,което ще ти се случи и ще изпиташ ще помогне на бебенцето за бърза адаптация,а теб ще убеди колко силна си всъщност.
Както скоро казах раждах 22 часа, имаше тежки моменти,но преживяването беше уникално Heart Eyes.Съжалявам,че този път ще трябва да родя секцио.Важен е резултата обаче  Hug

# 381
  • Германия

На 30.04, когато последно получих инфо беше 1,600. Всички изследвания казаха, че са отлични. Вече е в слединтензивно. Ако дай Боже продължи да върви така и да качва скоро ще си го вземем  Praynig

Благодаря, че питаш   Hug

Дано всичко е наред и скоро да си го гушкаш вкъщи! Hug

На мен страха от раждането ми отмина, вече толкова ми тежи бебчо, че само чакам да дойде моментът. Не мога да дишам, повръща ми се постоянно, а от умора не мога и до магазина да отида..  Rolling Eyes  От нетърпение даже започнах вече да събирам багажа за родилното.. Останаха ми само нощниците. Веднъж да дойде и леглото при мен, че да имам къде да складирам започвам и с пазара на бебо, дано тогава най-сетне се кротна..

# 382
Като всички си казвам мнението и личните наблюдения за ВМИ и разликата в отношението при избор на екип и без,напълно съм наясно,че едно раждане трае доста часове,но в случай,че дадена жена не може да роди естествено защо се налага да я мъчат,това е което ми направи впечатление и то не при една и две жени,с които съм била в една стая  pregnant
Скоро мисля да заспивам,въпреки че вечер хич не идва съня,а все разни мисли и трепети  newsm46

# 383
като цяло гледат раждането да мине по-бързо. Много, много не ги е еня какво мисли/иска родилката.
Това и за ВИП предродилна ли важи?

Дрешки цветни прах на 30 градуса, а бели - на 40 градуса, според указанията на етикетите. Без допълнителни дезинфектанти - не смятам, че са нужни.

и аз съм на същото мнение, а именно след това е задължително да бъдат изгладени!!!

# 384
Утре пътуваме за София за фиксиране на дата на секциото. Надявам се да се споразумея с лекаря и да бъде датата, която съм си намислила (доста е близо до термина). А следващата точка от "плана" е да устискам до нея  newsm17

Другата седмица съм планирала сортиране и пране на дрехи, подготвяне на багажа за болницата. Иска ми се да съм в 9-я месец като започна с тези мероприятия (на 11 Май влизам в него).

Ползвала съм прах за пране Persil Sensitive и бях много доволна, така че пак съм заложила на него. До 6-я месец всичко гладих на бебето, а до 1 година не съм ползвала омекотител за дрехите на дъщеря ми. Винаги съм и перяла дрехите с функция "допълнително изплакване".

# 385
Добро утро!
Белисима мъничко остана да си приберете малчо у дома  Hug
Mary_Angel стискам палци да се споразумеете и всичко да бъде както го искаш  Hug

Аз не съм чак толкова стрикна при прането,не искам да го изнежвам бебето.Пера си всичко на 40 градуса с Тео бебе.Ще им мина една ютия и толкова.Не мисля и да гладя повече от 10-15 дни, с две деца няма да имам време за това  Mr. Green

И да се оплача,че свеки взела та купила две одяла.Не че им има нещо,даже са много хубави,но имам тонове одяла и още две са ми откровено казано излишни  Rolling Eyes Стана ми много тъпо,защото има толкова други неща,които са ми необходими ,толкова ли е трудно да звънне да попита . Tired

# 386
Моме благодаря ти за списъка  bouquet.И аз изпрах вчера две перални с тео бебе на 40С•.Омекотител не мисля да ползвам поне за сега.Аз също мисля да раждам в хирургиите без избор на екип или доктор,поради простата причина,че следящият ме по ЗК изражда в окръжна,а този при когото се следя на частно изражда в Селена.По принцип много бих искала частният аг да ме изражда,но от друга страна не ми се дават към 1000лв за раждане в Селена,а в окръжна няма да отида просто,защото не си харесвам следящият по ЗК и с моят късмет да не вземе да ми се падне той да ме изражда.За това избрах хирургиите,там пък нямам впечатления от никой,та смятам,че е напълно излишно да си избирам екип или доктор за които да плащам.   Peace

# 387
добро утро и от мен вчера официално свършихме с ремонта и съм много щастлива,но пък ме хвана някаква ужасна настинко и гърлобол цала нощ бухам. Сега ми остава да изпера и изглада дрешките на бебка и да си стегна багажа да ми е гатов,че с тия контракций не се знае.Сега на 9.05 съм на АГ  Praynig дано всичко е наред

# 388
Добро утро и от мен и честит празник на тези, които имат повод!   bouquet

Белисима, с вас сме! Предполагам, че е наддал добре за една седмица. Казаха ли ти при колко кг ориентировъчно изписват бебетата?

Mary angel, успех с плана, дано докторът да е благоразположен! А за състоянието на магистралата около Пазарджик ... просто не искам да коментирам! Та там има дупки!

Бързо възстановяване на настиналите!

Мики, да, неприятно е да те затрупат с неща, които не са ти необходими.. то затова моята майка ме разпитва какво сме взели и съобразява какво да вземе тя или ще ни даде после пари ние да си изберем каквото ни харесва. А пък свекървата... тя изобщо не се е поинтересувала от нищо. Ще видим по -натам дали ще иска да подари нещо.

Аз също имам още да пера. Гледам етикетите и пускам на 40 градуса. Сега взехме Бочко течен, но доста се хвали Сано максима, а и за един Бамбино miocare четох. Така че може следващия път да вземем от тях. Странно, че в Кауфланд не съм виждала Сано максима  newsm78

Хубав празник, въпреки мрачното и студено време.

# 389
Белисима, и аз си мислех тези дни за твоя малък мъж. Беше казла, че след празниците ще ти дадат да го кърмиш Simple Smile Дано всичко е наред и да си го взимате вече, че при мама си е най-добре Simple Smile

В майските мами има мама с четиризначета Simple Smile)) Герой!

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 09:34 от KalioBalio

Общи условия

Активация на акаунт