Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 398
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
Мами имам въпрос към вече раждалите дами надявам се да ми кажете вашият опит  newsm78 щот по раменете и над гърдите съм избила в пъпки..отдавна е така и то откакто съм бременна даже и по врата имам много неприятна гледка.. Някой казват че след бременноста ще се изчисти цялото тяло ..а силно се надявам да се махнат че преди не съм имала такъв проблем направо си ме е срам да се съблека по къс ръкав  Embarassed та моля мамите които са раждали наисина ли след раждането тялото ще се изчисти или ще си остана така пъпчесала  Sick ...
Иначе да ви се похваля утре съм на лекар да видим бебка как върви  Crazy нямам търпение да видя малката срамежливка.. Настинката мина  Peace само къде от време на врвме носа ми се запушва  Crossing Arms но ви благодаря за съветите с които ми помогнахте..  Hug

# 616
До момичетата със серклаж : Кога ще ви го свалят ?
При мен бебето е слязло надолу , защото ме ритка в серклажа и понякога си понаболява.Докторката ми каза , че трябва да се следи шийката и да се прецени , за да не стане късно и да се разкъса.

# 617
Мами имам въпрос към вече раждалите дами надявам се да ми кажете вашият опит  newsm78 щот по раменете и над гърдите съм избила в пъпки..отдавна е така и то откакто съм бременна даже и по врата имам много неприятна гледка.. Някой казват че след бременноста ще се изчисти цялото тяло ..а силно се надявам да се махнат че преди не съм имала такъв проблем направо си ме е срам да се съблека по къс ръкав  Embarassed та моля мамите които са раждали наисина ли след раждането тялото ще се изчисти или ще си остана така пъпчесала  Sick ...
Иначе да ви се похваля утре съм на лекар да видим бебка как върви  Crazy нямам търпение да видя малката срамежливка.. Настинката мина  Peace само къде от време на врвме носа ми се запушва  Crossing Arms но ви благодаря за съветите с които ми помогнахте..  Hug

И аз съм по същия начин  Sad , но съм сигурна че ще се махнат след раждането. Така беше станало с моя приятелка и след като роди всичко мина , но трябва и малко време  Simple Smile

# 618
  • Германия
Габриелитка, разбирам те напълно. Аз също бях с много силно течение от няколко месеца, като всеки път мрънкат на доки за това и всеки път той ме убеждаваше, че е нормално.. Да, обаче в понеделник като бях при него ме погледна и ми сложи диагноза "гъбички"  #Crazy 
Относно пъпките - нямам. Но ми избиха някакви ужасни (дори при допир болезнени) брадавички. Смятам като се прибера септември в БГ да ги отида на дерматолог да ги махна. Някой има ли опит с тази процедура?  Thinking

# 619
  • София
chilimura, мога да ти препоръчам д-р Асен Джеров- ортопед в клиниката в Горна баня, но два пъти в седмицата преглежда и в поликлиниката на ул. "Искър". Ако те интересува, мога да ти дам мобилния му тел. Той ми беше препоръчан и водих майка ми при него, тъй като тя е с доста сериозен проблем за операция.
Според мен по-добре отиди на док сега, няма смисъл да се мъчиш, а и нуждата от това изследване е само предположение.

mam4e82, благодаря, ще видя какво предлагат  bouquet

сонги, не се тревожи, щом док е казал, че не вижда проблем  Hug още повече, че шийката е добре  Simple Smile

# 620
Да се отчета отново и аз. Малко неочаквано, но вчера за пръв път бях на тонове, днес направих всички нужни изследвания (така мисля поне). Понеделник съм пак на тонове и вече и на преглед. След това си взимам и направлението за раждане, и чакаме принцесата да реши да излиза Simple Smile
Все не мога да се наканя обаче багажчето да си събера по някаква причина.
Всичко за бебето е готово, въпреки че сигурно за още 100 неща ще се сетим.
Аз реших да не взимам помпа, докато не видим в началото как ще тръгне поне.
Това е от мен мисля, още малко ни остана - ще се изтърпи.
ММ ме инструктира, ако тръгне - да стискам краката и така Grinning

# 621
Здравейте,от днешния преглед АГ каза че има голяма вероятност да родя края на този или началото на др. месец,а едва ли ще е 14-ти.Има ли и друга мама като мен? -при която се очeртава да роди по-рано,моля да сподели

# 622
Здравейте,от днешния преглед АГ каза че има голяма вероятност да родя края на този или началото на др. месец,а едва ли ще е 14-ти.Има ли и друга мама като мен? -при която се очeртава да роди по-рано,моля да сподели
Поради каква причина се очаква ранно раждане?

# 623
След прегледа ми каза така-гледа плацентата,водите, и каза, че смята така.Той не може да  е сигурен на 100 процента ,защото всичко е Божа работа ама знам ли и аз.

# 624
Здравейте и от мен.

Днес и аз бях на ехо граф за първи път в България и ми казаха че бебето върви с 2-3 седмици напред по ехо графски данни, което мен много ме озадачи, защото по принцип цикъла ми е редовен и точен и съм почти сигурна че първоначалния ми зададен термин е правилния. Просто си мисля че бебето върви по голямо ( 2.80 кг за 33 седмица), защото аз съм се родила 4,50 кг. И сега много се притеснявам да не поискат да го предизвикват, защото на мен ми се иска да си излезе когато му дойде редът. Някой имал ли е подобен проблем, нека сподели.

# 625
Здравейте и от мен.

Днес и аз бях на ехо граф за първи път в България и ми казаха че бебето върви с 2-3 седмици напред по ехо графски данни, което мен много ме озадачи, защото по принцип цикъла ми е редовен и точен и съм почти сигурна че първоначалния ми зададен термин е правилния. Просто си мисля че бебето върви по голямо ( 2.80 кг за 33 седмица), защото аз съм се родила 4,50 кг. И сега много се притеснявам да не поискат да го предизвикват, защото на мен ми се иска да си излезе когато му дойде редът. Някой имал ли е подобен проблем, нека сподели.

ихх, че голям бебок за 33 г.с - браво ,ама дупе да ти е яко при раждането ако ще е нормално, иначе не виждам нещо притеснитело в това че ще ти се измести термина малко по напред, нали според големината на плода, по размерите на главата това се определя, казаха ли ти допълнителна дата, която не е по последен цикъл.

# 626
След прегледа ми каза така-гледа плацентата,водите, и каза, че смята така.Той не може да  е сигурен на 100 процента ,защото всичко е Божа работа ама знам ли и аз.
Края на този месец ще си около 38-39 г.с. мисля и не виждам проблем. Peace

Geri_F в 3-я триместър отклонението на ехографа може да достигне 3 седмици/500 гр.Не бързай да се притесняваш, понякога бебета избързват,после намаляват темпото,но не вярвам да тръгне някой да те предизвиква по-рано.По скоро ако минете 4 кг може нещо за секцио да те навиват. Wink

# 627
При мен бебето последния месец вървеше доста напред според ехографа, но аз не смятам че това е много показателно. Със сина ми така ме бяха стреснали, че е много едро бебето, очакваше се да е над 4кг пък си се роди 3400. Тогава обаче никога не е поставян въпроса да предизвикат раждане по-рано заради големината на бебето. Термина не се мести заради големината на бебето, той си се смята по последния цикъл.

# 628
При мен бебето последния месец вървеше доста напред според ехографа, но аз не смятам че това е много показателно. Със сина ми така ме бяха стреснали, че е много едро бебето, очакваше се да е над 4кг пък си се роди 3400. Тогава обаче никога не е поставян въпроса да предизвикат раждане по-рано заради големината на бебето. Термина не се мести заради големината на бебето, той си се смята по последния цикъл.

Ехографът не определя термин, а показва доколко развитието на бебето отговаря на датата на термина, както и на усреднените стойности за определената седмица.
Напълно е възможно при всеки преглед бебето да отговаря на различен термин - все пак неговото развитие не става според определени стандарти.
Не е задължително да стане на определената като термин дата, затова се нарича и ВТР...

# 629
Края на този месец ще си около 38-39 г.с. мисля и не виждам проблем. Peace
Знам,че вляза ли в 9-тия мога по всяко време да родя.
Просто се моля всичко да е наред и юни да си гушкаме бебенцата Praynigи да продължим темата,но не като бъдещи,а като настоящи мами Grinning

Общи условия

Активация на акаунт