Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 036
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Може би е така, но второто случайно нареждане не се вижда, няма го във файловете и това буди въпроси, няма да е зле, ако се публикува и трети log файл с второто случайно подреждане...

Според мен няма кой да го даде, а и надали съществува такъв. Все ще се намери начин да ни затворят очите за това.

# 421
Може би е така, но второто случайно нареждане не се вижда, няма го във файловете и това буди въпроси, няма да е зле, ако се публикува и трети log файл с второто случайно подреждане...

Според мен случайното подреждане е  във втория файл, тъй като в него случайно е именно подреждането на децата, а номерата се дават вече в поредност - тази от първия файл.
Първо се генерират случайните номера, после системата тегли децата разбъркано и им дава номера според вече направеното генериране.

Това според мен може да го обясни само специалист по софтуера де. Просто разсъждвам. Може да се зададе въпрос към ИСОДЗ и от фирмата изпълнител сигурно ще дадат обяснение.

# 422
  • София
Редът на раздаване на случайните номера не е случаен.

Всяко дете при регистриране в системата получава входящ номер, който е невидим за нас, но се ползва като ключ ( за по-лесно търсене и идентифициране). Децата се подреждат по този номер и в този ред им се раздават номера.

# 423
Редът на раздаване на случайните номера не е случаен.

Всяко дете при регистриране в системата получава входящ номер, който е невидим за нас, но се ползва като ключ ( за по-лесно търсене и идентифициране). Децата се подреждат по този номер и в този ред им се раздават номера.

В ИСОДЗ пише че този входящ номер няма отношение към класирането.

9.3. Случайният номер ще включва ли час и минута на подаване на заявката? Ще имаме ли по-големи шансове, ако подадем заявка в по-ранен час?
Не. Няма да има заявки за входящ номер! Случайните номера ще се получават автоматично от системата на случаен принцип за всички кандидатури, за всяко класиране.
9.4. Няма ли системата да се претовари пак, когато се заявяват входящи номера?
Не. Няма да има заявяване на входящи номера. Няма предпоставки за претоварване.

Щом пише "за всяко класиране", значи уникалния ключ няма отношение към случайните номера (на теория).

# 424
  • София
Тук казват единствено, че деца с по-малък входящ номер не се класират пред тези с по-голям. Първата година беше точно така и тогава входящият номер се виждаше.

Сега се прави така: в граничната група има 10 деца, подреждат се по входящ номер ( или по азбучен ред от А до Я , или по азбучен ред от Я до А, или по някакъв друг критерий, няма никакво значение, но обинновено е по входящ номер). след това се генерират 10 случайни числа и с раздават на редичката от подредени деца.

Това е стандартен алгоритъм за раздаване на случайни числа. Тъй като не се знае какви ще са числата, няма значение в какъв ред ще са децата.

Не търсете под вола теле, няма такова. Числата са наистина случайни.

# 425
Аз пак не разбирам, защо услуга като осигуряването на гледане на малко дете за без пари трябва да е за всички, да бъде гарантирано за всички, да има обидени и разсърдени, че за тях не е стигнало? Или да направят таксата поне двойно и с парите да строят нови заведения, или системата фундаментално да се промени и който се квалифицира, той, другите да не се сърдят. Детска градина и ясла не е равносилно на училище. Да започнат с премахването на толкова дълго платено майчинство,и да се съсредоточат в създаването на структури, които да улесняват работещата майка. Целия този прием и тези градини са най-нереформираната сфера от нашия живот, и явно малко хора желаят нейното реформиране, от тях повечето жени и майки, което е жалко.

# 426
  • София
write2katia, съвсем искрено ще ти го кажа: в тази тема няма място за това. Направи си отделна тема, тази е за нещо съвсем друго. Дори не мисля да ти отговарям, подозирам, че целта ти е комерсиална.

# 427
Да започнат с премахването на толкова дълго платено майчинство,и да се съсредоточат в създаването на структури, които да улесняват работещата майка.

По-скоро би трябвало да приключат с премахването на дългото майчинство, а не да започнат с него.

Дългото майчинство е единственият лъч светлина сред безумието на което са подложени работещите майки.

А иначе общинските ДЗ не са за без пари, все пак събират някаква такса и така си осигуряват законовото право за всичките тия критерии и класации.

# 428
  • София

Според мен случайното подреждане е  във втория файл, тъй като в него случайно е именно подреждането на децата, а номерата се дават вече в поредност - тази от първия файл.
Първо се генерират случайните номера, после системата тегли децата разбъркано и им дава номера според вече направеното генериране.

Това според мен може да го обясни само специалист по софтуера де. Просто разсъждвам. Може да се зададе въпрос към ИСОДЗ и от фирмата изпълнител сигурно ще дадат обяснение.

Може би е така, за компютъра децата са като записи без имена, той стига поредната гранична група, размесва я и дава случайните числа от първия файл...
 Но така както стоят с имената във този втория log файл не видимо, че са разбъркани случайно, при условие, че знаят числата от другия файл ...

# 429
  • София
Тук казват единствено, че деца с по-малък входящ номер не се класират пред тези с по-голям. Първата година беше точно така и тогава входящият номер се виждаше.

Сега се прави така: в граничната група има 10 деца, подреждат се по входящ номер ( или по азбучен ред от А до Я , или по азбучен ред от Я до А, или по някакъв друг критерий, няма никакво значение, но обинновено е по входящ номер). след това се генерират 10 случайни числа и с раздават на редичката от подредени деца.

Това е стандартен алгоритъм за раздаване на случайни числа. Тъй като не се знае какви ще са числата, няма значение в какъв ред ще са децата.

Не търсете под вола теле, няма такова. Числата са наистина случайни.

Мерси, така звучи логично - значи детето има някакъв входящ номер от преди примерно 1-2- 3 г., който се ползва за подреждане в гранична група.
Не търся под вола теле, но ми е интересно и добре ще е да се публикуват тези входящи номера.

# 430
Не можете да отречете, че такса от 60 лв на месец е символична.

# 431
  • София
Аз малко ни в клин ни в ръкав, обаче по-напред имаше въпрос относно децата класирани по второ желание. Ето какво намерих:.........
.
Т.е  - ако си запишем децата можем веднага да ги наредим пак по опашките като създадем нови кандидатури, а 3-те точки за първо желание не се губят, а могат да се използват през текущата година Peace

Аз също да подхвана ,че ме вълнува точно този момент.Приети сме на второ желание ,но искаме да влезем по първо. Ако правилно тълкувам написаното от Кайлис , вариантът е да запиша малката  ,където е приета ,сиреч по второто желание , и отново да се пробваме да кандидатства по първо , като същевременно не губим правата , там където вече сме класирани и записани? Ох ooooh! ooooh!

Интересен въпрос. Но по-назад в темата мисля, че се дискутираше, че директорките имат грижата при записване да го обявят "някъде" и съответно да се елиминират кандидатурите. Ако не те мързи - виж, някъде по-назад в темата.

Интересно е също така, това с номерата.

П/С:

Аз разбрах : във лог файла на класираните виждаме подредени по номера децата 32,38,40 /затова буквите се разминават/ :

14:18:49 # Класиране на 3 кандидати
14:18:49  Александър Йорданов Михайлов, ЕГН/ЛНЧ: 11511XXXX със случаен номер  32663860
14:18:49  Калоян Йорданов Михайлов, ЕГН/ЛНЧ: 11511XXXX със случаен номер  38307974
14:18:49  Вероника Ивайло Бецинска, ЕГН/ЛНЧ: 11452XXXX със случаен номер  40636772

# 432
write2katia и да вдигнат таксата, пак няма да има отношение към строеж на нови градини или пък подобряване условията в градините.
Не пускай "бомби" точно сега, когато не малко родители са изнервени поради това, че децата им са неприети и се чудят как да подсигурят семейния бюджет за плащане на частна ясла или бавачка.
Ако целта ти е да си чешеш езика/клавиатурата, намери друга тема за това.

# 433
мами, искам да Ви попитам дали ако не сме класирани на първо класиране имаме изобщо някакъв шанс да се класираме на второ? От не класиралите се деца сме втори в списъка по тези случайни номера. За следващите класирания продължават ли да важат тези номера?    Confused Thinking

# 434
Момичета, някой чувал ли е за следния вариант: две деца, с еднакъв брой точки, от които едното детенце, което е прието,а няма да се запише да се размени с дете, което не е прието?

Общи условия

Активация на акаунт