Kонсултации с адвокат

• 213 327
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 690
           Благодаря ви, момичета. Колкото и грозно да звучи, явно целта е да бъда принудена да поема пасивите, без да ползвам активите.  Става дума за малък град, където наистина всички се познават и за мен е доста унизително да отида на място, и да започна да разпитвам каква точно собственост има наследодателя, камо ли да питам дали получава аренда.

Допълвам - предполагам, че мога да упълномощя адвокат, който да направи тези справки.
            Минаха повече от 3 месеца от смъртта на наследодателя, така че приемане на наследство по опис отпада. Земеделските земи не следва ли да се декларират и те в данъчното? И от там да разбера каква собственост има. Съответно и да понеса санкциите за недекларирани имоти повече от 6 месеца...
            По отношение на кредита - вноските, които прави в момента съпругата с вписани нейни данни като вносител погасява ли и моя дял като наследник? Или трябва да внася месечната сума, като вписва като вносител и двете ни. /Това го пиша по повод твърдението й, че тя ще си има ангажимент да изплаща заема, защото е изтеглен за нейни нужди, но отказва да прехвърли остатъка по дълга на нейно име и да отпадне от мен ангажимента като наследник/. Т.е. на думи обещава, но нямам никаква гаранция, че ще си спази обещанието.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 11:14 от tetka_the_best

# 691
  • Враца
Може да упълномощите адвокат.
За това какво внася съпругата- говорете с някой от банката.
Вероятно тя  внася цялата ежемесечна вноска. Поначало няма практика вноските за банков кредит да се "делят" между отделните наследници.

# 692
             Да, внася цялата ежемесечна вноска.

Много благодаря на всички, които се отзовахте на моите въпроси. Високо ценя помощта ви.  Hug

# 693
Tetka, земеделските земи не се декларират в данъчното. Според мен е най-добре да упълномощите местен адвокат да направи проверките.

# 694
Имайте предвид, че срокът за деклариране на имот, придобит по наследство, е 6 месеца от смъртта на наследодателя. След като изтече този срок, може да Ви съставят акт, и глобата е доста солена. Задължително трябва да носите с Вас копие от нот. акт на имота, както и копие от удостоверение за наследници...
Извинявам се, че се намесвам, но срокът не е ли 6 месеца от приемането на наследството? /а не от смъртта на наследодателя/
/Ако срокът започва да тече от смъртта, означава, че самото подаване на декларацията се счита за действие по приемане на наследство; но пък от друга страна след като има изискване наследникът да представи документ за собственост т.е. нотариален акт към декларацията, ще рече, че още преди това следва да е приел изрично наследството.../

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 22:01 от krem-karamel

# 695
  • Враца
От смърта на наследодателя.
Сдобиването и предоставянето на копие от нот. акт /на името на наследодателя/ не може да се счете за конклудетно действие само по себе си, но декларирането на имота- да.

П.П. Впрочем, така наречените "конклудентни действия" се обсъждат от съда, при наличие на някакъв интерес в тази насока.
Не виждам как държавно учреждение ще се обвърже с такова действие, което се доказва с методите на ГПК newsm78.

# 696
Здравейте имам нужда от малко помощ.Казуса ми е малко сложен поне аз вече не виждам изход от отчаяние.С бащата на децата минямаме брак разделени сме от две години заради системен физически тормоз от негова страна.Аз си тръгнах заедно с децата те са припознати от него.Имаше ограничителна заповед да не се доближава до мен но и това не го спираше да ми прави проблеми не спазваше споразумението.Миналата година започнах връзка с друг мъж който живее извън страната от няколко месеца и аз съм тук при него но без децата.Многократно опитвах да говоря с бившия да се разбереме да подпише декларацията за пътуване на децата но той се заинати защото не можело аз да бъда с друг мъж.Пуснах срещу него дело за издръжка за времето което децата бяха с мен на квартира и той не плащаше и стотинка сега той е направил обратен иск срещу мен за същото иска пари но също връща една година назад а тогава децата са били при мен.Също така е пуснал и иск да му се разреши той да упражнява родителските права тъй като аз съм извън страната и едва ли не не се интересувам от децата си като определя и режим на виждане но категорично е упоменато че не разрешава децата да напускат страната когато са с мен.Въпроса ми е как да процедирам срещу него аз не искам нищо от него само да си взема децата и да ме остави вече на мира.Моята адвокатка казва че в случея ще използват това че не съм в страната срещу мен и за сега ме оправяло само някакво споразумение.Моля за още някои компететнтен отговор.

# 697
  • Враца
Принципно има възможност да се заведе дело за промяна на местоживеенето на децата в друга държава.
Не давате информация на каква възраст са, и доколко имат нужда от Вас, но Вие така или иначе не живеете с тях.

Нормално е, след като сте избрала любовта си пред децата си, да има последствия. Кой гледа децата?
Ако са родителите Ви, искам да Ви напомня, че бабите и дядовците НЕ СА родители на децата. Ако е бащата- той реално упражнява родителските права по Ваше желание. В този случай това, което той иска, е просто да е официализира настоящото положение.

Не ми е работа да Ви държа сметка и да Ви укорявам, но и моето становище е такова- нямате полезен правен ход, можете да разчитате само на благоволението на бащата, което той /логично при тези обстоятелства/ смята, че не заслужавате.

# 698
Децата са на 9г и на 7г не съм с тях от два месеца,не съм се отказала от тях искам да си ги взема и за да стигна до този ход не знаете какво съм преживяла.Побойща,преследвания идване до работното място заплахи за убийство опит за прегазване,той е алкохолик.До момента никой не ми помогна нито полиция нито съд.Благодаря за отговора като цяло законно изглежда така все едно съм ги зарязала.Не смята че заслужавам благоволение защото го зарязах защото ми писна да ме бие всеки ден.За него това е начин да ме върне в страната за да продължи да ме тормози и преследва.

# 699
  • Враца
Това, което описвате е страшно, и съжалявам искрено, че сте го преживяла. Но то не обяснява факта, че сте отишла да живеете на друго място /още повече- в друга държава/ без децата. Ако казвате, че не сте се отказала от децата си, сигурно е така, но не изглежда така нито от човешка, нито от юридическа гледна точка.
Ако не бяхтенаправила това, щяхте да имате сравнително голям шанс при завеждане на дело за разрешаване децата да живеят в чужбина, да го спечелите. Сега- не.

Допълвам:Не разбрах при кого живеят децата Ви, но ако бащата наистина е алкохолик, и той няма особен шанс за получаване на родителските права.
А дали не Ви е страх, че той може да навреди и на децата, ако са с него?

# 700
  • Бургас
как става документално промяна на родителя, при когото живее детето
мои близки се разведоха преди време и при развода се споразумяха детето да живее при бащата, сега майката иска да го вземе и бащата е съгласен, но какво трябва да направят за да уредят официално това

# 701
  • Враца
Тоест, искат да сменят родителя, който упражнява родителски права?
Би трябвало да е с подаване на иск до съда да одобри споразумението им за промяна на родителските права.

# 702
  • Бургас
да, в решението за развода пише, че бащата упражнява род.права и живее с детето, а майката плаща издръжка, сега се договарят да го вземе майката, та трябва ли съдът да одобрява такава промяна или само между тях  си да подпишат нещо

# 703
  • Враца
Питахте за официално уреждане- тоест, да бъде одобрено от съда.
Иначе, ако са добри взаимоотношения, може да не правят абсолютно нищо. Може да подписват фиктивни разписки за издръжката, защото в един момент могат да си развалят отношенията, и майката да твърди, че бащата не е плащал /докат ореално тя е трябвало да плаща/. Но това са подробности, ако се разбират. Peace

# 704
  • Бургас
ами бащата и майката се разбират по въпроса с кого да живее детето, съгласни са да се сменят и детето да отиде при майка си, но по финансовия въпрос може и да не се разберат, майката досега плащаше издръжка 85 лева и хич не й пукаше, че бащата изнемогва финансово, сега иска да вземе детето, но твърди, че иска и голяма издръжка, така че по този въпрос може и да не постигнат съгласие

Общи условия

Активация на акаунт