На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 175 018
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Ок,мерси за информацията,дано само няма много чакане по границата!

През лятото е невъзможно да не чакаш с гастербайтерите. В момента е лудница на границата. На Фрий шопа, няма място откъде да минеш за да продължиш към турската митница, фрашкано е с гастербайтери. След 1-2 седмици ще почнат да се връщат от Турция, а с нашата раздробена митница, бавната работат на българите, още по-зле ще е. Става въпрос за Капитан Андреево.

# 121
  • Варна
http://www.booking.com/hotel/tr/saray.bg.html?sid=ed0da18b51a92e … 3ba3b8f480b4e22X3

Ние сме отсядали в този,чист хотел е,любезни собственици и закуска на прекрасна тераса Peace

# 122
  bouquet
Благодаря на всички!
Спрях се на Сарай. За една вечер.
Живот и здраве ще споделя Simple Smile
Продължавам да инвестирам в лири Simple Smile Колкото повече, толкова повече...

# 123
Прясна информация от вчера на  българската митница за влизане от Турция на Капитан Андреево ни държаха само 1 час и 20 мин (само на митницата , отделно гранична полиция и златен гьол )!!! През турците(митница и гранична) минахме за около 40 мин , но нашите идиоти вече са се почудили какво да измислят за да държат българите повече. Няма такава простотия керван към Турция беше ужасен почти непрестанна колона. Преди седмица не беше така, но се заради празника е ужас.
През Гърция също е било лудница по-добре отложете пътуване  за края на август за да не пътувате в  колони и да не чакате по 2-3 часа.

# 124
  • София
Прясна информация от вчера на  българската митница за влизане от Турция на Капитан Андреево ни държаха само 1 час и 20 мин (само на митницата , отделно гранична полиция и златен гьол )!!! През турците(митница и гранична) минахме за около 40 мин , но нашите идиоти вече са се почудили какво да измислят за да държат българите повече. Няма такава простотия керван към Турция беше ужасен почти непрестанна колона. Преди седмица не беше така, но се заради празника е ужас.
През Гърция също е било лудница по-добре отложете пътуване  за края на август за да не пътувате в  колони и да не чакате по 2-3 часа.

В петък беше последния учебен ден в Германия, Англия, предполагам и в други държави. Би трябвало мургавите "германци", "холандци" и т.н. за 2-3 дни да си отидат в Турция. Обратния наплив ще е в края на август.  Wink

# 125
И 2-те посоки имаше прилични опашки към Турция от "германци", към България повечето бяха турски коли . Българите бяха малко, но пък подобаващо се редихме да ни вписват колите все едно не съм излязла със същата кола на нашата граница. Турците за 5 секунди ни обработиха колата - вписване и печат на влизане и за 1 секунда на излизане.

# 126
Момичета, как го ползвате този сос от нар? Аз съм си взела от доста време, но не го ползвам, защото не знам как. Ще съм благодарна за рецепти, съвети и т.н.

Аз го слагам предимно на салати, както и в маринати.

И аз. Слагам го основно на чобан салат.....малко зор ме научиха да я правя в Истанбул, че не обичам да дребня толкова....но я правя.

# 127
О и ние бяхме за три дни в Турция, някакъв ужас на границата, аз съм и бременна и ми беше ужасно неприятно. До сега не сме чакали повече от 10мин, доста често ходим. На утиване 1:30мин, на връщане над 2 часа, естествено всичко беше от българската страна. Турците бяха пуснали повече гишета и там се минаваше много бързо. Бяхме на пазара в Одрин, но всеки път все повече не ми харесва, то няма нищо по моя вкус и цените ми се виждат доста завишени. Най- много неща пак си взехме от складовете -прахове, тоалетна хартия, шампоан и т.н.

# 128
И ние с мъжо сме решили утре да се разходим до Одрин, но ..... изчетох всичко в темата и се ошашавих нацяло...имам чувството, че нищо няма да можем да намерим  Laughingдано поне до кюфтенцата да се ориентираме Laughing

# 129
Всяко лято е така, не се изненадвайте. Оставете проблеми с влизането към Турция от българска страна. Сега като почнат да се връщат от българската страна с тая раздробена митница, ще е ужас. Нашите са големи мързели. Цяла година не могат една митница да направят. Навсякъде раздробено, разхвърлено, ужас просто. Ако пътувате, пътувайте между 5 и 6 часа сутринта. Тогава гастерите още спят.

# 130
  • Бургас
Малко със закъснение да разкажа за моето пътуване на 25,07,2014.Минахме през М.Търново за около 10мин и двете граници в двете посоки- пътя Бургас-М.Търново-Лозенград-Одрин е чудесен,почти няма движение  Simple Smile
Имаше много намаления в MARGI аутлет на Benetton,Адидас,Mavi,LC WAIKIKI и др. Обядвахме там на първото заведение в горния ъгъл в ръкава на LC WAIKIKI - не сядайте там Twisted Evilястията от менюто нямат нищо общо при сервирането- малки порции,скъпо и много бавно обслужване.
На петъчния голям пазар имаше основно дрехи,обувки,пердета,бельо и чанти - нищо особено,но...може да се открият интересни и евтини неща.
Почти всички магазини намерихме с изключение на складовете с перилни препарати....голямо лутане беше.Понеже съм работила в склад за кафе и зах.изделия в Бургас очаквах някаква база с големи складове,оказа се,че прословутите складове са някакви си 5-6 магазинчета на една скътана улица Mr. Green до Бостанпазар-а той пък  hahaha пазар с 2 сергии за дини и пъпеши.
На картата от 1-ва стр. е обозначено точно къде са тези складове и координатите,ама аз трудно се оправям по карти и не доразбрала търсихме като луди.Бях се подготвила предварително в кои магазини какви промоции имаше и сравнявах цените/професионално изкривяване Laughing/...от тези складове купихме само тоал.хартия 3пак х32рула /1п за 12лв/,кори за баклава и Доместос 5л.Всичко друго/прахове 10кг,омекотители 6л,веро 5л,п-т за съдомиална 2л и сладкишите/купихме от големите магазини KIPA и MIGROS.Купихме си 3бр малки сладоледа с шам фъстък ...ммм мн вкусен и съжалявам,че не купих повече,но...следващия път ще взема хладилната чанта Crazy
Гуми за колата проверихме в няколко сервиза и магазини - цените са същите като в България.
За тези които отиват за пръв път - ако отивате да пазарите и разглеждате забележителности един ден не е достатъчен Simple Smile

П.П. Пак ще отида  bowuu Беше мн забавно!!!
Относно соса от нар,забелязах,че го продават в Кауфланд около 4лв беше при азиатските храни.

# 131
Здравейте,ще помоля тези от вас ,които са били в Одрин на пазар скоро, да споделят информация за цени на официални рокли(къси и дълги).

# 132
Здравейте!
Интересува ме дали в някой аутлет има магазини за бебешки стоки в град Одрин/Лозенград или са някъде из града. Ще бъда изключително благодарна ако ме упътите или да ми дадете насоки

# 133
  • plovdiv
Момичета,на картата от стр.1 не разбрах кои са складовете за прахове.Може ли да ми маркирате само тях?После ще се ориентирам на общата.

# 134
Здравейте!
Интересува ме дали в някой аутлет има магазини за бебешки стоки в град Одрин/Лозенград или са някъде из града. Ще бъда изключително благодарна ако ме упътите или да ми дадете насоки

Има магазин за бебета и малки деца в Одрин. Казва се Bebesin и се намира на центъра.

Общи условия

Активация на акаунт