Ebay - 93

• 62 404
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
при мен се отваря ebay.co.uk

# 586
vpeneva , когато пращаме с бг пощи пишем - International tracking postage нали? От къде гледаш колко ще ти струва доставката , за да определиш цената , от тук ли - http://www.bgpost.bg/?cid=112&packet_type=3&packet_destination=1 ?
И пейпал ли ползваш за разплащане ,защото нещо не ми харесва това , че при всяко прехвърляне на пари от него към банковата сметка ще ми вземе 2е.
Да аз ползвам пей пал за получаване на пари , обикновенно не ги тегля а пазарувам с тях  обратно  и неми взимат никаква такса.
Да с този калукулатор си смятам колко ще ми излезе но  добавям и препоръка, без предимство

# 587
Да аз ползвам пей пал за получаване на пари , обикновенно не ги тегля а пазарувам с тях  обратно  и неми взимат никаква такса.
Да с този калукулатор си смятам колко ще ми излезе но  добавям и препоръка, без предимство
Мога ли да не позлвам пейпал , задължително ли е? Не могат ли по картата да ми превеждат парите? Наскоро като пазарувахме от там с мъжа ми директно по картата пратихме на продавача.

# 588
  • Пловдив
Като купуваш - може и да платиш с карта.Ако ще продаваш обаче - трябва да ползваш PayPal.

# 589
Като купуваш - може и да платиш с карта.Ако ще продаваш обаче - трябва да ползваш PayPal.
Мерси  Hug.
Ако сгреша сумата за доставка и напиша примерно по - висока от колкото е реалната ще търпя ли някакви санкции?

# 590
Аз имам положителен feedback с отрицателен коментар.  newsm78

Отиваш тук
 http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cusr?query=1482

избираш Received inappropriate feedback
 http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/ip?segmentId=1&query=Changing+ … 8a3e-0dc14f8521c7
 избираш нещото, за което е фидбека
 и следваш всичките стъпки - аз само до тук ти показах, да не взема да репортна някой  Mr. Green

Ако сгреша сумата за доставка и напиша примерно по - висока от колкото е реалната ще търпя ли някакви санкции?

не, това е доставка+опаковка. 

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 15:40 от fandango

# 591

не, това е доставка+опаковка.  
Т.е. искаш да кажеш , че включвам в тази цена освен пощенски разходи и разходи за материали като хартия , торбичка и т.н. консумативи за опаковане и мога да си сложа една идея по - висока цена и никой няма да ме санкционира?
Какво правите с парите в пейпал? Разбирам , че таксата за превод към банковата сметка е 2е , което е доста. Може би трябва да се понатрупат повече пари, за да има полза от прехвърлянето им.

# 592
Elizabett

По принцип - да, но не се увличай много. всичко зависи от крайната цена. не знам какъв ти е потник, но както вече беше казано, те имат и много низки цени на всякакви дрешки. А на теб ти трябва да го купят.
 Един потник - ще вземем максимум (плътен памук например) ще тежи може би 200гр. и + тегло на опаковката
 пощенски в Европа за него са
 с тракинга - 6.9, без него 3.9 лева
 тоест вече цената му скача с минимум 1.5 паунда. И тн

парите по-добре ги държи в акаунта в пейпал, дребни суми не са изгодни за прехвърляне

# 593
  • Sofia
   fandango,
Скрит текст:
извинявай за малко по-личния въпрос и отклонението от темата, в която пишем, но от отдавна мисля да те питам, ти чужденка ли си? Задавам въпроса с най-добри чувства; много ти симпатизирам от темите, в които съм те чела, винаги си изключително мила и изчерпателна.  bouquet

# 594
Black Cat 13

Скрит текст:
Да  Mr. Green знам, че не говоря добре български - особено  в частта на построяване на изречения. но български съм го учила по кръстословици. няма учебник за чужденци , или нямаше когато съм го учила. А за учители тогава не можах да плащам, и ги нямаше там, където живея - не съм от София)))

# 595
  • Sofia
Black Cat 13

Скрит текст:
Да  Mr. Green знам, че не говоря добре български - особено  в частта на построяване на изречения. но български съм го учила по кръстословици. няма учебник за чужденци , или нямаше когато съм го учила. А за учители тогава не можах да плащам, и ги нямаше там, където живея - не съм от София)))

Скрит текст:
Знаех си! Simple Smile Hug Обаче, не си мисли, че се забелязва, ни най-малко дори! Пишеш без никакви правописни грешки, единствено по употребата на някои думи допуснах нещо такова. Но и аз съм много наблюдателна, педантична дори, и само и единствено поради това се усетих. Така че, не се притеснявай, перфектен ти е езикът, особено предвид колко труден е българският. Confused Спирам да спамя, че ще ме скастрят скоро.  bouquet Hug

# 596
Може да се снакционира по  принцип за високи пощенски но само ако е подаден сигнал от купувача. че пощенската сулуга не е действителна.
Но не го правят  спокойно  а по високи пощенски  се слагат за да платят по малък процент печалба на ибей

# 597
Абе тия англичани са си е*али ма**та. Обикновената им поща варира от 3 до 10 паунда за 1 тениска. Всеки си слага каквато цена го кефи. От там явно печелят допълнително. Така, че просто слагайте 1-1,5 паунда отгоре в пощенските разходи, за да не си вадите пари от джоба.
Много българи са хванали някоя връзка със шивашките цехове, шиещи за известни марки, и вземат на тънки цени продукция и я пускат в Ибей:)

# 598
Да споделя малко и от моя  опит като продавач:
- отдържа се такса 10% върху цената  на артикула(без пощенските които сте посочили)
- струва си да се продават  неща който са скъпи за тях а тук са евтини
- изпращам с БГ  пощи с проследяваш номер и обявена стойност на артикула
така  се получва сигурност с тракинг номера , а ако недай си боже се загуби пратката бг пощи  са длъжни да ти възстановят сумата (до сега нямам загубена пратка) стигат за 15 дни  с тяхното  бавене
за ваша сигурност си въвеждате тракинга в полетето че пратката е с тракинг номер
 парите  за получена стока на първите 10 пратки се получават до 20 дни (стоят в сметката ви  в пей пал )-
- за 100 безплатни обяви на месец се плаща
-хубаво е обявата да има снимка и размери в инчове

Как така изпращаш с обявена стойност пратките? За кои държави става въпрос?
На мен два пъти ми отказват - веднъж в нашата поща и веднъж в централната, под предтекст, че обявена стойност за Англия и Германия не можело.  Thinking

# 599
Може да се снакционира по  принцип за високи пощенски но само ако е подаден сигнал от купувача. че пощенската сулуга не е действителна.
Но не го правят  спокойно  а по високи пощенски  се слагат за да платят по малък процент печалба на ибей
Точно това си мислех и аз вчера  Laughing. 10% не е никак малко .
fandango , както винаги много полезна и изчерпателна , благодаря  Hug.
А да попитам - ако пускам обява от профила на мъжа ми и съответно използваме неговия пейпал , защото той има , да не се занимавам и аз да си правя , мога ли аз да пращам после колетите ?
И като нов seller мога ли да пусна обява с buy it now или само на auction , защото онзи ден като се пробвах да пусна обява ми изписа срещу buy it now някакви 0.5 паунда?

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 08:35 от Elizabett

Общи условия

Активация на акаунт