БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 446
  • 805
  •   1
Отговори
# 60
Biskvitka87 първо сирене, после извара, сирене всеки тук дава различно, аз давам Тертер. Масло също всеки дава различно, някои дават президент, аз давах едно немско, обаче последният път не го намерих, и сега е на Верея.
Белисима тиквичката е една от първите храни за въвеждане, така че давай, видях че имате 6 месеца.
bratz23 не съм се сетила суров, досега съм давала само обработен, вътре в яденето. Лук-8 навършени месеца, как се дава - малко в яденето, варен?! Нещо не разбрах въпроса май  newsm78

# 61
  • СОФИЯ
Включвам се с два въпроса.:кога се дава черен дроб,свинско риба ,агнешко?и докога се "въвежда"храната?в смисъл на 10 месеца трябва ли да давам в няколко последователни дни?не са ли вече достатъчно големи?

# 62
mysti Благодаря за отговора  Hug

И още нещо да попитам как се прави домашно пюре от банан ,вари се или на пара се прави ,а от кога може да се дава и суров ?

# 63
И още нещо да попитам как се прави домашно пюре от банан ,вари се или на пара се прави ,а от кога може да се дава и суров ?

Намачкваш с вилица или преса за картофи и даваш суров.
Суров банан е ок от 6 навършени месеца, т.е. вече може да предложиш.

# 64
  • СОФИЯ
mysti Благодаря за отговора  Hug

суров се дава

# 65
Въвеждам масло от вчера ,сложих малко в зеленчуковото пюре. Какво количество да достигнем ? 4 дни достатъчно ли са за да е въведено маслото?
Количеството е колкото лешник.
Струват ми се достатъчно 4 дни.
Не знам дали е за тук въпроса, но вие поне имате опит. В началото на тази седмица дадох съвсем малко /трохичка/ сирене краве на Булгареа. На другия ден имахме пъпчици по раменцата, при преглед при линия лекар се оказа, че били от топлото. Въпреки това срях сиренето. След два дни добавих краве масло на Верея, пак много мъничко. Давала съм го три дни. През това време не съм добавяла никакъв нов продукт, освен него. Днес сме отново с пъпки. пак по рамената главно, стоят много ситни и червени. От време на време се появяват и по дължината на ръчичките. Говорих с личния и каза утре да го заведа. Да му давам Фенистил на капки, да го мажа и само на мляко няколко дни. На вас случвало ли ви се е?

# 66
Ние имаме пъпки около устата, но не съм ги свързвала с млечните продукти. Но пък на друго място няма, не знам, може би трябва да ги види лекар  Peace

# 67
Здравейте! Записвам се и аз за подготовка за следващите месеци при захранването на малката Simple Smile Ние сме на АМ още от 20 ден, но схемите които съм разглеждала са за бебета които са на изключително кърмене. Та ще се радвам ако ме насочите схема за такива и желанието ми е да почна със зеленчуци и после плодове но и кашите да включа. Примерно ако почна със зеленчуците, след колко време мога да включа кашите или веднага мога да въвеждам заедно със зеленчуковите пюрета  Sad Confused

# 68
Няма значение дали бебето е на кърма или на АМ. Най- добре е захранването да започне при 6 навършени месеца.

# 69
Galena83, ние също сме на АМ. Захраних на 5м и половина. Аз мислех да почна с оризова каша, но имаше запек моето бебе и захраних с тиква. После дадох картоф, пащърнак, тиквички, круша и ябълка. След тях давах оризова каша, смесена с пюре. В началото може да въведеш кашата и после зеленчука или да захраниш със зеленчук.

# 70
Ние от 4м сме на АМ. Захраних го на 5м. Дадох първо зеленчуци - морков, тиква, пащърнак, картоф. След около месец започнах и плодовете - ябълка и круша в началото. След още около 20 дена дадох каша, ама той не харесва никаква.

# 71
Включвам се с два въпроса.:кога се дава черен дроб,свинско риба ,агнешко?и докога се "въвежда"храната?в смисъл на 10 месеца трябва ли да давам в няколко последователни дни?не са ли вече достатъчно големи?

И мен ме интересува това - не специално за тези продукти, а за въвеждането на нова храна в няколко последователни дни до кога се практикува ?

# 72
ЗДР МАМИ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ПО4НАХ ДА НИ МЪ4АТ ЗЪБКИ И ТО ДОЛУ В ЛЯВО 2 ЗЪБ4ЕТА И ВДИГАМЕ ТЕПЕРАТУРА ОСОБЕННО ВЕ4ЕР ПОВЕ4Е И МН ПЛА4ЕМ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТРЯБВА ЛИ ДА СПРА ПИОРЕТАТА ЗЕЛЕН4УКОВИТЕ И ПЛОДОВИТЕ

# 73
Тези пюрета, които си въвела може да даваш.
Цитат
пише се пюре

# 74
Момичета, като първо месо заешко или пуешко? Знам ,че доста се изписа за месата ,но нямам възможност да чета назад. Благодаря предварително за отговорите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт