БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 443
  • 805
  •   1
Отговори
# 495
Да попитам за сиренето. Ще го въвеждам тези дни. Има ли значение с каква масленост е? Предварително благодаря!

# 496
Какво да дам, за да се учи самостоятелно да държи в ръка и да си отхапва/гризка. Май само бисквитите са хигроскопични, ако има по-здравословни алтернативи...Банан отхапва колкото може да се натъпче в устата, после гледа като мишка в трици и избира да плюе за по-сигурно, авокадо мачка с ръка...На почти 8.5 месеца и без зъби, пшеница не е яла,но ще е скоро....

# 497
reverie рано ви е още, не давай зор, бебето ми е на 11 месеца и не яде нищо, което съм й дала в ръката, и също няма зъби. Отскоро яде от моята ръка, до преди месец ядеше само ако е в лъжичка. Иначе има бебета на които им дават коричка хляб, или нещо мекичко остави на парченца. Аз за момента съм се отказала, защото ако оставя нещо за ядене или го мачка и хвърля по земята или директно разчиства пред нея и пак всичко е на земята.

# 498
  • Русе
Момичета, от вчера започнах да давам пюре на моето момченце. На 5 м и 18 дни е. Досега ядеше 5 пъти по 210 мл. Изцяло на АМ е.Вчера дадох 3-4 лъжъчки пюре и след това пак 210 АМ, но сякаш ми е много.Как да намалявам количеството мляко, за да заместя обедното хранене с пюре? В пюрето добавих около 20 мл АМ. Пюрето го хапва . Благодаря предварително Simple Smile .

# 499
Момичета, от вчера започнах да давам пюре на моето момченце. На 5 м и 18 дни е. Досега ядеше 5 пъти по 210 мл. Изцяло на АМ е.Вчера дадох 3-4 лъжъчки пюре и след това пак 210 АМ, но сякаш ми е много.Как да намалявам количеството мляко, за да заместя обедното хранене с пюре? В пюрето добавих около 20 мл АМ. Пюрето го хапва . Благодаря предварително Simple Smile .

До годинката не се замества хранене. Всяко хранене трябва да е млечно

# 500
  • Русе
  chef

До годинката не се замества хранене. Всяко хранене трябва да е млечноКогато добавам АМ в пюрето не е ли млечно хранененето?

# 501
Когато в пюрето/ кашата има мляко е млечно. Попара и зърнени закуски с масло и сирене също

# 502
  • Северозапада
Какво да дам, за да се учи самостоятелно да държи в ръка и да си отхапва/гризка. Май само бисквитите са хигроскопични, ако има по-здравословни алтернативи...Банан отхапва колкото може да се натъпче в устата, после гледа като мишка в трици и избира да плюе за по-сигурно, авокадо мачка с ръка...На почти 8.5 месеца и без зъби, пшеница не е яла,но ще е скоро....
И моята късно започна да яде с ръце. На 6 м. не искаше даже да докосне храна, след като разбра, че е мокра и хлъзгава. После започна да си играе с хляб, докато ние се храним. Сигурно на 10-11 м. започна да слага парченца хляб в устата си. И сега предпочита аз да я храня и не обича да пипа мокри и хлъзгави неща. С прибори е много неумела, а съм виждала деца на нейната възраст доста добре да боравят с вилица. С ръце яде хляб и пресовани оризови бисквити. Странното е, че в повечето случаи, си отчупва парченце и го слага в устата, а не бута цялото парче.
ПП. Още няма зъби  Peace

# 503
Аз не че искам да я насилвам, тя си яде обяда от варени парчета зеленчуци от ръцете ми. Тия дни ми писна от мазалото и реших да и направя нещо като супа от малки парченца, но беше рев, тръшкане и накрая уважи само авокадото на парчета. Мисля, че ще и хареса самостоятелността, затова newsm78. Май ще изчакам да въведа пшеницата и ще и давам изсъхнали парчета хляб от хлебопекарната, че не ми се юрка на сладкото....после върви обяснявай, че броколите са добри за теб:)   bouquet

ПС. Страх ме е, че малко пропуснах момента с това късно захранване ( 6м 10 дни), беше много мъка да прояде - бръмчене, плюене, дърпане за блузата...бях се отчаяла. Затова сега съм решила да предлагам каквото е редно за възрастта  -ако иска да се възползва - ако не - пак след време...

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 13:58 от reverie

# 504
reverie до дете си е, няма връзка с късното захранване, моето още в началото прояви страшен интерес към лъжицата, но има деца от отчетната, които и до сега предпочитат кърма/АМ, а уж по едно и също време около 5-ия месец ги захранихме. Аз захраних на 5 месеца и още не иска да яде сама, тя си е бебе, не очаквам да се храни сама. Има и по-бързи от моето, но пък поне не цапа  Mr. GreenАз съм давала и бисквити, и попари, но на нея любимото са и броколи, карфиол, пащърнак и тем подобни по-миризливи Mr. Green

# 505
  • Северозапада
reverie, пробвала ли си да оставиш пред нея по-голямо парче зеленчук, удобно за хващане? Мазалото ще е още по-голямо, но може да ѝ хареса. Не си пропуснала никакъв момент за захранването. Зависи си от детето. Най-вероятно и на 4 м. да беше захранила, пак щеше да има плюене в началото.

# 506
Ако оставя по-голямо парче пред нея го стиска здраво в дланта си, прави на каша в ръката си и го пуска пред устата си, защото няма за какво да захапе...Не е много по принцеските маниери, мазалото е пълно, мравките пируват....но никой не се е родил научен Mr. Green. Аз само искам да и дам шанс, бях много амбициозна ...с времето се убедих, че малките човечета отлично знаят кое кога за самите себе си  Hug

# 507
  • UK
Здравейте, бебка е с хемоглобин 97, на какво предлагате да наблегна сега при захранването, днес започвам да давам домашна каша от просо. Захраних на 5,5 мес., досега от зеленчуците съм въвела картоф, морков, тиква, пащърнак, броколи, тиквичка, ориз, авокадо. С какво мога да продължа по-богато на желязо, имам една ябълкова каша на Хумана обогатена с желязо, елда? Спанак и червена леща кога мога да дам? Други зеленчуци какви?

# 508
Здравейте, бебка е с хемоглобин 97, на какво предлагате да наблегна сега при захранването, днес започвам да давам домашна каша от просо. Захраних на 5,5 мес., досега от зеленчуците съм въвела картоф, морков, тиква, пащърнак, броколи, тиквичка, ориз, авокадо. С какво мога да продължа по-богато на желязо, имам една ябълкова каша на Хумана обогатена с желязо, елда? Спанак и червена леща кога мога да дам? Други зеленчуци какви?
Елда -7 ми месец
Спанак, червена леща -10 месец
Каши на хумана след годинката..
Мисля, че някои схеми позволяват въвеждане на жълтък, въпреки че най новите препоръчват от 10 месец. Попитай педито най добре

# 509
  • UK
Кашата на Хумана, която споменах е безмлечна, така че може и сега, а иначе педи настоява да давам месо, но мисля да е малко по-нататък. Гледам за две години доста се е променила схемата, по която се захранва в темата.  Laughing И спанак и белена леща се даваха доста по-рано, когато захранвах сина ми.

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 08:02 от dejie

Общи условия

Активация на акаунт