Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 840
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Ние сме на фиксирана такса. Аз лично не смятам че е много за година е около 200 паунда. Даже не знаех, че може да се сложи водомер.
Голден, как е детето?
Днес при нас е тихо, всеки стачкува. И по рано ще си ходим. Аз си направих най големия сандвич Simple Smile)

# 586
Днес при нас е тихо, всеки стачкува. И по рано ще си ходим. Аз си направих най големия сандвич Simple Smile)

Комар, да ти е сладко Simple Smile Много ме зарадва това за сандвича, понеже днес съм изключително гладна. Отдавна не съм имала такъв зверски апетит  Crazy

# 587
Благодаря, сега ми е тежко, но все пак си беше хубаво Simple Smile

Ние се стягане за голямото пътуване. Малко ми е притеснено, но се надявам всичко да е ок.

# 588
Ние бяхме до училището на баткото. В понеделник ще е цял ден.
Разговаряхме, разходиха ни - на мен ми хареса. Запознаха ни с едно румънче от неговия клас, той щял да помага на Косьо, защото когато дошъл и той не знаел английски и имал представа какво му е.
После ходихме за униформи. Много неприятно се изненадах от материите. Успях да намеря памучни тениски, но панталоните навсякъде бяха вискоза и полиестър.
Нашата одисея с бойлера продължава. Най-накрая ни купиха електрически и в понеделник ще дойде водопроводчик да го свърже  newsm44 От агнецията твърдят, че сметките няма да са по-високи, защото бойлерът бил модерен, еко и какво беше още. Да видим.

# 589
  • До хладилника, който обичам
Нашият бойлер вече е готов Simple Smile преди броени минути си тръгна техникът. След като на предното идване не успяха да го свържат, защото се оказа, че не очаквали такава работа, а мислели, че ще свързват нов бойлер, вместо заден бойлер, днес дойде техник и цял ден кърти, реже, слага, поправя, предложи и изпълни много елегантно решение за свързване на програматора с датчиците на immersion heater-а, без да къртят дъските на едната стая, каквото беше предишното предложение. Сега всичко е както трябва, вече сме модерни с таймер, термостат на бойлера, стаен термостат и вентили на радиаторите, т.е. само бойлерът остана стар, но това не би трябвало да е проблем, сега отоплителната система би трябвало да е вече ефикасна като работа и разход на енергия. И можем да пускаме самостоятелно парно от топла вода. Изобщо, добре Grinning

# 590
  • UK/София

Отново имахме проблем с интернета в ерията ни.Мерси на всички за добрите помисли за мъжа ми.Обадиха се преди два дни от болницата.Дали са му час за след две седмици от деня на счупването.Казали било нормално пръстът да е подут и да боли (оттокът намаля), като отиде на специалист, ако трябва ще назначи операция.Имам чувството, че вече нищо не може да ме учуди.Парацетамол за всичко и това е.

Golden, радва се, че всичко е минали добре при детето ти, дано бързо да се възстанови!
  Соско, аз също много харесах дъщеря ти като абитуриентка!
  Бу, аз пък и останалите съфорумки, които писахме за негативно отношение от англичаните, не искаме да внушим по никакъв начин, че всички са такива!За това недей така плахо да подхождаш когато някой те заговори. Simple Smile Относно родителската среща си е за ядосване.Но и аз постоянно се ядосвам, че много забравям.
 Който има възможност да е на фиксирана сума за водата да го направи.Ние сме на водомер и биловете са убийствени.

Някой ползвал ли е кори за лазаня?Искам съвет от кои да купя и дали се варят предварително.Миналата година купих едни уж маркови, които не се варят.Доста време пекох лазанята и корите бяха като плочки, не се ядеше.Пък и рецепта, ако ми предложи някой ще е супер.бях я правила по форумска рецепта, но не мога да я намеря.имам смътни спомени, че беше на Бу, но не съм сигурна?!

# 591
  • UK
Биляна, аз ти препоръчвам Barilla (не знам дали има при вас, аз се учудвам, че няма в нашето Sainsbury's) или De Cecco. По принцип не се варят, но например сестра ми ги топва за всеки случай за 1-2 мин във вряла вода. Аз не го правя, ами просто приготвям повече бешамел (малко ми е хамалогия да вадя корите от тенджерата, стават лигави и може да се скъсат). Бешамелът се слага на дъното на тавичката (няколко лъжици), преди да почнеш да редиш корите, както и върху всеки пласт от кори., както и обилно се полива отгоре. За да не изсъхва отгоре, докато я пека, аз я покривам с алуминиево фолио, което махам само последните 10 минути, за да се запече пармезанът отгоре.

Виж за ориентир тази рецепта : http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Lasagne-Bolognese-51193620 Разбира се, месото, което е дадено, можеш да замениш с кайма, аз ползвам 2:1 смес свинско и говеждо, иначе месото ми се вижда доста сухо.

Дояде ми се лазаня, то това време предполага просто такова ядене, може и червеното вино да отворим...

Ние плащаме 40 паунда на месец за вода. Не мога някак си да ги преживея Sad. Благодаря за съветите!

# 592
Аз корите/ако са от купешките сухи / ги топя за кратко в телешки бульон /когато ползвах готови кори.
Вече си имам машинка и си приготвям корите пресни , не сухи.

# 593
  • Манчестър

Отново имахме проблем с интернета в ерията ни.Мерси на всички за добрите помисли за мъжа ми.Обадиха се преди два дни от болницата.Дали са му час за след две седмици от деня на счупването.Казали било нормално пръстът да е подут и да боли (оттокът намаля), като отиде на специалист, ако трябва ще назначи операция.Имам чувството, че вече нищо не може да ме учуди.Парацетамол за всичко и това е.

Golden, радва се, че всичко е минали добре при детето ти, дано бързо да се възстанови!
  Соско, аз също много харесах дъщеря ти като абитуриентка!
  Бу, аз пък и останалите съфорумки, които писахме за негативно отношение от англичаните, не искаме да внушим по никакъв начин, че всички са такива!За това недей така плахо да подхождаш когато някой те заговори. Simple Smile Относно родителската среща си е за ядосване.Но и аз постоянно се ядосвам, че много забравям.
 Който има възможност да е на фиксирана сума за водата да го направи.Ние сме на водомер и биловете са убийствени.

Някой ползвал ли е кори за лазаня?Искам съвет от кои да купя и дали се варят предварително.Миналата година купих едни уж маркови, които не се варят.Доста време пекох лазанята и корите бяха като плочки, не се ядеше.Пък и рецепта, ако ми предложи някой ще е супер.бях я правила по форумска рецепта, но не мога да я намеря.имам смътни спомени, че беше на Бу, но не съм сигурна?!

Билянче, хич не се учудвай....мъжа ми кашля кръв вече 6-ти месец, ходи на разни сканове, но още не се знае от какво е. От частната застраховка предложиха скан за Декември..... newsm78

# 594
Благодаря Crazy надявам се все пак да наваксам с информацията, че сега даже не знам кой ще й е учител.

Аз бях давала преди време рецептата за лазаня на моя мъж. (Гледам, че и тя е обиколила нета мотамо прекопирана  Crossing Arms)
Сосът може и да не е домашен непременно, но корите винаги ги подварява (даже да пише, че няма нужда да се варят) - може да е само за няколко секунди във вряща вода, но омекват и после се сваряват лесно. Ако са пресни кори, не се варят.
Ако не се варят, сосът трябва да е по-течен, за да могат да се сварят, преди да се опекат в тавата.

# 595
Няма спасение с това забравяне, хем сме облещили и календар , кой ти го гледа. Последно забравихме за среща по повод екскурзия на сина във Франция. Хванах как всички родители излизат ухилени . Срам , не срам, представих се на групата учители пред залата, та ми предложиха индивидуален " урок" по слайдовете от презентацията . Естествено, ми беше много неудобно и помолих да пропуснем картинките и да ми даде само сухите факти  Embarassed
 Бу, На такава среща миналата година ни разделиха на две групи. Обиколихме училището - стаи  Joy, физкултурен салон, залите по изкуство са по-интересни ( имат преси , много се прави приложно ) , музикалните кабинети са много оборудвани ( инструменти и компютри за композиране ) , голям вътрешен театър ( performance arts насоченост ). После отидохме в неговата бъдеща класна стая, където седнахме на неговото бъдещо място - имаше бележчица с името му. Следва представяне пред всички Embarassed. После класният ни даде да подписваме цял пакет формуляри за писмено съгласие. Нищо особено не ни е говорил. На обиколката имахме десет минути реч на директора, да си похвали училището и да наблегне на дисциплината . Никакви отсъствия, телефоните -евтини и изключени , система с demerits и merits .
Формулярите със сигурност ще те гонят да ги подпишеш, на първия учебен ден се представи на учителя, другото ще си дойде само  Laughing

# 596
Svetlili, благодаря! Добивам представа за нещата, дано не е много различно от това, което описваш (сигурно не, нали са традиционалисти). Писах и в Mumsnet, където ми дадоха някои идеи как да се опитам да изкопча информация, защото от офиса общо взето ме отсвириха твърдо за индивидуално посещение и не мога да се възползвам от тези срещи и проучвания, които хората са имали време да направят досега, като късно дошла. Ще наваксам, но сутринта място не можех да си намеря от яд  Confused
Съжалявам, че по тоя начин и не успях да се срещна с другите родители. Децата ще учат заедно, щеше да е добре. В събота на рождения ден на детето може би ще видя 1-2 родители, чиито момичета ще ходят заедно с моето в това училище, все е някакво начало  Grinning

# 597
Лазанята на мъжа на Толумбата е най вкусната Laughing

Аз купувам от алди и не ги варя Peace

# 598
Ха-ха-ха, жива да си, охили се до ушите от кеф  Heart Eyes

# 599
Ell, засега екскурзията се отлага Sad парите отидоха за къщата, но аз не съм се отказала напълно. Как е положението при вас - кога заминавате?
Малкият е значително по- добре, мерси момичета
Ave, мъжът ти какви изследвания е направил (ако искаш ми пиши на лични)? Не знам какъв е точно протоколът в Англия, но аз съм в мултидисциплинарната група на Северен Уелс за белодробните заболявания и ако мога ще се радвам да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт