Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 830
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Мъжът ми иска да си вземе план към оператор с телефон на изплащане, но му отказаха, защото нямал кредитна история. Колко време ще трябва да мине, за да му разрешат?

# 631
M@я май около 6 месеца някъде. И ние чакаме за да си вземем план към оператор. Засега караме с предплатени карти. Зависи от оператора, но е там някъде.

ana.ana Можете да посетите Бленхайм палас. Мисля, че ви е близо.

http://www.blenheimpalace.com/ Дворецът и градините са включени в списъка на Юнеско Simple Smile.

На МГМ пожелавам успех Simple Smile

На мъжете на Ave и Биляна бързо оправяне, както и на сина на Golden.

На Комара само хубави неща и емоции.

Аз съм тук, но съм заета и нямам време даже да пиша. Но съм по хубавия начин, времето е чудно, разходки, почна ми и доброволството, а в останалото време малката ме прави дива и щастлива Simple Smile  Crazy
А да и днес се възнаградих със сандали от Bicester village Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 14:03 от isolda1

# 632
  • Манчестър
Мъжът ми иска да си вземе план към оператор с телефон на изплащане, но му отказаха, защото нямал кредитна история. Колко време ще трябва да мине, за да му разрешат?

Ами трябва да вземе нещо на кредит или кредитна карта, да си изплаща редовно дължимото и минимум 6 м до 1 г.

# 633
Прави ми впечатление че в Уелс сякаш не са толкова стриктни с тези изисквания. Първата седмица след като започнах работа си отворих банкова сметка и дебитна карта. На втората седмица сключих договор за 2 години към T-mobile (сега част от ЕЕ), който включваше и телефон.
По същия начин нямах проблем и с наемането на жилище. На всички места представях договор за работа към NHS.... не знам дали това е повлияло по някакъв начин.

# 634
golden  - много различно звучи...
Баткото днес беше на училище за първи ден. Малко е шашнат, но е минало добре.
Учителката каза, че са намерили видео с думички на български и всички са учили Здравей! и Как се казваш? Много мило ми стана  Simple Smile

# 635
  • UK
Прави ми впечатление че в Уелс сякаш не са толкова стриктни с тези изисквания. Първата седмица след като започнах работа си отворих банкова сметка и дебитна карта. На втората седмица сключих договор за 2 години към T-mobile (сега част от ЕЕ), който включваше и телефон.
По същия начин нямах проблем и с наемането на жилище. На всички места представях договор за работа към NHS.... не знам дали това е повлияло по някакъв начин.

И ние размахвахме договор за работа (не от NHS, разбира се) - даже се смеех, че навсякъде като го питаха нещо приятеля ми веднага го вадеше от раницата - има, няма нужда  Laughing. И накрая една дебитна карта не ни издадоха даже. Не се побирам в кожата си, че непрекъснато трябва да ходим да теглим кеш с мижавата им кеш карта  Grinning, а заради това нищо не можем да купим онлайн, нито да сключим договор с мобилен оператор, а като ходя да пазарувам вече на няколко пъти ми се случва да върна нещо на касата, защото не ми стигат парите  #Cussing out.

Онзи ден като се разхождахме в една странична улица, успоредна на нашата, но със съвсем рустикален вид - коренна разлика - забелязахме, че едно след друго има наредени няколко училища към различни църкви - будистко, католическо, към английската църква, както и едно community на сионисти. Много ми стана какво се прави в това community, изглеждаше като жилищен комплекс, доста скрит зад едни кипариси. Дали е нещо типично за тук, или...?

# 636
  • UK
Аз пък снощи реших, че много ми липсват нашите и след като поревах малко по телефона на гаджето, той заяви че задължително трябва да се прибера за две седмици. Писах на мама да я питам имат ли пари за билет (понеже аз нямам), те купиха билетите (220 паунда отиване и връщане с УизЕър до Варна на 30 Юли/13 Август) и сега само подскачам от нетърпение. Много се зарадвах на господина, че ме подкрепи, вместо да настоява да започна работа веднага и да почна да му плащам половината наем, даже каза че ще помогне с билетите до Лутън. Аз се бях отказала да се надявам да се прибера, мислех че билетите ще са кошмарни, но 220 паунда сякаш не е толкова зле. Без багаж, ще си взема един кат дрехи и лаптопа и толкова. Сега се изнасям към Портсмут до утре следобяд. Simple Smile

# 637
  • Лондон
М@я, Iастина около 6 месеца плащане на сметки... Много могат да помогнат от фирмата работодател, мен навремето ме посрещнаха с един пакет документи към банката, и нямах проблем с взимането на кредитна карта, договор за телефон и т.н. Мъжът ти може да се опита да говори с HR....

Ние утре сутрин се понасяме към БГ, а как не ми се ходи Tiredимам супер програма, но нещо не съм ентусиазирана....

Миналата седмица ходихме на екскурзия до Бат и Стоунхендж,  много ни хареса, но времето ни беше малко, 1 ден си беше недостатъчен...

# 638
  • До хладилника, който обичам
M@я, много хубав първи ден са му организирали Grinning
Аз получих пакета с документи за новата гимназия на голямата, утре ще попълвам и ще видя всичко ли ми е ясно, или ще се обаждам пак до там.
Картите ни са към giffgaff. Харесват ми тарифните планове, които предлагат, и ме устройват (неограничен интернет ми е важен, например; 5п/мин към България, ако нещо ми се наложи спешно, също е достатъчно добре.)

# 639
Здравейте момичета, записвам се да ви следя. 
Решили сме със съпруга ми да се махаме към UK. Колкото и да си обичам страната, тук стана твърде неприятно за живот. Та ще ви чета, ще ви следя, пускам cv-та постоянно, но нещо май на камък удрям. Така или иначе всяка информация прочетена тук ще ми е от полза.
Имам 2 деца, синът ми ще трябва да продължи образованието си там, а дъщеря ми се надявам направо там да започне. Е, къде е това там не знам все още. Зависи от това къде и как ще си намеря работа.
Та така...

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 22:22 от доня КОПРИВА

# 640
По мой опит кредитната история не е просто свързана с кредитна карта или кредит. През живота си един единствен път съм платила нещо с кредитна карта, а мъжът ми и до днес отказва такава  Stop И двамата бяхме ОК при credit check.
В началото имахме проблем с адреса на наетата къща , обаче. Самият адрес може да има лоша кредитна история , с времето го изчистихме  Laughing

# 641
  • На острова
Малко ъпдейт по въпроса за рождените дни в офисите, че вече минаха 4 такива. Значи нищо. Даже и картичка обща няма. Поздравяваме колегата и толкоз. Може тези, които са си по- близки да си подарят нещо персонално. И се черпи с нещо от бейкърито. Колежката ми, португалка, донесе домашна бисквитена торта, която се погледна с недоверие и малко хора я опитаха. Така че, живот и здраве, да си знам да черпя с традиционни тукашни работи. Купешки Simple Smile

Относно яденето - ммм, обичам фиш пай, правих два пъти. И котидж пай, и шепърдс. Онзи ден за пръв път правих наденички ( на фурна в плик, с картофи, лук, червена чушка) и о, боже, фантастично. Вчера гледах в нет-а за качествени наденички - по-скоро в магазините за месо или частни ферми... Хапваме и риба доста, пиле, оризи разни, паста, салати, кускус ползвам често. Единственото, което все още правя от нашата кухня е мусака и супа топчета. При това изобилие от продукти и стоки предпочитам да експериментирам и да пробваме нови неща. Вчера мъжо беше изпържил /че аз грам не обичам пърженето/ шаран.. Вкусотия. Абе, вкусно си ми е тук. То ми се и отрази, трупнах си едни 4-5 кг. Определено.

# 642
Здравейте,
Може ли някой да ми помогне при разчитането на левълите в края на учебната година. Получих progress report на детето си за края на year5, английски е 3b, математика и науки 4с. Tezi a, b, c какво означават. Кое е по-добре а, или с?

# 643
Кухнята,ах,кухнята...Трактат мога да напиша колко ми Не харесва!Но както са ни учили-винаги когато се критикува се почва с нещо положително GrinningТа,за сега нещото,което фамилно харесваме-фиш пай-готов,от магазина,само го печеш за 30мин  chef.Шепърд-малко ми е като мусака,така че го приемам добре и него+любимия бак бекон(много по-добър от американската версия) и естествено -Съндей динър!(ама мъжа ми да го готви,аз нямам търпение и все омотавам месото,без значение какво е)
 От тук нататък-това мармайт,портокалово сладко,ХП сос,боб и спагети на филийки,съмнителни наденички,течни супи в чашки,тестени изделия,а хляба...сърцето ме боли за хляб с корички Rolling EyesОще не мога да се оправя и да намеря точната сметана за готвене,а миналата година имах ужасен провал с дабъл крема-аз от де да знам,че не слагат захар и требва сам да си помогнеш..отиде ми Павловата за рождения ден ooooh!
 Харесвам китайското-много е добро и мисля доста по-чисто от българската версия,и поридж :lol
 Относно нивата-казвам това,което знам от моя син: нивата са от 1 до 8,като 8 е най-висико. Делят се на поднива-а,б,ц,като а е най-високо.Май само 8мо ниво няма под нива,но там вече си с резулатати за GCSC.Моя красавец е 6а по английски и 7ц по математика и науки.

# 644
  • Нотингам/Пловдив
За кухнята мога да кажа че в началото нищо не ми харесваше Simple Smile С времето доста неща ми харесват и си ги готвим редовно. Особено ми харесва печен бут на фурна с горчица мед и карамфил. Голяма играчка, но си заслужава.
 Миналата неделя правихме барбекю с едни приятели англичани и викам няма да ги мъча ще си ядем пържолите и наденичките и това е, а те идват с нагласата че ще хапнат нещо различно.  Laughing Голям смях падна, хубаво че бях направила една баница, макар че мъжа ми викаше, хич не я вади, няма кой да я яде. Гостенката сяда и гледа масата после гледаме мен и вика - прекрасна е масата , обаче няма ли нещо по така. Аз само се засмях и след 15 минути баницата я нямаше, а мъжото обеща вече да не се бърка.

Това е любимото ми печено и рецепта за него ако някой реши да пробва. https://www.youtube.com/watch?v=cp1hqU3rzHU&desktop_uri=%2Fw … U&app=desktop

Общи условия

Активация на акаунт