"Песен за огън и лед" - 9

• 40 217
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
И още една теория за Мийра, в която и аз не вярвам, но е интересна.
Мийра е дъщерята на Ашара (и Нед? Брандън?), която никога не е умирала, а е избягала със Хауланд Рийд, който се е оженил за нея, Джоуджен е тяхно общо дете. Очите му са били лилави преди да се разболее от блатната треска към която народа от мочурищата има имунитет, а той я е хванал, защото при майка му имунитета липсва.
Но пък Мийра не е хващала блатна треска изобщо.....

# 601
Мийра, ако е близначка на Джон, то Хоуланд не би ли трябвало и той да я представи като копеле и да не е Рийд, ами и тя Сняг? newsm78

# 602
Тъпа теория наподобяваща сапунен сериал. Има ли някакви други доказателства освен външния вид (при условия, че и двамата са северняци) и годината на раждане?

Кога точно Ашара е избягала с Рийд? Преди или след като Нед й носи меча?

И защо трябва да изкачат извънбрачни и скрити деца отвсякъде?! Simple Smile

Дано книгата излезе възможно най- скоро, че хората вече са изтрещели.

# 603
  • Русе
Някои теории съвсем взеха да се разклоняват. Специално тази за Мийра няма как да е дори бегло възможна. За разлика от сериала, където актьорите си приличат (по коса), в книгата Мийра и Джон са доста различни - той висок, с тъмна коса и сиви очи, тя ниска, с кестенява коса и зелени очи. Животът в блатата определено няма как да е лек, затова жените им ще да са аналогични на тези на Мормон, просто с крокодили вместо кракени. Оттам и увереността и боравенето с оръжия.

Ако Лиана имаше близнаци (и изобщо теорията за нея е вярна), то Нед щеше да ги вземе и двамата. Към него момент отношенията му с Кейтлин се свеждат до няколко часа и едно преспиване, още повече, че специално по този въпрос никога не е давал пет пари какво мисли тя и по-скоро би разкарал нея самата, отколкото свой племенник.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 09:29 от Koronis

# 604
  • sf
И аз мисля,че Нед би взел и двете бебета.
А ако Джон наистина е син на Лиана и Регар, то има ли друг освен Нед, който да го знае? И след като Нед е мъртъв как би се доказало това?  Thinking И трябва ли въобще  Rolling Eyes

# 605
Близнаци биха обяснили по-тежкото раждане, не, че едно не стига, но с две деца, ще е по-убедителна смъртта на Лиана  Grinning

Сега се сетих тя сама ли е раждала? В замъка трябва да е имало майстер, той със сигурност е свидетел, и със сигурност този който дърпа конците на майстерите има точната информация.  Mr. Green
Същото е и, ако е имало септон, който е венчал Регар и Лиана, Върховният септон в Кралски чертог дори да не знае, староградските септони, току виж са наясно.

# 606
  • HH
Аз също мисля , че Нед не би разделил децата. Да си кажа честно теорията, че Тирион е син на Серсей ми звучи по-вероятна  Rolling Eyes

# 607
  • sf

Същото е и, ако е имало септон, който е венчал Регар и Лиана,
Той не е ли бил женен за Елия по това време? А аз останах с впечатлението,че Лиана е била с него не по своя воля или нещо бъркам

# 608
  • Русе
Хауланд Рийд ще го знае, тъй като го е придружавал и е бил в кулата с него. Бенджен Старк определено е наясно, понеже е Старк, същият като брат си и ще му бъде доверено. Баба Нан - има някаква вероятност. Ходор - със сигурност.
Тъй както има пълна празнота на персонажи с отношение по тази линия, така Мартин за нула време може да тръсне 50 северняка и 200 дорнци, които да са наясно. В Дорн дори може да бъде всеобщо знание, все пак се е случило там. При всички положения Нед няма как да прекоси цялото кралство с малко бебе на ръце, без да го забележи някой по-съобразителен.

Бумър: не са били в замък, в обикновена кула, възможно е да е нямало майстери там. Слуги би трябвало да са присъствали обаче. Инак Регар е бил женен за Елия, за разлика от кръвосмешението, дори Таргариените май са били принудени да спазват закона за еднобрачието. Егон се е оженил за двете си сестри, но тогава все още не е бил крал и като цяло е бил странична фигура. След него имаме ли други прецеденти?

# 609

Същото е и, ако е имало септон, който е венчал Регар и Лиана,
Той не е ли бил женен за Елия по това време? А аз останах с впечатлението,че Лиана е била с него не по своя воля или нещо бъркам

Напълно по своя воля е била с него, това че на Арин, Робърт и Старките не им е изнасяло е друг въпрос.

Таргариените, често имат по повече от една жена  Peace

# 610
Ако е имало слуги при Лиана като нищо са били убити от Рийд, докато Нед е давал обещанията си. Септон, който ги е венчал може да се скатава някъде, осъзнавайки че животът му е застрашен.

В Дорн по това време кой управлява? Доран ли е вече на власт? Той може и да знае, въпреки че едва ли му е гот да признае, че мъжът на сестра му си е завел втората жена в дома му и тя му ражда дете- пак в дума му Simple Smile. Голяма наглост  Laughing

# 611
  • Варна
Близнаци биха обяснили по-тежкото раждане, не, че едно не стига, но с две деца, ще е по-убедителна смъртта на Лиана  Grinning

Сега се сетих тя сама ли е раждала? В замъка трябва да е имало майстер, той със сигурност е свидетел, и със сигурност този който дърпа конците на майстерите има точната информация.  Mr. Green
Същото е и, ако е имало септон, който е венчал Регар и Лиана, Върховният септон в Кралски чертог дори да не знае, староградските септони, току виж са наясно.

Тя не умира при самото раждане, а от инфекция след това. Нед споменава треска.

Явно е нямало майстер при раждането.

# 612
  • Варна
Хауланд Рийд ще го знае, тъй като го е придружавал и е бил в кулата с него. Бенджен Старк определено е наясно, понеже е Старк, същият като брат си и ще му бъде доверено. Баба Нан - има някаква вероятност. Ходор - със сигурност.

Откъде тази увереност, особено за Ходор и за Нан? Дори за Бенджен не съм сигурна.

Бумър: не са били в замък, в обикновена кула, възможно е да е нямало майстери там. Слуги би трябвало да са присъствали обаче. Инак Регар е бил женен за Елия, за разлика от кръвосмешението, дори Таргариените май са били принудени да спазват закона за еднобрачието. Егон се е оженил за двете си сестри, но тогава все още не е бил крал и като цяло е бил странична фигура. След него имаме ли други прецеденти?
Да. Белор Блажения, само дето не си е консумирал браковете. Мегор Жестокия, също е имал няколко жени, но не знам  дали едновременно,, Визерис Първи,
Обичая с двата брака, явно се прекъсва след царуването на Егон Недостойния.
Доколкото знам е нямало слуги в Кулата, избягали са. Били са само тримата от КГ.

# 613
  • Русе
Аха. Добре са си живели тез хора значи. А за мен какво - ако бях там, щеше да ме прегази я някоя планина, я някоя свиня Laughing

Откъде тази увереност, особено за Ходор и за Нан? Дори за Бенджен не съм сигурна.

Майтапиш ли се, Ходор знае всичко Wink

# 614
Бенджен пък от къде на къде да знае. Кво като е Старк. Ходор и да знае всичко е невменяем. За баба Нан по мога да се съглася, че може да поназнайва нещо.

Какви са предположенията за тази бабичка? Къде ли се е скрила?

Общи условия

Активация на акаунт