"Песен за огън и лед" - 9

• 40 162
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Теорията с близнаците е толкова вероятна колкото тази, че Тирион е син на Церсей.

А Лемор да е Лиана  Thinking-някой Старк да инсценирва фалшива смърт и да се прикрива цял живот  newsm78. По- скоро би се предрешила пак на рицар и би прлдължила борбата. Не знам. За мен е по- логично дс е Ашара, въпреки че нищо чудно накряя да се окаже трети човек. Всички жени на Илирио са мъртви?

Борбата за какво? Срещу Робърт и брат си?
ДжК също се е прикривал през цялото време, въпреки, че е имал достатъчно мотиви  за отмъщение. Той го прави заради сина на приятеля си, а защо тя да не го направи заради своя.
Не вярвам, Лемор да е Лиана, но ми изглежда по-вероятно отколкото да е Ашара.
Във Вестерос няма толкова хора с виолетови очи - Таргариен, Дейн, може би Веларион.. от благородниците.
Сред простолюдието няма нито едно описание на хора с виолетови очи, щом Тирион разпознава в нея жена от Вестерос, би забелязал и виолетовите очи.

# 706
Съгласна съм за очите. Тирион щеше да забележи. Ако Лемор не е с виолетови очи то има шанс да е която и да е. Може да е някоя слугиня на Лиана.
Ама чакай малко ( още не съм се събудила ), ако Лемор ще е Лиана, то би трябвало теорията за близнаците да е истина  Laughing . И как тя предпочита да подкрепи Егон, а не Джон? Заради цвета на очите ли? Тук пак би трябвало първородният да е с предимство независимо от очите и косата. Но аз като цяло отхвърлям сапунените теории, защото Мартин е много далеч от тях, така че няма никакъв смисъл Лиана да е Лемор.
Пък и не може всички умрели да се окажат живи в един момент. Остава и Нед да се появи като зомби носейки главата си под мишница.

# 707
  • Варна
Конникът без глава. Joy

Не вярвам да е Лиана, но ако е тя може просто да се грижи за Егон като син на Регар. (Ако изобщо е обичала Регар). Егон трябва да е на три месеца, когато се ражда Джон, това би трябвало да значи, че Регар е спал с Елия докато Лиана е била отвлечена, т.е. с него. Ако е имало любов между тях всичко изглежда доста странно.
 Crazy

# 708
Регар е бил плейбоя на времето си. Всичко са го обичали и сваляли- мъже, жени и всякакви. Може Лемор да е някоя негова фенка подобно на Конингтън.
Ясно е , че собствената му жена Елиа го е съблазнила (кучка  Laughing), въпреки че той вече е бил влюбен в Лиана. Може да е използвала някакви упойващи вещества, знае ли човек. Но все по- малко ми се иска Джон да се окаже законороден, т.е. Регар да е сключил таен брак с Лиана, защото не си го представям в борбата за трона нито дори да се обсъжда от трети лица като законен наследник. Развитието на Джон до момента предполага той да подкрепи някоя справердлива по негово усмотрение кауза. Дали ще е Станис, дали полубрат си Егон.... ще видим.

Другото- Регар въпреки че е бил Тарг. е бил може би един от най- нормалните представители на рода си. Описван е като нежна, поетична и лирична душа- не е в стила на такива хора като него да отвличат някой насила, само защото той им е хвърлил око. Пък и е напълно в стила на Лиана (буйна, своенравна....) да тръгне тайно и доброволно с обекта на желанията си. Общо взето тези двама млади са се харесали и са теглили майната на всички.
А от страна на Регар не е имало любов към Елиа. На няколко пъти се споменава, че тя не е жената за него (не помня от Конингтън ли или от Селми).

# 709
  • Варна
Да, и аз съм с впечатлението, че няма любов между Елиа и Регар, просто поредния династичен брак.
Регар - плейбой? Не мисля.. Може би, да твърде харесван.. Според Нед Регар не е ходел в бордеи.

Цитат
Една от причините за теорията е, че когато Алфи Алън (Теон) е попитал Мартин за родителите на Джон, той е отговорил, че неговата история прилича на Люк Скайлокър. Ето я и цялата теория: (намерена във фейсбук страница)

Това дали по-скоро не значи, че Джон ще бъде привлечен/изкушен от тъмната страна (която и да е тя) или, че Регар е жив и е новия Крал на нощта)

# 710
Едва ли приликата между Люк Скайуокър и Джон ще е толкова голяма. По-скоро, че и двамата са шокирани от това кой е баща им.
Мартин няма да падне толкова ниско, че сагата да заприлича на евтина латино мелодрама.

# 711
  • Варна
Спирам да чета фенфикшън - започнах да харесвам Джайм. Laughing Crazy

Знам , че не е за тази тема, но нещо много заглъхнаха нещата с Принцесата и кралицата..
Май няма да се справим до есента..

# 712
Трябва ми нов кабел за лаптопа, стария умря, а си мислехме, че лаптопа си е заминал Главата ми е там. Май шеста беше.

# 713
  • Варна
Лоша новина... или добра..
На комиккона Мартин е казал, че прологът  на Ветровете, ще е от името на Джейни Уестърлинг. А знаете какво става с персонажите във всеки пролог.. Cry

П.П.  А...  май е казал,, че ще я видим в пролога, а не че ще е от нейно име Blush. Може би най-сетне и Черната риба ще се появи. Praynig

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 21:42 от Хексе

# 714
New cast members for Game of Thrones Season 5 announced!

https://www.youtube.com/watch?v=X718Pd2WrY4&hd=1

# 715
  • Варна
Как го разбирате това?

http://winteriscoming.net/2014/07/26/george-r-r-martin-wont-writ … -winter-prologue/

Цитат
“I might make it over there early next year, but I’ve got to finish the book The Winds of Winter. So I’m making the trips I’m already obligated to make, but I’m not adding any new trips at this time. So I don’t think I’m going to do a set visit this year, sadly.”

Има надежда за 2015?? Praynig Praynig

# 716
  • Русе
Естествено Wink . 2015-та, макар и принципно леко оптимистична, си е (първата) съвсем реална година, през която може да се очаква книгата, тъй като стават 4 години от излизането на последната. Особено като се вземе предвид, че огромна част от Танца е прехвърлена за Ветровете. За разлика от преди, сега го подтикват на доста по-високо ниво. Но да, съвсем основателно можем да се надяваме да излезе някъде тогава - кой знае дали ще сколаса за началото на сезона на сериала, ала имам някакво предчувствие, че ще обявят датата някъде по него време и/или ще изкарат книгата баш към края на сезона, връзвайки сюжета по такъв начин, че буквално да свърши точно там, където почва книгата, и по този начин хората плавно да продължат сюжета с нея.

# 717
Ами предстои сериалът да навлезе в шеста книга и гледайте само как тя ще излезе покрай новия сезон. Също както Танц с дракони се забави нереално много и съвсем "случайно" се появи точно покрай появата на сериала. Въобще няма да ме учуди в такъв случай седмата да се пръкне изненадващо бързо и да съвпадне с края на сериала. Мъни, мъни... Whistling
Не че ако сериалът изпревари книгите ще е болка за умиране вече. Като гледам как са я подкарали за пети сезон, това май ще са съществено различаващи се произведения, чисто сюжетно. Confused

# 718
  • Варна
На Edinburgh Book Fest, Мартин е казал че в следващата книга ще се появи Уилас Тирел, като пряк участник в събитията,  както и някои други персонажи от Свободните градове, които са били само  споменавани досега.

На мен лично Уилас ми е много интригуващ (твърде добър за да е истински Simple Smile и дори имам някакво мнение съставено за него и ми е интересно дали ще се потвърди.
Кои ще са другите персонажи, как мислите? Thinking

# 719
Баба има особено високо мнение за него, самият той не се сърди на Оберин за осакатяването си което показва, че не е дребнав или злопаметен... Надявам се да видим, чрез него наистина докъде се простира влиянието на Хайтауър, нали майката на розичките е от Староград.

Да нахвърляме идеи кои са образите от Свободните градове?

Общи условия

Активация на акаунт