РУСЕнска тема

• 70 450
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Не мога да разбера манталитета да си платиш, заради нечия грешка, в случая на държавна институция, което е още по-зле. Изобщо в нашата мила родина с пари става онова, което не става по редовния начин. И не мога да разбера как ако чакаш на опашка няма да спазиш срока, обаче една фирма явно няма да чака на същата опашка, или батковците, дето някой по напред в темата беше предложил да им платиш, и те явно ще са на другата опашка...просто не знам как има все още нормални хора, които живеят тук и не са луднали от абсурдите, на които се натъкваш ежедневно.

# 481
amamamama По-лошото е, че вече сме свикнали да е така и дори не ни прави впечатление. За съжаление... А в повечето случаи просто нямаме друга възможност...  Rolling Eyes

# 482
Да, лошото е че нямаме избор, освен личния ни пример, но за съжаление, когато човек среща само едно и също отношение, се отчайва.

# 483
Аз пък не разбирам какво е толкова спешното да се регистрира една кола. Въпрос на живот и смърт ли е?

За един ден може да са ставали регистрациите преди време, но не и сега. От скоро е сменена системата в КАТ, съответно служителите са доста мудни, някои от тях са нови и в добавка като сложим и румънците, които купуват в Русе коли на поразия, щото им е евтино и затова се получава всичко това.

14 дневният срок може да се спази без проблем.

# 484
Аз пък не разбирам какво е толкова спешното да се регистрира една кола. Въпрос на живот и смърт ли е?

За един ден може да са ставали регистрациите преди време, но не и сега. От скоро е сменена системата в КАТ, съответно служителите са доста мудни, някои от тях са нови и в добавка като сложим и румънците, които купуват в Русе коли на поразия, щото им е евтино и затова се получава всичко това.

14 дневният срок може да се спази без проблем.

Спешното е, че има законов срок  ooooh!
И не, не е въпрос на живот или смърт, но все пак предпочитам да избегна излишно плащане на глоби.
И последно - за един ден стават регистрациите навсякъде, с изключение на Русе.
Значи проблемът е там и съответно някъде по веригата са се наредили некомпетентни служители.
И все пак в случая бих използвала поговорката рибата се вмирисва откъм главата.

И как по дяволите румънеца може да си регистрира колата в България без проблем, а българин не може  Crossing Arms

Колкото до 14 дневния срок - ми не, не можем да го спазим.  Колата е придобита преди 10 дена, оставих си последните 4 дни (един ден работа и 3 дена запас за непредвидени ситуации  Mr. Green )
Все пак имам и други неща да върша.

# 485
То чакането не е само за регистрация на кола... И при подмяна на документите е същото. Добре, че става веднъж на 10 години.  Rolling Eyes

# 486
Румънците и те чакат. Чакат платени хора де. Регистрират си колите на името на български граждани. Разбрах, че скоро са сменили системата в КАТ и затова е още по-мудно. Ходели са от някаква телевизия,ама... кучето си лае, керванът си върви...

Пък твоята ситуация е кофти, щото не си длъжна да знаеш предварително колко отнема процедурата в КАТ. Ама ако се беше усетила първият ден, щеше да успееш. А колко е глобата и със сигурност ли ще има такава?

После да не забравите да декларирате автомобила в данъчното, там срока е 2 месеца и със сигурност има глоба. Преди беше от 20 до 200 лв. Това е за физически лица, ама едва ли са помилвали фирмите.

# 487
Вчера съпругът ми е успял да мине. Отиде рано към 8-9ч. Разделят "платените" чакащи от обикновените граждани. Към обяд е станал страхотен скандал. Извикали са шефа на КАТ и са приели неговата молба и на другите хора с по една кола.
Най-важното е, че срока спира да тече от момента на подаване на заявлението. След 10 дена (най-рано, иначе може и по-късно) трябва да отидем да сравнят номерата на рамата и след още няколко дена за самите номера  Laughing
Глоба няма да имаме.

# 488
Поздравления! Справихте се бързо.  Laughing

# 489
Здравейте,
Благодаря на p4eli4kataaaa за отговора на предния ми въпрос.
Отново имам питане и понеже в интернет нищо конктертно не отрих реших да се допитам до вас.
Търся уролог. В мрежата намирам единствено информация за имена на русенски лекари, но няма отзиви.
Ако на някой му се е налагало да се допита до такъв специалист и е останал доволен, моля да сподели опита си.
Мерси предварително!   bouquet

# 490
Здравейте,
Отново имам питане и понеже в интернет нищо конктертно не отрих реших да се допитам до вас.
Търся уролог. В мрежата намирам единствено информация за имена на русенски лекари, но няма отзиви.
Ако на някой му се е налагало да се допита до такъв специалист и е останал доволен, моля да сподели опита си.

Д-р Венцислав Георгиев - ул. Независимост 2, Дкб, ет. 3, каб. 4, 0888656395
До колкото си спомням, записване за час става само при сетрата и доста се чака.

# 491
Принципно Георгиев го водят най-добрия в града, но майка ми я засили да и прави операция на бъбрек ...от което тя се стресна и ходи на преглед при един професор в София, който каза, че това е абсолютно неналожително и безпредметно да се прави толкова тежка операция в нейния случай (камък в бъбрека). И от тогава повече не се върна при него, ходи при Генов във втора поликлиника и е доволна вече втора година, един път й разбива камък и то много добре.

# 492
  • в огледалото на живота
Здравейте,
То зависи и за какъв уролог става въпрос:за мъж,жена....
Щерев е посещавал ММ преди години,но предимно за изследвания и консултации.
Добро впечатление остави.
Мнения различни обаче за всеки....

# 493
Благодаря на всички , които се включиха до сега.
Става въпрос за мъж.

# 494
Йосифов в първа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт