Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 40 484
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
Aleks_pld Благодаря, страхотна си  Hug !А да попитам колко време продължи стимулацията при теб, говоря за същинската-колко дни поставя  инжекции?
Привет паяче! Започнах от 29.05 до 02.06 по една всеки ден. От 03.06 до 07.06 бяха по две или общо 11 дни, като и в този диапазон си на преглед през ден и на хормони. На 09.06 ми биха прегнила и на 11.06 пункция. Успех !

# 751
Момичета искам да попитам знае те ли при пункция абсолютно всички фоликули ли изкарват? Никой дори и малък не оставят  вътре?

# 752
rooni, Elena_S някой друг потвърди ли ви диагнозата за донорските яйцеклетки?

# 753
Ох зайо, знам ли и аз какво е най-доброто за мен Sad Искам да чуя и друго мнение, освен текущото, напоследък се въртя в един затворен кръг 
Hug разбирам ти, и аз съм така.

# 754
Момичета искам да попитам знае те ли при пункция абсолютно всички фоликули ли изкарват? Никой дори и малък не оставят  вътре?
Точно малките оставят.

# 755
  • Варна
Моля някой на който му е правена биопсия скоро да разкаже, док ми каза правиш тест за овулация и когато е положителен звъниш и ти даваме час за биопсия.
Ако може малко повече подробности ще са ми полезни.

# 756
  • Перник
Време ни е за нова темичка  Simple Smile

# 757
rooni, Elena_S някой друг потвърди ли ви диагнозата за донорските яйцеклетки?

Аз няма да съм с донорска яйцеклетка - питах за моя братовчедка, на която от две клиники и потвърдиха. Аз продължавам със инсеминация още веднъж и ако не се получи и този път минавам на инвитро.
И се чудя понеже при стимулация образувам много фоликули, дали ако ми направят пункция и извадят доста яйцеклетки ще ми разрешат ли да даря две- три яйцеклетки на братовчедка ми в случай че нямам все още деца. Има ли смисъл изобщо да говоря с доки? и също така мисля ако ми разрешат този опит да го направим инвитро - по къс протокол (предполагам , че ще може в случай че още не съм започнала стимулацията).

# 758
  • София
Няма да ти разрешат.

# 759
Моля някой на който му е правена биопсия скоро да разкаже, док ми каза правиш тест за овулация и когато е положителен звъниш и ти даваме час за биопсия.
Ако може малко повече подробности ще са ми полезни.
И аз съм преди биопсия,но този месец я изпуснах. Започнах да си правя тестове от 12-и ден и на 17-я вече 2-та чертичка беше доста ярка,обадих се за час за биопсия,но ми казаха че трябвало да се обадя още на 1-я ден щом видя 2-а чертичка.

# 760
След аборта цикъла ми стартира доста бавно, понякога се случва през първия ден кървеето да е много оскъдно. Вие как точно изчислявате кой ви е първия ден от цикъла? Питам ви, защото това е важно за почти всичко процедури.

shoko, мен ме караха да си следя овулацията при доктор - по-сигурно е отколкото с тестове. ти при кой лекар си? ако искаш ми пиши на лични.

jojooo, много съжалявам за това, което е станало.
Момичета, а няма ли как да се предпазим от хиперстимулация?

# 761
За първи ден се брои първият ден със силно кървене, а не зацапване (ясно червена кръв). Ако тази ясно червена кръв се появи следобеда, за първи ден се брои следващият.
Няма много какво да се направи от наша страна за предпазване от хиперстимулация, препоръчва се диета ниска на белтъчини по време на стимулацията и след нея и много течности, за да се стимулира диурезата, но ако са се образували прекалено много фоликули трудно ще се предпазиш с това. Затова са всички контролни изследвания по време на стимулацията, взимат се предвид много фактори и се променя дозата на лекарствата в хода на стимулацията. По-голямата част е в ръцете на лекарите.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 12:38 от Estlar

# 762
И винаги ли при хиперстимулация се вземат такива радикални мерки като при близката на jojooo или зависи от ситуацията?

# 763
Зависи от ситуацията - описано е в книгата на Стаменов, ето линк http://invitro-bg.com/files/7813/3001/4112/Nadejdata_za_dete.pdf , но общо взето спрямо степента нещата могат да минат с диета, хапчета, системи и в тежките случаи - операция.

# 764
  • на морето
Момичета,помагайте! Снощи забравих да си пия К Вит, затова сутринта пих 10. Мисля по -късно да пия още 10. Утре съмна пункция. Дано да не се объркат много нещата.

Общи условия

Активация на акаунт