2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 168
  • 809
  •   1
Отговори
# 315
Аз не разбрах, когато се подава тази молба-декларация трябва да е вписан адреса по ЛК на майката, така ли? трябва да се доказва и доход на член от семейството /моето, понеже с ММ нямаме брак и адресната ми регистрация е на родния дом/? Ние сме 7 души попринцип + баба и дядо, но те се водят отделно домакинство. Кака не живее там, остават по-големия ми брат, майка, татко, аз и по-малките. Работят майка, татко и брата. Дохода на член от семейството трябва да е по - малък от 350 лв, така ли да разбирам? Обърках се с тези молби и неща.... Разбрах, че молбата се подава до 6 м на бебето, но другото не ми е ясно..  newsm78
 Благодаря предварително.   bouquet

# 316
  • бургас
Няма значение какъв ти е дохода, тази помощ се дава независимо какъв доход имаш, никой не ти го търси!

# 317
Няма значение какъв ти е дохода, тази помощ се дава независимо какъв доход имаш, никой не ти го търси!

Благодаря ти! Разбрала съм погрешно значи!  Peace

# 318
Здравейте, изчетох почти цялата тема и благодаря на всички за подробните обяснения.
Ако мога да споделя моя случай и да ме поправите ако бъркам някъде.
Завършила съм Европейски колеж гр.Пловдив семестриално, задочно бакалавър. Предстои ми взимане на не взети изпити и след това държавен. Няма да мога да успея докато бебчо се роди през октомври. Водя  се отчислен с право на защита. Доколкото разбирам от темата образованието ми е било платено, тъй като съм била в частен колеж, или бъркам ?И имам право да запиша отново платено.
Мисля да кандидатствам отново в частен колеж,акредитиран, отново за бакалавър и октомври-ноември живот и здраве да си получа помощта, като студент редовно. Мислите ли, че ще имам проблем ? Благодаря !

# 319
Няма да имаш проблем, но сега трябва да се запишеш редовно обучение !

# 320
  • Бургас
Щом учиш и не си завършила с диплома и си учила в частен колеж и то платено значи ся можуш да запишеш и ще ти е държавна поръчка.   Но мисля че ако искаш в колеж там винаги е  платено, затова пробвай другаде  да не даваш по 600-700 лв за симестър ами наполовината. Надявам се да съм ти помогнала Wink

# 321
Благодаря ви за отговорите. Насочила съм се към частен колеж, защото мога да запиша веднага. Правя тест на място и след това записвам. Ако изчакам изпитите в държавните заведения корема ми ще е доста фрапиращ и няма да ми е удобно, а и класиранията и записванията са септември, а термина ми е октомври и ме е страх да не ми се размине приемането. А и съм от Хасково и най- близките държавни са в Пловдив и Стара Загора където трябва да ходя на изпити защото нямам оценки от матура, завършила съм 2005г. Някак в 8ми месец да записвам студентка редовно ми е неудобно, иначе за цените е вярно, но даже и на частно остава сума от помощта, ако я получа.

# 322
Момичета,искам да Ви попитам понеже намирам разностранна информация,въпроса ми е следния.
Освен тези 2880лв,които ми се полагат като студентка редовно обучение ,какво става с майчинството?

# 323
Ако имаш нужния трудов стаж, 12 или 18 месеца назад, изобщо през живота си и се водиш на трудов договор в момента на издаване на 45 дневния болничен преди раждане, си го получаваш. Ако не,подаваш документи за социално майчинство. Помощта за студентки и майчинството нямат нищо общо.

# 324
Здравейте, мами и бъдещи такива Simple Smile
Искам да попитам, някоя от вас знае ли към този момент в кой университет могат да се подадат документи за Магистърско обучение, но учебните занятия да започват преди м. Октомври, тъй като детето ми в края на септември става на 6 мес. Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 325
Много ти благодаря Лейла@,но въпроса ми е следния аз имам трудов стаж около 2г.,за да взимам майчинство трябва ли да се водя на трудов договор или мога да получавам майчинство като съм единствено и само редовна студентка?

# 326
Единствено и само редовна студентка-получаваш само помощта за студентки и детски надбавки. Щом имаш трудов стаж 2 години, спокойно можеш да вземеш майчинство ако в момента на излизане на 45 дневния болничен преди раждане се водиш на трудов договор. Можеш да помолиш познат, който има фирма,да те назначи фиктивно към 6тия месец от бременността и в 7ми излизаш в болничен. Плащаш си осигуровките на шефа на фирмата и си взимаш майчинството след като родиш.
Можеш да получиш и социално майчинство 6 или 12 месеца в размер на 100 лв мисля, че беше,но то по принцип е за майки без необходимия стаж , а ти имаш го имаш. За повече инфо виж в темата майчинство-счетоводно  Peace

# 327
Много ти благодаря, най-накрая ми стана ясно къде какво и защо.

# 328
Има някой който да кандидатства магистър в Пловдивския университет? В сайта не мога да намеря никаква информация за тази година. Нито специалности нито колко е семестъра.

# 329
Здравейте момичета,имам питане.
Така:
Родих малкия на 01.02 тази година и междувременно съм студентка 2 курс задочно във ВХТИ Бургас.Миналата седмица подадох молба до ректора да ми позволи да се запиша втора специалност редовно - Българска филология,по успех.Молбата ми е разгледана и ми е разрешено.Тъй като разбрах,че има казус със сроковете -до 6 месеца на детето (той ги прави на 01.08),ама и до навършване на годинката.
Питането ми е дали тази молба може да бъде приложена,за да кандидатствам за тази помощ?

Общи условия

Активация на акаунт