Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 949
  • 498
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря за отзивите за тоника на Рен. Много исках да го пробвам, но се притеснявах да не е агресивен. Ще е следващата ми покупка.

# 316
  • Велико Търново
Имате ли отзиви за този тоник - http://www.enzo.bg/sea-of-spa/black-pearl-osvezhavassh-tonik-za- … -kozha-na-liceto/ ? Чета, че оценките му са доста добри.... Thinking

# 317
Не ползвам тоник, пръскам само с термална вода или изчаквам 20-25 мин. преди да данеса крема и нямам проблеми. Преди ползвах редовно, но просто кожата ми не се разбира с тоници.
На Шисейндо Ибуки тоникът /който показа съфорумка/ всъщност е приятен, доста лепкав обаче, но ми допада. Кремчето отгоре неутрализира тази лепкавост.

А за тези тоници с киселини, на мен идеята не ми допада. Алкалната среда смятам е по-добра от кислеинната. Но го споменавам, защото имам приятелка, която търси такъв тоник с киселини - насочете ме към някой, който да се предлага на Бг пазар?  Peace  bouquet

# 318
На Биотрейд в синята опаковка.

# 319
  • Belgium
На мен любимият ми тоник за всички времена е трифазният на Ла прери  Heart Eyes

# 320
*Biskvitka*,можеш ли прочетеш на твоята опаковка Uriage Creme Lavante  подходящ ли е за бебета? Shocked Вчера изхвърлих опаковката и започнах да къпя детето с друг измиващ гел за разнообразие. Ако наистина можем и двамата да ползваме Uriage Creme Lavante ще съм много доволна. Така или иначе купуваме опаковка от 500 мл.

# 321
*Biskvitka*,можеш ли прочетеш на твоята опаковка Uriage Creme Lavante  подходящ ли е за бебета? Shocked Вчера изхвърлих опаковката и започнах да къпя детето с друг измиващ гел за разнообразие. Ако наистина можем и двамата да ползваме Uriage Creme Lavante ще съм много доволна. Така или иначе купуваме опаковка от 500 мл.
Не съм Бисквитка, но отговарям  Mr. Green
Може да се ползва, да Simple Smile Подходящ е за цялото семейство, дори и  като шампоан  Peace Пенителите вътре са по-меки и безопасни
  bouquet Peace
П.с. - чета го от брошура на марката Simple Smile в сайта им препдолагам го пише също

# 322
  • Велико Търново
Така е, права е Holly Pink  bouquet Много добър продукт Peace

# 323
...имам приятелка, която търси такъв тоник с киселини - насочете ме към някой, който да се предлага на Бг пазар?  Peace  bouquet
На Биотрейд в синята опаковка.

Ползвала съм и трите тоника на Биотрейд с киселини (Acne out, Melabel и Pure Skin), но не ги препоръчвам. Втората съставка е алкохол и при трите - миришат ужасно на спирт, а алкохолът е много вреден за кожата. Съответно какъвто и положителен ефект да имат киселините върху кожата, алкохолът вреди два пъти повече.

Понеже и аз търсех някакъв пилинг с киселини, спрях се на крем Глико А крем с 12% гликолова киселина. Принципно исках някакво почистващо средство, например гел или тоник, но поради липса на такива формулирани без алкохол, в крайна сметка избрах това, днес ще ми го доставят. Ако не ми хареса, набелязала съм някои продукти на NeoStrata.

# 324
  • Бургас
Aз вместо тоник ползвам розова вода

# 325
  • София
Аз съм ползвала Neostrata - лосион и околоочен крем, след проведен курс от 10 процедури химичен пилинг с гликолова к-на.

# 326
  • Седмото небе
Здравейте,досега само ви чета,но вече мога да се включа с пресни впечатления за един доста популярен продукт Peace Аз ползвам Глико-то от около месец и съм много доволна. Първите пъти щипеше ужасно,но след няколко употреби премина. Обаче установих като изключително важно следното-определено е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се редува с нещо СИЛНО хидратиращо и подхранващо,защото си е агресивен продукт и лесно довежда до пресушаване. Аз за малко така се бях "подредила" Embarassed ,но сега съм Ок. И денем задължително най-високата възможна слънцезащита-аз редувам един Уриаж спф 30 и Виши флуид бб драй тъч със спф 50(ама как го обясних Crazy) Като резултат от ползването на този глик.крем определено забелязвам избистряне/изравняване на тена,назо-лабиалните ми все още леки бръчици се позагладиха значително,избиват ми рядко пъпки,а дори и да има някоя изчезва за ден-два. И не на последно място омазняването на кожата значително се редуцира. А пък никакви специални очаквания нямах към това кремче... Иначе грим махам с кремообразното на Нивеа за очи,после минавам с цялото лице с червената миц.вода на Биодерма,мия с нещо меко и неизсущаващо,пръскам задължително термална вода и после съответния околоочен продукт-понеже сутрин и вечер ползвам два различни продукта. Старая се да правя маски редовно като редувам почистваща-хидратираща. Ексфолирам само с обикн.четка подобна на тази на Шисейдо или с триците в бурканче
Скрит текст:
на "Христина",които за мен лично са нсй-добрия и предпочитан от мен продукт в тази категория. Сравнявайки ги с десетки пъти по-скъпи продукти,които съм ползвала
От вас всички тук научавам страхотни нови неща и ще продължавам с огромно удоволствие да ви чета!!!   bouquet

# 327
  • София
Имай предвид, че кожата ти ще стане много чувствителна и като спреш да ползваш тези продукти не забрявай слънцезащитата, която е задължителна! Не трябва да се излагаш на слънце и зад. 50-ти фактор.  Peace

# 328
  • Седмото небе
Имай предвид, че кожата ти ще стане много чувствителна и като спреш да ползваш тези продукти не забрявай слънцезащитата, която е задължителна! Не трябва да се излагаш на слънце и зад. 50-ти фактор.  Peace
Да зная го и благодаря за съвета-и напомнянето все пак Wink bowuu  bouquet Сега вече като си открих Моите spf продукти едва ли ще пропусна и ден  Laughing Joy - за разлика от преди  Crazy Blush Embarassed Поне на мен този крем ми повлия прекрасно и мисля,че си заслужава тест-а!!!

# 329

А за тези тоници с киселини, на мен идеята не ми допада. Алкалната среда смятам е по-добра от кислеинната. Но го споменавам, защото имам приятелка, която търси такъв тоник с киселини - насочете ме към някой, който да се предлага на Бг пазар?  Peace  bouquet

И аз мислех така, но попрочетох малко за киселините и кожата и се оказа точно обратното. Нивото на киселинност на кожата е доста по-ниско от това, което очаквах, и под това на водата - към 4.5-5 pH, което е вид защита срещу външните влияния. Чрез измиването със сапун и всички продукти, съдържащи SLS, се премахва не само мазнината, но и се покачва към алкално ниво, което хич не влияе благоприятно и се получават зачервявания, както и възпаления. Целта на тониците е точно да върнат, доколкото е възможно, естествената киселинност. Заради това се изредих да тествам всичките си тоници и почистващи за лице с ph лента и да се оттърва от тези, които надвишават алкалността на водата (която е 7). Малко екстремно, но ми беше интересно  newsm78 .
Межд другото се оказа, че розовата вода е с лека киселинност, така че тя успешно може да използва като естествен тоник.

Общи условия

Активация на акаунт