КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 245
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 915
  • Пловдив
sylviana - След като не си готова да понесеш критики, защо подлагаш сама на обсъждане начина си на семеен живот? Това е форум, не можеш да очакваш всички да са съгласни с теб. И забележи, аз не съм те обидила никъде и никога. Казах, че на мен би ми било трудно да понеса такова отношение. Това ако наричаш обида....

# 916
Според мен няма значение какъв е моделът, всеки човек си има някакви аргументи, но явно не всеки е готов да ги признае пред себе си.

За мен е противоречие човек да не разбира как след заживяването А стоварва всичко на Б, но от друга страна да счита за съвсем нормално Б да стовари всичко А. И то даже да си е по подразбиране - с една дума - полага му се.
И вероятно има мотив, причина или нещо там. Обаче и в тази тема подозирам, че няма да разрешим загадката...

bungabanga е на шопинг, надявам се  Simple Smile

# 917
  • София
sylviana - След като не си готова да понесеш критики, защо подлагаш сама на обсъждане начина си на семеен живот? Това е форум, не можеш да очакваш всички да са съгласни с теб. И забележи, аз не съм те обидила никъде и никога. Казах, че на мен би ми било трудно да понеса такова отношение. Това ако наричаш обида....

Тя дори сама си натика примера за семейно щастие, съвсем подробно, а и след като видя на къде духа вятъра, което лично на мен ми се стори даже леко прибързано (и което наистина АЗ не коментирах, защото реших, че като е щастлива жената, няма какво да й навирам в очите разни мои разбирания за семейство), тя САМА си даде допълнителни примери, допълващи картинката баш към картината, която масата тук бяха разбрали "уж грешно".

Пазарувания с малко дете и счупен крак, защото не можеш да върнеш мъжа си от вратата след работа да напазарува, всеки черпи от бюджета си, самосиндикално искане на кредит но дружно плащане, щото онзи дето го искал, нямало да може да се справя сам, ала бала. Ами, не, не го разбирам. Нито съм давала съвет за нещо, нито нищо. Но мнението си що да не мога да кажа?!

# 918
Един любим виц по темата:
- Мамо, нали и татко си има родители?
- Да.
- А те защо са го оставили на нас да го гледаме?!

# 919
Coming 2 life, не съм развявала примери за щастие. дадох още една гледна точка, съвсем различен модел, който може да сработи и участниците в него да са ок. защото изведнъж започна да надделява идеята авторката да се разделя и развежда. аз с лека ръка такива съвети не мога да давам. възможността хората все пак да се разберат и да си живеят добре започна да издиша съвсем и изобщо да не стои като опция. аз се надявах да я върна на масата, но моят живот стана интересна тема.
повечето теми накрая се разводняват и превръщат в лични нападки, а авторът обикновено изчезва, изгубил интерес. та и с тази така, ама аз обрах опашката, вместо авторката  Laughing
предлагам да приключим все пак.
благодаря ви за споделеното, както и на всички, които не излязоха от добрия тон.
ако съм обидила някого, то е било неволно и моля да ме извини.

# 920
вярвам, че четящите и пишещите тук хора са зрели и интелигентни индивиди. в някои интерпретации на постовете обаче липса елементарно разбиране на прочетения текст...  Shocked
през цялото време на дискусията ни не си позволих да обидя никого заради разбиранията му или да му лепна етикет какъв е мъжът, детето или родителските му качества. Peace
но се сдобих с такива определения за себе си и семейството си, че отивам да проверя дали случайно нямам и труп в килера  Laughing

Аз мисля, че ако беше уверена, че пишем абсолютно произволни глупости, то нямаше да се засегнеш. На моите "дрън-та-пляс" може да се отговори по много на брой начини. Примерно - "Майката е тази, която дава нежност, която обгрижва, а бащата е този, който учи и показва (чрез игра) правилата". Аз пък мога да контрирам това по най-разнообразни начини и така да си продължим дискусията. Същото и с другите потребителки.

# 921
sylviana, авторката няма нищо общо с твоя случай.
Мъжът й не желае да общува с нея, не й позволява да пипа никакви пари, включително от неин доход, но харчи спокойно за лични сбирки с приятели.
От нея се иска само да мълчи и козирува.
Има разлика с вас, нали?

Въобще не става дума за прислужването. Там цялата рода се е строила, все ще го отгледат някак.

# 922
Какво стана с авторката на темата?

# 923
  • Насред хаоса
И мен ме втрещи това със счупения крак и търсенето на помощ отвън при наличие на здрав и прав мъж вкъщи. Силвиана може и да е щастлива, но ако на мен ми се случи подобно нещо, ще си бия един шамар да се сетя омъжена ли съм или не. И като се сетя, че съм, ще си бия още един, че да се запитам къде съм гледала, като съм се омъжвала.

# 924
И мен ме втрещи това със счупения крак и търсенето на помощ отвън при наличие на здрав и прав мъж вкъщи. Силвиана може и да е щастлива, но ако на мен ми се случи подобно нещо, ще си бия един шамар да се сетя омъжена ли съм или не. И като се сетя, че съм, ще си бия още един, че да се запитам къде съм гледала, като съм се омъжвала.

+10 Peace

А на хубавеца ще му събера багажа и ще ги изпратя по живо по здраво! Sunglasses

# 925
Че има различни модели на семейства - има, че някой може да е изключително щастлив в ситуация, в която друг ще е дълбоко нещастен - и това е така. Хората сме различни, партньорствата ни - също.

Но когато някой повтори десет пъти колко е щастлив, доволен, и как всичко му е наред, някак една червена лампичка започва да свети  Bulb
ОК, като си щастлив - бъди си, кому е нужно да убеждаваш толкова пространствено другите?

Имаше една потребителка, която зачезна нанякъде. Та тя имаше перфектният мъж, перфектните отношения, правеше пространна ежеседмична сводка на прекрасния си живот - безкрайните пътувания, излизанията с приятелки, управлението на десетките им недвижими имоти, изумителните им отношения с родители, роднини, кумове... Едва ли някой изобщо четеше километричните ѝ постове, но тя ги пишеше, пишеше... Накрая се разведе. Разбира се - с перфектния развод  4470

Да не излезе накрая, че човек убеждава всъщност сам себе си  Thinking

нямам семейство от баща и майка, родителите ми починаха твърде рано. всичко в живота научих и постигнах сама и с помощ от хора като вас и мен (сестра ми, баба ми, съседи, преподаватели, приятелките ми и техните родители, колеги на майка ми).

Помислих си го, но ми беше неудобно да попитам дали не си израсла без родители.
Защото имам приятелка с абсолютно същите разсъждения, някои от нещата, които разказваш, са направо 1:1 с нейните думи, но тя има 2 деца, и не пише в бг-мамма.

Бъди щастлива, но и се щади малко повече.   bouquet

И аз я помня тази потребителка Simple Smile, всичко й беше перфектно.

# 926
  • София
Силвиана, ти не даде друг пример за семейство, а даде твоят, който беше убедена, че ще отхвърлим, щом не харесваме този на авторката (виж начина си на кацане в темата, даването на примера ти, без някой да те е молил за това) - ако не се лъжа искаше да покажеш, че всичко е въпрос на нагласа. Е, авторката няма твоята нагласа, ако все още държиш на идеята, че примерите ви са едни и същи.

Но най-добре прочети цялата тема, виж подробностите, развитието, по-нататъшното развитие. Виж кога и къде идва идеята за развод, кога утихва, кога се засилва. И пак пиши.

# 927
Силвиана, разликата е, че ти си щастлива с твоя начин на живот, а авторката не е. Да я убедим да се почувства щастлива?

# 928
Прави ми впечатление, че и при авторката и при Силви, нещата сами по себе си, не са толкова зле, но събрани заедно и случващи се ежедневно, постоянно стават лично за мен непоносими.
Отношенията с половинките им отиват в някакви крайности, няма разбирателство, няма човечност.

Няма нищо лошо, жената да спестява и прави икономии, когато вижда, че мъжът и изнемогва, защото строи къща. Обаче има лошо, да нямат пари за ядене, а да спестяват майчинството, както и да сучат от родителите, които нямат възможности.

Няма нищо лошо жената, да поглези мъжа си, да му сготви, да сложи масата, особено ако той е по - уморения, върши тежка работа, или ако тя е вкъщи, по - свободна, просто готви по - добре.
Обаче не е нормално, жената със счупен крак, да подгъзува на мъжа си.
Не е нормално и това, че в едно семейство парите не са общи, което се отнася и за авторката на темата.
Не трябва единия, да бъде господар, нито пък, да си делят стотинките, като ученици.
Нали, все пак са семейство?

# 929
а когато съм болна... не мога да ви отговоря. до сега не ми се е случвало да боледувам тежко, дано не се налага да разбирам. като беше бебе си счупих крака, но нямах голям проблем с придвижването, излизах си с количката, пазарувах си, готвех си, сестра ми помагаше за чистенето.
а ако искаме да излезем или да останем само двамата, има жена, на която може да оставим малката или тя да дойде у дома. тя винаги ми е казвала, че ако имам нужда (разбирай, и боледувам) е насреща. също моята или неговата сестра са страхотни в ролята на лели и не биха ни отказали помощ, ако се налага.

уау #Crazy Браво на сестра ти, и на жената които са готови да ти се притекат на  помощ, ако си болна. Това са хората на които можеш да разчиташ.

Твоят мъж не предложи ли поне да пазарува вместо теб?
Щастливец. Той може да разчита на теб, но ти на него не, както е доказал.

Общи условия

Активация на акаунт