Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 509
  • 251
  •   1
Отговори
# 180
Да добавя и постоянното сънуване на лоши или странни сънища. Дори и следобеда да дремна, пак сънувам бе, ужас. Няма празно.

В тази връзка, не знаех, че като родиш може да спреш да сънуваш. Аз много сънувам и ми беше странно, че няколко месеца след раждането нищо не сънувах. Обяснението беше, че от по-високите нива на хормона пролактин заради кърменето, се увеличавала фазата на дълбокия сън (през която не се сънува), за сметка на леката фаза. Природата го е измислила кърмачките да се наспиват по-добре, но на мен сънищата ми липсваха много. Crossing Arms

# 181
За сънищата - вярно. И аз първите месеци сънувах някакви екшъни постоянно. Обаче пък развих и някакви "медиумски" способности - сънувах, че нямам имунитет на токсоплазмоза (нещо, което много ме притесняваше, щото имам котки) и то се оказа така. Сънувах, че търся нещо и го намирам на определено място - и то стана така. Като цяло интуицията и сетивата през бременността май се изострят...  newsm78

# 182
Хм, тва за кърменето и съня е много интересно. Нямам търпение да стигна до тази фаза  Mr. Green Да си помечтая за сън без сънуване ххаха
За интуицията, май я няма при мен още  Thinking

# 183
Днес братовчедка ми, която има 2 момчета, ми вкара една теория относно това, защо ми се е променил смеха, и тази теория звучи доста логично. Ами според нея всичко идва от притискането на диафрагмата, а смехът нали идва от там Simple Smile това означава, че всичко може да си дойде на мястото след раждането Simple Smile

# 184
И аз да споделя,
на мен никой не ми беше казал, че месечният цикъл ще ми липсва
и както беше написала една мама, че взимането на душ ще ми се стори цяло приключение,
мислех, че съм гъвкава, нали уж съм практикувала йога Confused
също че ще започна да мрънкам като свекърва за щяло и не щяло, което съвсем не е отличителна черта на моя характер, напротив......

Хубаво е, че остава още малко и се надявам след това всичко да си дойде на мястото Simple Smile

# 185
Хм, тва за кърменето и съня е много интересно. Нямам търпение да стигна до тази фаза  Mr. Green Да си помечтая за сън без сънуване ххаха
За интуицията, май я няма при мен още  Thinking

Тогава пък идват кърмаческите "мокри сънища", когато сънуваш бебето и се събуждаш с подгизнала пижама.

Аз при бременността се спуквам да сънувам китове, тюлени, реки, морета и басейни, или пък че съм капитан на кораб. Или наистина психо кошмари, като например очакването, че ще имам момченце, но изведнъж сънувам как някой измъква бебето, хвърля го на боклука и го заменя с момиченце (егати начина на подсъзнанието ми да ми подскаже пола на бебето...)

# 186
Преди не съм знаела, че бебетата хълцат в корема  Crazy Моето започна от седмия месец и хълца два пъти дневно. Като се замисля, почти никое от нещата за бременността не съм ги знаела, защото не ми е било интересно да ги науча и запомня явно  Mr. Green

# 187
  • София
Аз не очаквах, че толкова ще ми се прави секс. По принцип съм мързелива, това не ми е на дневен ред, а сега мисля за такива неща през по-голямата част от времето.
Имам и еротични сънища, всъщност ако сънувам нещо и го помня после е само такова. И са доста реалистични, да кажем като пуберските мокри сънища. Последните 4-5 дни сънувам непрекъснато такива неща, чак мъжът ми също се буди до мен и ме гледа странно  Laughing

# 188
Преди не съм знаела, че бебетата хълцат в корема  Crazy Моето започна от седмия месец и хълца два пъти дневно.

А, какво е усещането като хълца?  newsm78 Кога най-рано може да почне да хълца? И от какво хълцат, всъщност?

# 189
Преди не съм знаела, че бебетата хълцат в корема  Crazy Моето започна от седмия месец и хълца два пъти дневно.

А, какво е усещането като хълца?  newsm78 Кога най-рано може да почне да хълца? И от какво хълцат, всъщност?

Усещането е тупкане на равни интервали, което с напредването на бременността се засилва като сила. Мисля, че всеки започва да го усеща по различно време - в зависимост от големината на бебето, може би. Има и майки, които не го усещат. Примерно майка ми (тя наскоро беше бременна), изобщо не усещаше хълцане.
А започват да хълцат, защото си тренират дишането и нагълтват околоплодни води.

# 190
И аз такива неща научих и от форумите за Б, че никога не съм си представяла, че съществуват- както за хълцането на бебето в корема, така и за задна и предна плацента  Mr. Green Ама като не ти е на дневен ред, не се замисляш за тези неща  Laughing

# 191

Усещането е тупкане на равни интервали, което с напредването на бременността се засилва като сила.

А, нормално ли е да хълца през 5 минути, че взех да се паникьосвам вече? Аз си мислех, че рита, а то - хълцало...  Rolling Eyes

# 192

Усещането е тупкане на равни интервали, което с напредването на бременността се засилва като сила.

А, нормално ли е да хълца през 5 минути, че взех да се паникьосвам вече? Аз си мислех, че рита, а то - хълцало...  Rolling Eyes

Чак през 5 минути, не знам дали е нормално, ама едва ли е точно така, както казваш. Сигурно просто на теб ти се струва много често  Simple Smile Питай лекаря, който ти следи бременността, ако чак толкова те притеснява.

# 193
  • София
От 38-ми, вече нося 39-ти номер обувки  Rolling Eyes не знам от килограмите ли, от какво ли... но май ще трябва да изхвърля всички стари ботуши и чехли Rolling Eyes

# 194
И аз да се разпиша! Това, което аз не очаквах беше промяната в мириса на тялото ми. Още в самото начало започнах да усещам един специфичен и различен аромат,особено под душа. Не мога да кажа, че беше неприятно, но беше странно. Толкова пъти смених душ гела докато разбера, че причината е в мен -буквално
Да, и моята миризма се промени и стана по-остра сякаш. Иначе изобщо нямам тъмна линия на корема, нито изпъкнал пъп...

Общи условия

Активация на акаунт