След деветмесечен растеж, настана ЮЛСКИЯТ бебевалеж! - Тема 23

• 29 300
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
DiyanaChar, ти пък имаш предположения и за двата пола значи. Laughing Да не стане така, че накрая и двете да се изненадаме хахаха. Mr. Green Е, то при мен няма да е пълна изненада, понеже аз допускам, че може и да е момче. Ще видим. Crazy
Мда - все пак двама различни доктори ми казаха две различни неща и то преди месеци. Сега очаквам всчико. Само не и две Shocked Това определено ще е изненада - ХАХАХАХА
Ами като забременях и още не бях казала на колегите идва една сутрин при мен една колежка и:
"хъка-мъка, ама Диди, да не ми се смееш, ама да не се разсърдиш, ама аз такова - сънувах те. Ама то е само сън, ама аз по принцип познавам... а да провериш за всеки случай... ами сънувах че си бременна."
 ooooh! Mr. Green ХАХА - казах й, че точно предния ден съм проверила и наистина съм бременна Laughing
А след известно време сънувала, че ще е момче, аз се пошегувах и я питах, дали е сънувала, как се казва, че с мъжа ми сме в чуденка Joy Така се бях настроила за момче - и бременността ми беше съвсем различна от първата и всеки така ми казваше - колеги, познати, та и майка ми беше убедена. И когато на ФМ ми казаха по между другото насред прегледа - женски пол Shocked аз дадох на заето. Изобщо не питах и не се интересувах за пола - ЗНАЕХ. че е момче - хахаха Та... още някоя и друга седмица и ще разберем Heart Eyes Hug

# 331
Консултантите от ЛЛЛ са страхотни! Споделят супер полезна информация и съвети  Hug

Нали ще останат в темата ни по-дълго? На някои от нас ни остава почти месец до термин...А предполагам, че след раждането и първия сблъсък с кърменето въпросите и чуденките са много повече...
Ще останат в темата, докато им интерес към тях (т.е. докато имаме въпроси, на които да отговарят). Освен за кърменето, съветите им са много полезни и при отбиването и захранването, така че ще се радваме дълго време на присъствието им (надявам се).  bouquet

Много сте мили всички! Изчетох с интерес и въпросите към нас. Ще останем в темата вероятно до септември/октомври, ако имате нужда от нас. Ако и тогава все още имате активно въпроси, бихме могли да останем и повече. След това ще ви насочим към консултантския под-форум, където ще можете да продължите да ни питате за темите свързани с кърмене, захранване, и отбиване. Вероятно към края на юли и началото на август, когато повечето от вас ще са вече родили ще има и най-много въпроси. Тъй като ние сме доброволци, ако не успяваме да смогнем и ако въпроса не търпи изчакване, може да е удачно да се свържете с дежурен Лидер на националния ни телефон - 0888 555 385.   bouquet

# 332
За пропусналите новините във фейсбук: родих момченцето ми на 21 юни, 2700 гр, 47 см. Може да го добавите в отчета отпред. Терминът ми бе на 21 юли.

Въпрос към ЛЛЛ:
Защо нощем се налага да кърмя на всеки час, за да успокоя бебо? Има ли начин да не стигам до АМ, за да съм сигурна, че той ще е сит поне 3 часа, докато и аз дремна малко.

# 333
  • Телиш/Плевен
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА
На 27 юни в 14:45 се е родила малката принцеса Адриана на мама Krassyto_zg. Heart Eyes
Да й е жива и здрава дъщеричката,
да бъде късметлийка в живота
и голяма гордост за мама и татко! Two Hearts
 baloni  mammabaloni

# 334
dЧЕСТИТИ РОЖБИ НА НАЙ-НОВИТЕ МАЙЧЕТА, ДА РАСТАТ МНОГО ЗДРАВИЧКИ И ДА РАДВАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ, А ТЕ МНОГО ДА ГИ СЛУШАТ

# 335
milevami i Krassyto_zg честити Ви рожби. Да са живи и здрави и много да Ви радват. А на Вас бързо възстановяване  bouquet

# 336
milevami i Krassyto_zg Честити ви бебчета , да ви растат здрави и много да ви радват  newsm07

# 337
Честито и тук на Krassyto_zg и milеvami да са ви живи и здрави бебенцета и много да ви радват  Hug

# 338
За пропусналите новините във фейсбук: родих момченцето ми на 21 юни, 2700 гр, 47 см. Може да го добавите в отчета отпред. Терминът ми бе на 21 юли.
Въпрос към ЛЛЛ: Защо нощем се налага да кърмя на всеки час, за да успокоя бебо? Има ли начин да не стигам до АМ, за да съм сигурна, че той ще е сит поне 3 часа, докато и аз дремна малко.
Привет milevami и честито бебче!

Понякога бебе, което спи много денем, компенсира нощем. То е необходимо да получи някакво количество кърма и е възможно да наваксва. Друг път може да има колики и кърменето да го успокоява. Бебетата са прекарали 9 месеца в утробата и са били неразделна част от нас. Обикновено след раждането това не се променя веднага и те изпитват физическа нужда от докосването им до нас, да слушат ритъма на сърцето ни, да усещат дишането ни, гласа ни, миризмата на мама. Кожата като най-големия орган в човешкото тяло е от изключително значение и понякога да полежите голички кожа до кожа би могло да поуспокои бебето. Така се стимулират инстинктите на детето. Докосването на бебето развива и мозъка му. Някои бебета може просто да изпитват необходимост да бъдат гушкани.

От лентичката виждам, че момченцето ти е родено около месец преди термина, удобно ли е да споделиш кратичко какво беше раждането ти, дали спонтанно е започнало и дали е имало някакви трудности около и след него във връзка със здравословното състояние на теб и/или бебето?

Ще се радвам също да разкажеш по-подробно как е организирано ежедневието ви с кърменето в момента. Колко кърмения имате приблизително за денонощие, кога суче бебето, на какъв интервал спрямо началото на предното хранене, през деня спокоен ли е, как суче тогава? Само на кърма ли е към този момент? Приема ли нещо друго освен нея - АМ, вода, глюкоза, чай, лекарства, добавки, витамини или нещо друго? Ако, да по колко и кога? Колко напишкани пелени има за денонощие, какъв е техния цвят? Колко изхождания има за денонощие големи поне, колкото монета от 1 лев? Има ли влажност вътре в устичката на бебчето? Как е тургора на кожата (когато притиснеш бузката леко с пръст, цвета на кожата избледнява, когато отпуснеш пръста си, следва веднага да се възстанови)? Бебето жизнено и енергично ли е, когато е будно? Педиатъра дали вече ви посети у дома? Ако е идвал, кога беше това и как намира бебето? Виждам, че той се е родил 2700, колко беше най-ниското му тегло в болницата и колко го изписаха (също на кои дати)?

Зная, че въпросите са много, но те са необходими, за да се ориентираме какви може да са причините за случващото се.
   bouquet

# 339
Добро утро мамчета:-)

Как сте днес - аз съм супер доволна - днес ще извеждаме беба за пръв път  Joy Joy Joy-сега съм в чуденка какво да и облека че в това кукаво време да не вземе да настине.

А тази малката памперсите ги няма за нищо-  Joy Joy Joy Joyдо тук за една седмица 90 броя - то пада едно акане и пишкане страшна работа- а пък взех че взех едни мокри кърпички на baby crema и взе че и се изрина пишонката и на дупето и сега чистя с преварена вода ама милата като се напишка или наака и и щипе и почва да скимти. В този ред на мисли в минимид има намаление на памперси пуфис

Отделно и ММ вчера като се прибра ме изненада като ми донесе нов телефон - моя баткото го приключи преди месец и от тогава ми е супер тъпо ползвах един стар ама ............ и вчера отива ММ да взима акта за раждане на беба и се връща и новото ми телефонче -ей умрях от кеф Joy Joy Joy Joy Joy и сега го разбъзикввам - че то са настройки, мелодии и т.н.

milevami, Krassyto_zg и beb4eto Честити ви бебчета -да са ви живи и здрави много щастливи и по детски пакостливи  Simple Smile

# 340
  • Телиш/Плевен
Добро утро! Hug
По принцип не вярвам много-много и не си следя хороскопа, ама днес, като отворих абв.бг, ми попадна нещо много интересно и доста ме заинтригува:
"Днес се стремете да се доверявате на личната си преценка, защото и този път тя няма да ви подведе. Имайте предвид, че очакваното ще стане реалност, и то благодарение на умението ви да предвиждате." Party
Да видим какво ще се случи с моето "предвиждане" за 1-ви юли... Crazy newsm44

Мда - все пак двама различни доктори ми казаха две различни неща и то преди месеци. Сега очаквам всчико. Само не и две Shocked Това определено ще е изненада - ХАХАХАХА
hahaha
Дааа, това определено би била изненада. Joy Joy Joy

MAMA_SANCHO, честито за телефона! Hug И приятна първа разходка днес. Heart Eyes Hug

И тук да честитя на новите ни майчета milevami и Krassyto_zg! newsm51 Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!!! Hug Hug

Хубав ден на всички и много късмет на раждащите мами!!! Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 341
Краси, Миленка, честити рожбички Simple Smile.
Мама Санчо, честита нова играчка. И много приятна първа рацходка ви пожелавам Simple Smile

# 342
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
beb4eto Krassyto_zg честита радост бъдете живи и здрави   bouquet
Моника благодаря за съвета за мокрите кърпи и другите неща изобщо не ми мина през ума Simple Smile
MAMA_SANCHO приятна разходка  Heart Eyes
Аз снощи бях на кръчма много добре ми се отрази Simple Smile после ме боля малко корема,но днес всичко е наред Simple Smile
Лек и спокоен ден на всички   bouquet

# 343
delicious*, аз съм вземала Дуфалак заедно с Утрогестана и други хапчета за повръщане около трети месец, но честно казано Дуфалака не ми помогна никак. Само Ева кю ми помагаше. На гладно хапвай череши и пий вода, хапвай и мюсли, изобщо пресни плодове, поне сега има. Много е неприятен запека, но настина търси лека на дъното на чинията си Simple Smile

# 344
Добро утро и от мен   love001
MAMA_SANCHO честито за телефона и много приятна и топла събота ви пожелавам  family4
milevami, Krassyto_zg и beb4eto Честити ви бебчета, да са ви живи и здрави много щастливи!
Лале в дъжда а дано!
Мен пък тази нощ ме бяха хванали контрите, бяха през 10минути и все си викам на следващата ставам да се изкъпя и така до 5 сутринта когато съм заспала и за сега нямам никакви болки! Но поне вече знам какво е подготвителна контракция  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт