ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Емека, ако детето само не се откаже става с рев и то голям  Grinning

# 376
Благодаря ви момичета Hug, мислех че само ние сме така. Днес пак ни мъчат зверски колики. Бяха отшумели за няколко дни, но ... Днес пак се гърчим Sad а иначе биогая не ни помага. Инфакол действа, но ни докарва диария. Сега се дадох само капка, но ако съдя по звука като пълним памперса май пак така ни действа. А иначе имаме подсечено дупе, което е още зачервено, това акане от капките направо ни разказа играта. Ползвали ли сте еспумизан? Някакви отзиви?
И при нас има викове, нерви, "кълване" и търси да суче. Явно от колики:(
Tedi Ativan и ние хълцаме на всяко хранене или почти на всяко. Минават и по 10 мин докато спре .

# 377
Таня Димитрова, честита рожба и на теб, мила, бързо възстановяване и много здраве и усмивки и за теб, и за твоето съкровище  Hug
Аз нямам никакво време, всичко се върти около памперси, хранене, тук таме време да поизчистя или пооправя това онова. Засега спим най-добре следобед, нощем сме по-неспокойни, мисля, че ни почнаха и коликите  Thinking
Да ви питам, момичета, две неща - първо, от кой ден започнахте да ги пообличате по-лекичко? Аз много се притеснявам да не я простудя бебка, пък и като мина у нас педиатърката ни обясни, че е добре да е по-облеченка, само дето аз не искам да я претоплям...
И също, кога ви беше първия преглед на бебчето след изписването от болницата? Пак педиатърката ни каза да водим бебка на втората седмица на преглед в болницата, където съм родила, а при нея на края на първия месец. Само дето от болницата, като ме изписваха, нищо не казаха за това, а аз се притеснявам да я изведа още навън, тя на тераската за няколко минутки още не съм я изкарвала, какво остава чак до болница след някой друг ден...
Сори за пространните въпроси  Wink

# 378
По препоръка на една мама от форума, дадох и аз Колкинд, не знам дали заради него или от друго, но е доста спокойно детето сега. Еспумизанът ми строши нервите с това цедене на кърма, в която трябва да се сложат капките, за да ги приеме бебето, да не говорим, че акането се разрежда сериозно в дните, в които се приема. Колкинг се дава директно, а и е хомеопатично, ще ви държа в течение как са нещата.
Аз продължавам да се питам колики ли са ревовете и мрънкането, които предхождат газовете и акането, след това всичко се нормализира. Защото реално това се случва с нас. Препоръката на д-р Сиърс - носете бебето в слинг, гушкайте (не само като заплаче), за да се редуцират случаите на рев от колики (или друго). Само не знам в тази жега как ще се носим в слинга....но ръце пък не ми останаха.

# 379
sky, и ние сме на Коликинд. От няколко дни ака по един или два пъти на денонощие сууупер обилно  Shocked Преди акаше на всяка смяна на памперса, нормално (за мен) количество. Иначе пишка добре.
Чудя се дали е намалил броя на изакванията заради капките. Моля те пиши как са нещата при вас  Hug
Реших да ги спра за един ден, за да видя разлика, но той започна да плаче много и реших пак да подновя и не успях да направя теста Simple Smile

Към момичетата, които ползват шишета - биберон с колко дупки използвате? Ние до скоро с една, но видях, че има биберони с две дупки за след първия месец. Взехме само един такъв (с две дупки) и май е по-добре. Когато му даваме с биберон с една дупка, а количеството мляко е вече повече, нещата са по-трудни - заспива, сложим го да спи, събуди се и си дояжда после.

# 380
V.r.i нормално или секцио роди? След секцио в дева Мария се полагат два прегледа в рамките на един месец на бебчето. Пише го в епикризата. Не е нужно да запазваш час, прегледите са всеки делничен ден след 14:00 часа.

# 381
V.r.i. Ние излезнахме на 7 мия ден. Таткото беше по свободен и решихме да е тогава. Иначе два дена по рано го извеждах на терасата за по 15 мин. Относно обличането още ми е проблем. Но през деня сме само по боди с къс ръкав, а вечер спим с боди с дълъг ръкав. Аз хем се притеснявам да не го простудя, хем да не го претопля. Тук разчитам на таткото, доста по категоричен  е от мен. Пък и аз съм малко зиморничева и тук в балкана все ми се струва хладно.
Нашата педи ни даде час точно на първия месец, а иначе и на мен никой нищо не ми е казвал от родилното  Thinking ще си погледна епикризата, може там да пише.
Sky high не е задължително да мрънка или да плаче. При нас понякога е много тих. Пъшка си лекичко, но си изпъва крачетата като струна  и се свива. По това може да се ориентираш

# 382
Привет на мамите с най-сладките бебоци -юнските Wink и честито на най-скоро обебените сред нас!  bouquet

Днес стават 8 дни от изписването ни и понеже от 2-я ден сме си само с ММ без някой да кръжи и помага,та трудно намирам време дори да ви попрочета, камоли да пиша... Важното е, че се чувствам спокойна и както Мики беше писала, наслаждавам се на всеки момент, защото осъзнавам, че няма да се повтори Heart Eyes (с дъщеря ми беше различно - много стрес, много питанки в главата и тревога) Филипчето ми е на кърмене на поискване, така че нощем дори две хранения имаме - към 1ч и към 4ч., а и колики ни започнаха и при все,че е като цяло е спокоен, сгъне ли го коремчето направо до истерични писъци и тотално почервеняване стига Simple Smile , та от вчера го започнахме с Инфакол.
Апропо, имам въпрос към ЛЛЛ:
Моя приятелка, която също е консултант по кърмене ми препоръча да храня бебо макс. на 2ч, а не на 3ч, защото такива били нуждите на новородено, което е изцяло на кърма. Мънчо  обаче сам  се е вкарал в по-дълги паузи и опитите ми да го будя за храна на 2ч. са тотално безуспешни (изключая, ако той сам не се разбуди и заплаче). Като цяло се  придържам към правилата за кърмене на поискване, но понеже нямам кантар да го следя колко изсуква, все съм в чуденка дали получава достатъчно, особено когато се нахранва за 10-тина минути и после поне час и половина спи непробудно Rolling Eyes Обикновено на следващото хранене компенсира като продължителност и интензивност на сучене, също така пълни задоволително памперса, но питам все пак имам ли основания да се притеснявам или, както правя и сега, да се доверя на ритъма на естествените природни нуждина дребс? Ще съм благодарна на допълнителни насоки и ориентири,че до първата ни детска консултация има още 3 седмици...

Тайра, ще ни прибавиш ли на първа страница, плийз? Филип / 26.06.14г, роден точно 3кг и 51см.

Също да попитам къде можеше да намаля изображение до размери за форумски аватар?

Момичета, толкова засега от мен....Ще ми се да се включа и по други обсъждани теми, но....времето  ме притиска Blush  Бъдете здрави, радвайте на  малките си звездички и повече  възможност за се наспивате ви пожелавам Mr. Green Hug

# 383
sky_high Честно да си призная, не разбрах от какво точно определи, че е обезводнен. Опипва и фонтанелата и я мери, но в никакъв случай не е хлътнала. Може и от това, че имаме проблем с едни според мен от претопляне пъпчици по вратлето, зад ушичките, по деколтето и свивките на ръчичките , въпреки че на разходка излизаме по късо боди само и всеки път е изпотен. А за ръмженето, дърпане на гърдата и ритането се случва и при мен по някога, но аз мисля, че са колики. Случва се рядко!
Мики малката госпожичка е много сладка.... пу,пу,пу

# 384
Момичета как перете нааканите пеленки? Малчо ака много често на повивалника точно след като е измит преди новия памперс и всички пеленки вече са с лекета. Прах на 60 градуса, с Персил сенситив, но си стоят...
Мевду другото от няколко дни се научи да ака и в коритото, та едва го докъпваме преди да е направил белята  Crazy

# 385
И при нас е така от няколко дена. Сложа ли я да легне по гръб и се почва едно диво въртене, пъшкане. Преди сукането помагаше, сега и това не иска. Ръмжи, дърпа се, пак търси.  Shocked
Единственото, което работи за сега е да я сложа да суче по корем върху мен. Тогава е ангелче.

# 386
Gaggi аз пера с тео бебе течен и нямам никакжи проблеми с петната, а и ние нон стоп си дрискаме на повивалника....  Simple Smile Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 387
За капките аз ползвам Еспумизан и съм мн доволна!
Относно праха за пране ние сме на Бочко всичко ни изпира , ние само 3-4 пъти го направихме това с акането аз гледах така  Shocked а баткото се попика от смях  Laughing Laughing Laughing Laughing
От 3-4 дни и ние като сучем и правим едни дърпания на гърдата ,пъшкане ,мрънкане аз не знам от какво е това отначало помислих че нямам кърма но не имам .

# 388
  • София
И на мен ми направи номера с акането на повивалника няколко пъти, иначе  си пишкаме редовно там и след като го изкараме от коритото задължително напишква хавлията.
Аз за повивалника използвам за сега еднократни пелени и хвърлям. Случи ни се няколко пъти да си препълним памперса и нааканите дрехи с тео бебе нямат и следа от петно.

# 389
И ние сме с тео бебе, но аз запирам предварително нааканите дрешки, иначе редовен е номера с напишкването. Наакването е по-рядко.
За капките имам еспумизан, но само един два пъти го ползвахме, май има запек от тях...
Да ви питам, излезнаха ни няколко пъпчици по бузките и се чудя дали от целуване или претопляне са newsm78
Въпрос към ЛЛЛ:
Аз изцеждам с помпа малкото кърма, която имам, но вече имам по 30 мл и от двете гърди, дохранвам с АМ. Пия лактогенен чай, пия айрян, кисело мляко, вода, но явно ще ми спира. Въпроса ми е, трябва ли да пия хапчета за спиране или тя сама ще ми спре? Да не би да получа нещо мастит междувременно? Разбира се нядявам се да имам колкото се миже по-дълго, но вече не вярвам. Пробвах я със силиконовите зърна- един път суче, един път са страшни плачове и писъци, все пак от шишето е по-лесно... Sad

Благодаря предварително .

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 00:24 от Elsi86

Общи условия

Активация на акаунт