Как бързо лятото минава, а след него СЕПТЕМВРИйчето за ясли трябва да се стяга!

• 56 172
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Качих някои снимки от почивката ни на морето,но май и аз прекалих,нали обичам много да снимам и снимки в изобилие.А в албумчето за яслата ще качваме другия месец

# 571
Танева аз имам два такива протектора за кошарата като чаршаф с ластик са ако не се лъжа на ТЕД. Мисля, че в разните магазини за чаршафи ще ги има, а може и в някой от детските магазини, във Вис Виталис сигурно ще имат.

Иво си е с памперс и дума не иска да обели по въпроса с казването. Ако не го сложа на време на гърнето си се напикава и не му пука даже. Голям зор ще е с него. Дано като проговори да почне и да си казва. Много е своенравен и прави само каквото иска и шансове да го научиш на нещо ако не му е интересно няма. Сега като се върнем след РДто във Варна планирам ММ да го учи да пишка прав и да махнем и памперса за разходка и да остане само за сън ама ще видим. Навън като реша да го изпишкам и реве и си дърпа гащите да ги вдига.
Иначе днес не стига, че Иво е болен ами и сутринта се оказа че имало профилактика на тока и 8:30 го спряха. Наложи се баща ми да ни кара в леля ми да стоим целия ден, а тя живее в боксониера и голяма мъка беше с приспиването на деца ама се оправихме де.
Иво ходи на лекар сутринта и се оказа че гърдите му са чисти и гърлото леко възпалено. Изписа му обаче освен сироп за кашлица и капки за нос и антибиотик, но аз мисля да не му го давам за сега. Нещо не ми се връзва чисти гърди и леко червено гърло с антибиотик. То така само антибиотици ще пием цял живот, а пие и изопринозин и лекарката ми препоръча да направим и още един курс с него, но аз и казах че предпочитам това да го обсъдя с педиатъра му и тогава ще решим. Нещо ме разочерова тая докторка, а е лекувала и мен като малка.

# 572
Рошли, не ми е работа, но да ти дам съвет. АКо Ивчо е срамежлив като моят Пламен, по- добре пробвай вкъщи първо да го свикнеш да върши работа, а после навън. Пламен 15 дена след като махнах памперса, успяхме с ММ да ги изпишаме наполовина навън (като момиче). То не бяха истерии и ревове, вдигане и дърпане на гащите  ooooh! Та, първо свикна вкъщи, а навън се стискаше. Но до 3 седмици и навън почна да върши работа  Mr. Green Нямах проблем с това, че почнахме като момиче да го изпишкваме. Сега пиша прав навън, а вкъщи на гърнето. Пламен също не говори, затова за ако и пишо ръмжи, все едно ще ака. Така го научихме, но поне ни съобщава. Успех ти желая и железни нерви  Hug

# 573
Поколоко аз вече не го мъча навън, като видях че не иска го оставих. Иначе моя план е точно като съвета ти, първо баща му да го научи и после да го пробвам навън. Той и на тоалетната не иска да пишка и да ака почва да реве. И ми се струва че не е срамежлив, а просто си е изградил навик да пишка и ака в гърнето и сега отказва други алтернативи. Накрая ще си ходя на разходка с гърне и готово Simple Smile

# 574
А, недей го свиква на разходка с гърне.После изобщо няма да иска да върши нещо на друго място. Аз пробвах включително и с други деца, които си пишкаха на дърветата, но пак ударих на камък в началото. Сега като играе с приятелчетата си, едно да иде до дървото и той е там, може 2 капки да пусне, ама... #Crazy мъжка му работа  Mr. Green

# 575
Ааа не съм чак толкова откачена че да влача и гърне с мен, двете деца ми стигат. Някой ден ще се научи Simple Smile

# 576
Аз писах, че имаше една мама от ФБ групата, която го мъкнеше  Mr. Green

# 577
  • shumen
Танева,и аз ще търся такъв протектор за матрак,че ще ми излезе по-евтино.
Рошли,и Дени все още не иска да пишка навънка и се стиска,но понякога се изпуска.Снощи от инат като се прибирахме да реве и да се тръшка се напика и му бяха пълни чак маратонките.
За гърнето-и при нас има една мама дето си го мъкне с нея,че другаде не иска да пишка.
Поколоко,ако е толкова малко кухнята в яслата наистина и моя ще си идва гладен като вълк.
Ооф,и да ви питам в това шантаво време какво ги правите вътре децата.Моя тази вечер пощуря да скача по диваните,да се катери където свари и накрая не го изтърпях и се развиках.Нямам намерение баш преди рд и яслата да е с разбита глава.

# 578
При нас след 2 седмици интензивно приучване към казване за пишкането, имаме напредък. Почна да казва, че и се пишка и като я питам ще пишка ли, също казва - да или не, взвависимост от желанието. За съжаление за акото, в случай, че не я видя да се напъва, я оттървам. Дано прогресираме и в тази насока.
   Не знам как лелите на яслата помнят за толкова много деца, кое на какъв етап е с памперса, чудя се дали да не напиша особеностите на моята щерка на лист и да им го дам, за да не се чудят какво съм казала. Иска ми се да продължат с моето оттучване от памперса и там.
  Иначе реших сега в началото на ясления период да й дам 5-6 ампулки от по 2 мл. витамин С всеки ден по 1 и да купя малко сребърна вода да й промивам очичките и за профилактика на нослето заедно със стеримара. Ако почне много да се разболява включвам и коластра.

# 579
  • shumen
Силви,и аз незнам как се справят в яслите с толкова много деца,но ще резбера скоро.Аз също питах педи за нещо преди яслата,но каза,ако започне да боледува много тогава.
Тя Яна тръгна ли вече или още не е?

# 580
Не, другата седмица тръгва живот и здраве. Подготвихме всичко. Надявах се окончателно да сме махнали памперса, но не можахме. На всичкото отгоре има и биберон като спи. ooooh!
  Дени, след рождения ден ще тръгва нали?

# 581
Здравейте мамита  Heart Eyes Много сте изписали ...... личи си , че вече повече дечица ходят на ясла и имате свободно време  Mr. Green

Честит рожден ден на всички рожденици, да са живи и здрави , много щастливи , да имат безгрижно и изпълнено с игри детство   ura

Аз не съм влизала въобще, че Тони три дни не е на ясла, че онзи ден ми се обадиха, че бил с Т да отида да го взема  .Имаше 39.4  прибрах го и му  дадох Нурофен , свали Т и отидохме при педи . Прегледа го, каза че гърлото и гърдите чисти, сигурно някакъв вирус . Изписа му Тобрадекс за носа, че каза че вижда жълти сополи назад , Д-р Тайс сироп и Инфлуцид . Така нищо му нямаше, по  веднъж на ден вдигаше Т - около 38 и после я сваляше, но взе да вика "Охх, боли боли" и да се държи за гърдичките . Затова вчера казах на майка след обяд да го заведе пак и да пита педи . Тя го прегледала и казала, че нищо му няма и сигурно викал така че го боли от сополите  #Crazy и понеже вдигал по веднъж Т да му купила антибиотик Сумамед и пробиотик - за коремчето . Аз и казах да не взима АБ и той вече е добре, не вдига повече Т и не казва да го боли , не знам какво беше това чудо, но в понеделник смятам да си ходи пак на ясла, че така съм като пребита, до обяд го гледам аз - после на работа и го поема майка , нямам време да си вдигна главата  Whistling

фейт на Пламен мотора е супер  Simple Smile много ми хареса , кажи от къде го взе и аз да взема на Тони  Heart Eyes

# 582
  • shumen
Силви,Дени тръгва от 15.09.,веднага след рождения ден.Мислех да е по-рано,но се отказах по ред причини.Сега обаче в това време в нас ми идва малко в повече,но дано се оправи и да излизаме пак навънка.
За памперса и бибата не се притеснявай.Мисля,че лелките там ще ви помогнат и ще ги махнете все някога.
Нубче,дано се е оправил Тони и да не се разболява пак.

# 583
Здравейте! Днес моето момченце става на 2 годинки , оставям една виртуална почерпка!

ПС - извинявам се че много рядко пиша , не ми остава много време от работа ....но ви наглеждам  Mr. Green

# 584
  • София
Честит Рожден ден на всички, които днес имат РД Hug!

И ние като Тони на Нуб сме със същия вирус, и ние в Сряда през нощта вдигнахме висока Т и вчера беше ок. Но от снощи пък поддържа 37,2 Cry. Лекуваме се с Коларгол, Инфлуцид и ни включи от вчера Синекод, че започнахме да кашляме. Нуб, вие как сте днес?
 И аз прихванах както никога и ми е едно отпаднало ,но съм сама с двете деца и не мога да се отпусна. Търся работа,досега са ми се обадили от три места, ходих на едно- не ме харесаха, щото съм била 2год в къщи и съм пропуснала новостите #Crazy. Дано скоро ми се усмихне света, че много ми се натрупа напоследък. С ММ окончателно се разделихме, след неколкократни шансове за подобрение от негова страна.
 Хубав ден , момичета и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! bg bg

Общи условия

Активация на акаунт