СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 478
  • 588
  •   1
Отговори
# 525
за сведение - членът на парашутистите - чл. 51 от ППЗНС

Чл. 52. (1) Учениците могат да се преместват при условията на чл. 51, ал. 4, т. 1 над утвърдения държавен план-прием в следните случаи:
1. по социални или здравословни причини;
2. при смяна на местоживеенето поради смяна на местоработата на родителите или настойниците.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2003 г.) В случаите по ал. 1 ученикът се премества със заповед на директора на приемащото училище въз основа на представени документи, удостоверяващи обстоятелствата по т. 1 и 2. При отказ на директора на приемащото училище началникът на регионалния инспекторат по образованието взема решение относно преместването на ученика.
(3) (Нова - ДВ, бр. 19 от 2003 г.) При преместване на ученици до 16 г. в населено място, в което няма училище, се осигурява безплатен транспорт или интернатно обучение в средищно училище в най-близкото населено място на територията на общината.

Парашутистите влизат съвсем законно .... по преценка на директора и/или РИО.
Просто правилникът е написан прекалено общо. Давам 2 примера:
1. Сменям местоработата си от фирма Х във фирма У (и двете са мои) и сменям постоянния си адрес от ет. 1 на ет. 2 в китната си къщурка. Мога ли да преместя синковеца от 299 СОУ с НЕ в ХХ НЕГ, например.
2. Намалявам си заплатата с 5 лв. - е ли е това "социална причина"? newsm78

Дали изпълнявам условията на чл. 51, ал. 2, т. 1 или т. 2 от ППЗНС - ами зависи как ще се тълкува от директора/РИО, т.е (с) колко ще бъда убедителна пред тях.

PSTsvunt, самоиронизирах се. Добрата дума е познаването на законите. За съжаление, често това не стига. Тогава грабвам пистолета - отварям голямата си саркастична уста (в тези моменти самата аз не се харесвам, но се налага)

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 16:29 от biborana

# 526
Ние тук си говорим за 4-то класиране, но РИО София мълчи за третото като партизанин на разпит  Twisted Evil

Направо се излагат!
В новините по радио 1 чух, че изреждат цифри за свободни места, но нямах възможност да се заслушам по-внимателно. Някъде по новинарските сайтове сигурно вече ги има. Те оттам четат...

# 527
  • София

Ето тук

# 528
# 529
.
Да,от миналата година Sad

# 530
Този линк е с местата за 2012 година

# 531
  • София
Сори, махнах линка да не бъркам  Hug

# 532
# 533
# 534
Има свободни места в езиковите паралелки и в НЕГ, и в другите езикови гимназии. Аз лично не мога да си обясня каква може да е причината децата да не са се записали в най-желаните гимназии и на второ класиране?

# 535
Хора, защо така замлъкнахте всички? Simple Smile Може и компютърът ми да се е скапал окончателно Simple Smile На мен ми е доста странен резултатът от София - мнооого свободни места... Това, разбира се, е добре за чакащите 3то класиране, на които искрено пожелавам успех!
П.П. Явно не е от компютъра.И аз нямам обяснение - толкова много заможни хора ли има, които са си пратили децата в частни гимназии?

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 17:24 от Tsvunt

# 536
  • София
Интересно, в СМГ има 5 места.

И свободните места, където ги има, май са все за младежи.

# 537
според мен шансовете за трето класиране са повече от добри за тези, които ще се пробват, и им желая късмет Simple Smile факт е, че е тото, но и местата в добри училища никак не са малко, а и предвид това, че по-скоро малко от вече записаните ще си изтеглят документите (имат какво да губят), шансовете са на страната на некласираните до момента да изтеглят джакпот

# 538
  • България, София
Късмет на копчето! Hug

# 539
  • София
П.П. Явно не е от компютъра.И аз нямам обяснение - толкова много заможни хора ли има, които са си пратили децата в частни гимназии?

Или е имало голямо дублиране при кандидатстването с деца от провинцията, които на второ класиране са се придвижили (или не) напред в родните си места и са предпочели да останат там, отколкото да се местят в София  Peace
И допълнително обявените места за прием на резерви в АК, и новата паралелка математика с немски в ПЧМГ. Малко по малко, събират се бройки.
Копче, имате интересни възможности, успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт