ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 26 023
  • 628
  •   1
Отговори
# 405
Ето я и малката плезла smile3534

http://snimki.be/view.php?id=79049

# 406
KalioBalio, Мерси за отговора, успокоявам се, че не сме само ние така, а явно всички тези неща са си нормални за бебоците. Малката е страхотно сладкишче. И нашето езиче е все отвън, мляска, плези се и се лигави като булдог.  ooooh!
 Педито ни като и казах, че малкия се поти и е нервен и онази веднага заключи, че или ще го израстем или е първоначална степен на рахит  #Cussing out  #2gunfire .
А питах един познат невролог за тези ръмженета, пръхтенета и животински звуци и той ми отговори, че бебетата са все още с  първостепенна недоразвита нервна система и затова са така първични (някво такова бе обяснението му).
Ама то и аз съм си малко луда майка, хващам се и се притеснявам за най-малкото!
Откакто съм го родила по цяла нощ го проверявам дали диша, особено първите две седмици не спях, а седях будна до легълцето му.  #Crazy
 Но това е положението, след като бебо е дълго чакан и изстрадан, накрая ще расте с луда майка.  hahaha  Joy

# 407
teri_sun каката ни е на 9 и пак като се събудя се заслушвам да ги чуя двечките как дишат Grinning

# 408
Little afternoon как са нещата? Има ли подобрение в притока на кърма?  
При нас цяла седмица беше ужас- все не ни стигаше кърмата. Направо се бях отчаяла, но дали нещата се нормализираха или бирената Мая оказа бърз ефект или просто психологическият фактор изигра роля, но засега всичко е ОК. Ще видим все пак довечера към 18-19 е най голям проблем обикновено.
Белисима много е пораснал Петър, какъв беше мъничък, а сега  е пораснал мъж   bouquet
Kalio Balio Пу Пу голяма е сладурана малката Simple Smile
Tery_sun  не си само ти. И аз най редовно се ослушвам и проверявам дали диша. Ако ида вдругата стая след няколко мин тичам да го проверя Simple Smile не че не ползвам бейбифон. Така че споко, всички сме луди мами Crazy

# 409
Тери, здравей и добре дошла  Hug

Момичета, щесе опитам някак да дибидюснича  Crazy
Гаги, пробвала съм с широка блуза, но ми се търкат зърната в плата и ме дразни, освен това при притока на кърма ми потича мляко... С подложки това лесно се преодолява, но в случая?... Приемам идеи...

Момичета, имам още един проблем: ноктите! Малката се драска като тиранозавър рекс! Режа й ги постоянно, но растат с космическа бързина и са много твърди. След като си направи направо бразди на носа, от вчера спешно й слагам ръкавички. За разходките й ги махам. Приемам съвети и идеи... От ъгълчета ли се дере така (опитвам се всячески да ги изрязвам), от самите нокти ли... А ръцете й все са в лицето и търка ли търка...  ooooh!

Сега я чакам да се събуди, за да се напапа и да ходим на София диша, тази неделя е на малките Пет кьошета, съвсем ми е близо.

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 17:37 от Amilia Pond

# 410
Сега я чакам да се събуди, за да се напапа и да ходим на София диша, тази неделя е на малките Пет кьошета, съвсем ми е близо.
 Ей от там си идвам, че и приятелчета участваха   Peace  И аз съм много близо.
teri_sun  еей шашнах се сега с този рахит.  Ще говоря с педи да видя.... дали някак се разбира дали всичко е ОК  
Та аз пак да си ви питам как сте с кръвотеченето?

# 411
  • София
За потенето-не се притеснявайте, съвсем нормално е. И при Алекс е така.

Лохиите ми спряха около 45-тия ден.

# 412
  • Шумен
На мен вече ми спряха лохиите даже около 25-тия ден нямаше нищо но зацапваше от време на време сега вече няма нищо

# 413
Здравейте, момичета Simple Smile
deni_k, благодаря отново за отделеното време! Всъщност Радко започна да наддава добре, след като започнахме да му даваме от шише  Confused иначе не ядеше нищо - наддаване 30 грама за 10 дни как звучи...
Днес бях на разходка с една приятелка и нейното момиченце. Като я видях как лакомо отваря огромна уста и я сравних с устата на Радко...  Laughing Ами той изобщо не може да си отвори устата както трябва. Давам му зърното към носа, уж да зяпне нагоре, но не се получава пак.
Просто ще се цедя и ще му давам  Peace За мен сега важното е първо - да яде, второ - да яде кърма и трето да сме спокойни всички Simple Smile

Момичета, благодаря за съветите! Ще опитам с храната да подобря количеството кърма. Вече взехме бирена мая и наблягам на течностите, вкл. чай за кърмачки. Жито преди също съм си варила, пак ще започна.
primavera , днес не мога да се оплача от количеството кърма  Peace мисля да пробвам с контрактубекс и аз.
Chilimura, при мен течението беше спряло за около дсетина дни, но преди 2-3 дни започна отново съвсеем леко. Зачудих се дали не е цикълът, но е мн слабо  newsm78

Иначе днес ставаме на две месеца, точно след няколко минути преди два месеца се роди нашето мишле Simple Smile

# 414
Аз имам прицапване от време на време.

Проблемът ми е друг обаче - вече при второ подред изхождане имам кръв в изпражненията, без болка или друг симптом. Преди седмица и нещо обаче една вечер след изхождане имах големи болки, и сега като обобщя всичко, ми се струва, че имам хемороиди. За първи път ми се случва подобно нещо, и направо не ми се вярва...  Hug

# 415
chillimura, на мен ми спря около четиридесетия ден, но около седмица след това един ден изтече някакво неголямо количество кръв и аз реших, че е цикълът, но не беше. Явно матката дреме, дреме, пък се събуди и пусне пак кръвчица. И преди да спре ми беше така. Повечето време зацапване и изведнъж рукне, и така се редуваха.

v.r.i, след първото и второто раждане за кратко имах хемороиди, но се оправиха сами. Сега положението изглежда малко по-тежко, но пак вървят към оправяне сами. Amelia Pond беше дала добри съвети назад  в темата. Главното е да нямаш запек. За тая цел хапвай ябълков пектин. Някой друг беше препоръчал сусамов тахан с мед. Това е еликсир и за стомаха, а явно и за цялата храносмилателна система. Движи се повече и пий течности. Дано минат бързо!

terri_sun, и аз бях като теб с първото си дете. Той беше един ревльо, аз неопитна. Само му бутах да цока,  Joyче да не реве и аз да не се шашкам и така изкарахме първите шест-седем месеца, после нещата постепенно влязоха в релси. Пожелавам ти скоро да се успокоиш и да се радваш на здраво, наддаващо бебче. И сега се шашкам. #Crazy Като изкара малката зелено пенесто аки и прочетох, че може да е непоносимост към лактозата и трябва да спра кърменето, бързо се изстрелях към личния ни лекар.

За рахит според мен е безсмислено да се говори при толкова много слънце. Ако давате и Вигантол или витами Д под друга форма, е изключено да имат бебетата такова нещо! Иначе крайчетата на фонтанелата стават по-меки, а крайниците - неестествено гъвкави. И Мария се поти, но в тая  жега ще е чудно да не се поти.

# 416
chilimura, хич не се шашкай за рахита, аз много не вярвам на педито ни, така че споко.
Нашите бебоци са летни, хранят си се добре, даваме им вит. Д, извеждаме ги на слънце и не смятам, че са рахитични!
Понякога педиатрите като не знаят кво да отговорят на въпросите ни и изтърсват някоя простотия, та още повече ни ошашкват.
Охх дано се включи още някоя мама да сподели дали са забелязали и техните бебчета да са неспокойни в съня си и след хранене.
п.с (корекция) Докато пишех виждам, че и Мама Барба се е включила и сме писали почти еднакви неща. Благодаря и на теб за отговора.
 Hug

# 417
Ние минахме на 3-ката от памперсите , сега ни подариха Хугис , засега не е протекъл , но после мисля да си продължа на Памперс.Забелязвам , че коликите ни намалят с всеки изминал ден.Моя юнак вместо да му пада косата и да израства новата , той сменя мигли в момента  Laughing Laughing Laughing
Сега се опитваме да изместваме вечерното хранене , като се навечеря в 20-30ч. след това търси към 12-01ч. и после с малко залъгване с водичка и залъгалка изкарва до към 5-6ч. сутринта , дано скоро привикне повече и да оставя и мама да си поспива  Shocked

# 418
  • София
И малкото и голямото дете спят... Не мога да повярвам, че чувам мислите си!:)))

# 419
Ето включване и от мен Simple Smile моят човек стана онзи ден на 3 месеца ... хихи колко бързо минават дните с този калпазанин !
Вики също си се поти и това не ме изненадва изобщо! А днес се потихме двамата заедно, защото ни се развали асансьора и тъй като съм малко спъната от притеснение се бях препорила от седмия до първият етаж седем пъти! А на таткото му беше по- кофти, той беше с количката :/ и така бяхме бебето, татакото, аз и кучето с изплезени езици още преди началото на рязходката ни !
Да ви кажа Вики не обича да стои по корем, ама хич не му харесва, като го сложа по корем върху мен си вири главата като костенурка, обаче ако е някъде другаде отказва да мърда или започва силен плач и аз се предавам! При вас как е?
За кървенето- аз бях секцио,  след 10 дни почти нямах нищо, но преди 2 седмици се бях натоварила май повече през деня и имах леко зацапване .
Поздрави и лека нощ, да спят всички бебета добре Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт