Веганството - да споделим опит - тема 14

  • 46 842
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 5 245
Аз.  Mr. Green Не знам каква е препоръчителната доза, но аз май не надвишавам супена лъжица не ден.

# 691
  • Мнения: 1 725
И аз не надвишавам супена лъжица, и дори не всеки ден, но 4-5 пъти в седмицата я ползвам. А една част от пакета смесих с ядки /лешник, бадем/ и смелих в чопъра. Много вкусно!

# 692
  • София
  • Мнения: 5 245
Много добре зчучи, може да го ползваш като "пармезан".  Hug

# 693
  • Мнения: 1 725
Да, да, освен на салатите, много си подхожда с ориз и печени зеленчуци.  Simple Smile

# 694
  • София
  • Мнения: 1 417
Impatiens, винаги си добре дошла  Hug За хранителната мая идея нямам, но ме изкушихте. Дали бих могла да я намеря в нормален хранителен магазин и на кой щанд?

Фея Кръстница, по принцип на преходното време - пролет и есен налитам на въглехидрати и мазнини, топла храна; иначе дори и в най-върлата зима мога да хапвам студени неща, но тези преходни периоди явно тялото ми ги ползва за натрупване на запаси (като мечките  Laughing). А лук, праз и чесън у нас се ядат всеки ден, много ги уважаваме  Simple Smile

# 695
  • Мнения: 845
От тази хранителна мая пълнее ли се, както от другата?

# 696
  • Мнения: 1 732
Вдъхновяващо приятни и създаващи топлина и уют рецепти! Hug Flutter  Понякога звучи лесно, но тоооокова много се иска, за да бъдат те реалност: покрив над главата с печка и прибори, налични продукти, здраве и време за приготвяне, ...желание....да има с кого да се споделят.....
С хранителната мая нямам опит.
Относно периодите: да, имам периоди всякакви: предпочитане за само сурово; за само плодове; за само сочност; за предимно концентрати и сухи неща; за люто; само за солено; за чайове.....
Най- особеният преживян период ми е бил : повече от месец само на плодове, всъщност, предимно на ябълки.
Като застудя и аз предпочитам лютичко- чесън, лук, табаско:мммммммм вкуууууснооооо Flutter
Днес правих горещо ' табуле' с просо, настърган морков, червени чушки, лук, чесън, тиквички, магданоз, шафран, табаско.

# 697
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ооо разбира се, че храненето ми се влияе от сезоните. зимата рядко ям сурово, става ми много студено. ям затоплящи храни, също и люто.
пролет налитам на зелении и свежи неща, лятото мога да ям вече сурови плодове и зеленчуци.

# 698
  • Мнения: 8 163
Много обичам хранителна мая. Ползвам я за крекери и за чипс от кейл, както и в сурови супи.

***

Поредно блюдо с лют пипер: хумус поръсен с кайен, стръкове целина, чушки и лилави картофи.

# 699
  • Мнения: 9 992
https://www.facebook.com/veganoutreach/photos/a.1015053470659650 … ype=1&theater

https://www.facebook.com/veganoutreach/photos/a.10150534706596508.425667.165205491507/10152673081301508/?type=1&theater


Веган заместители на яйца:

1/3 чаша ябълково пюре;
1/2 пасиран бабан;
1/3 чаша блендирано копринено тофу;
1 лъжица ленено брашно и 3 вода разредено...
и др.

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 13:18 от adelinda

# 700
  • Мнения: 1 725
Dao, не знам дали хранителна мая има в нормален магазин. Аз я взимам от био/здравословните магазини.

кехлибаровка, не съм забелязала да съм напълняла, ползвам я от лятото. Но пък при мен ще са добре дошли 1-2 кг.  Simple Smile


# 701
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Моля, какво й е научното има на тази мая? Да знам как да я търся!  Praynig
В петък правих картофено-оризово руло. Стана много приятно. Понеже аз все на око  майсторя, не мога да ви дам точна рецепта, доверете се на чувството си за мярка и собствени вкусове. Рецептата е общо взето следната: Сварен картоф, който се прави на пюре, но да не е много гъсто. Сварих около 50 грама ориз и също толкова киноа. Отделно имах грах с доматен сос. Обърках пюрето с ориза и киноата, разстлах върху хартия, поръсена с галета и подправки  сместта с дебелина около 1 см., сложих граха с дом. сос, мислех да добавя кисела краставичка и варен морков, ама нямах време, та ще добавя следващият път, и завих. После сложих във фурната за около 20/30 мин. Студено беше още по-вкусно.

# 702
  • Мнения: 68
Здравейте!може ли някой да разкаже начина, по който захранвате децата си.Аз искам децата ми да не се хранят с животински продукти, но незнам как да го направя.Знам, че е техен избор, но бих искала да им посоча здравословното хранене, а те каквото си решат.

# 703
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз захраних по BLW, после смесено с педагогическо. до година и половина детето беше почти веган, сега яде кисело мляко (от скоро), жълти сирена и мляко.
месо яде около 5-6 пъти под формата на нетраен салам (в яслата си е взел).
иначе е злояд, яде много малко неща.

според мен възпитанието в здравословно хранене е доста по-дълъг процес от захранването.
успех.

# 704
  • София
  • Мнения: 1 417
Аз съм на тема захранване също. Не захранвам по никакъв метод, или да го кажем - методът си го напаснахме сами Simple Smile днес е едва 4-я ден, в който детето изяжда повече от 20 мл храна и има желание за още, а я захранвам от месец. Представила съм само 4-5 зеленчука, като сега с любимия- тиквата, ще правя леки смески с не много любимите и ще увеличавам постепенно количествата. Имам да чета още за комбинациите на протеини от растителни източници и кога са подходящи за въвеждане. Засега плановете ми са кашите да ги прескоча и глутенът да въведа доста късно. Ще въведа и млечни и яйца, но също по-късно от стандартното (смятам да са най-рано след годинката).

Общи условия

Активация на акаунт