Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 414
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Няколко пъти вече препоръчвам Хемърайт Peace Друга не съм ползвала и не мога да дам отзиви.

Тази боя ще хване ли на пластмаса?

# 541
Не ми се обиждайте, но на глупави въпроси няма да отговарям. Казах и по- назад- боя като боя.
Понякога се чувствам като в група от ДГ....

# 542
   Седефка, благодарим за идеята, и - прощавай за досадните въпроси!

# 543
.......
    Месеци наред обикалях из нета и из бау и мяу за този ефект за старинен гардероб - но има само от типа на Протекта - с някакъв като на точки ефект, като че правен с дунапренен валяк. Такова гладко и меко сияние - никъде не видях, дайте марки, моля!
Това за което говориш може би е една боя - лак Брокат http://praktiker-online.bg/product/85521/brokat-efekten-perlen-lak.html
Скрит текст:

тя се прави върху черно или бяло боядисана плоскост, има златисто и сребристо. представлява прозрачен лак с брокатени точици. Аз правих бюро и контейнер и един шкаф преди няколко години. Ползвах златисто върху черни мебели, резултатът беше като медна патина - златисто тъмно зеленикаво-кафяво  Mr. Green Някак си мебелите изглеждат като стари, прикриват се дефекти, а и се уеднаквяват различните мебели  Grinning Отгоре лакирах с някакъв лак. Бюрото, горкото не издържа на Терминатора (сина ми), контейнерът и шкафът обаче са си още ОК.

# 544
  • виртуално
Хайде а аз тук, подхващам ремонт и смятам да задържа доста от старите мебели.
С какво да изчистя 1 пласт черна блажна боя от мебели масив. Дали ще се справя сама с виброшлайф и какъв да купя?
След това трябва ли безир или направо да лакирам. Разбрах от темата за мат-лаковете и ще ходя да ги погледна  Peace

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 21:11 от Рапунцел ®

# 545
Хайде а аз тук, подхващам ремонт и смятам да задържа доста от старите мебели.
С какво да изчистя 1 пласт черна блажна боя от мебели масив. Дали ще се справя сама с виброшлайф и какъв да купя?
След това трябва ли безир или направо да лакирам. Разбрах от темата за мат-лаковете и ще ходя да ги погледна  Peace
Никакъв безир Naughty, за нищо на света. Дебел ли е слоя боя? Щото, ако е, ще ти трябва пистолет за горещ въздух, ако не- ще стане с шлайф. Първо с шкурка 80, после може 120. Ти ги изстържи и стигни до дървото, пък после ще покажеш снимки и ще обсъдим вариантите. Ако е истинско дърво лично аз препоръчвам масло, вместо лак.

Аз съм ползвала златния брокатен на Лакпром  http://www.lackprom.com/produkti/details/168/2/%D0%92%D0%9E%D0%9 … 0%A2%D0%9E%D0%9D/ /божкеее какъв линк ooooh!/ и съм доволна.

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 22:40 от СедеФка

# 546
     Не, по-скоро съм гледала с hammer ефект /на български го изписват "хамершлаг ефект", което пък на френски звучи доста образно - effet martele' , т.е. удряно с чук/, а тази вечер видях, че има и smooth на същите бои за метал,  на Нammerite. Оказва се, че това съм търсела, за което и благодарих на Седефка  bouquet

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 23:22 от Мари дьо ла Фер

# 547
Да ти кажа и доста авто- металици са със сатенен ефект. Като че ли гладкия завършек личи само на определени нюанси Rolling Eyes

# 548
Седефка, мислиш ли, че Хамерита ще е подходящ за мързеливо боядисване на фурнирована ПДЧ секци, чийто лак е почти като пластмаса. Огромна е и само като си помисля какви усилия и нерви ще ми коства шкуренето, направо ми се плаче. за това те питам дали , ако я почистя добре с обезмаслител и не я боядисам направо с хемарит?... Или това са химери-тни мечти?

# 549
Седефка, мислиш ли, че Хамерита ще е подходящ за мързеливо боядисване на фурнирована ПДЧ секци, чийто лак е почти като пластмаса. Огромна е и само като си помисля какви усилия и нерви ще ми коства шкуренето, направо ми се плаче. за това те питам дали , ако я почистя добре с обезмаслител и не я боядисам направо с хемарит?... Или това са химери-тни мечти?
Прилагаш изпитания метод за гладки повърхности:
- леко надраскване с шкурка
- контактен грунд за бетон без пясък в него
- боя /няма значение дали е за метал или дърво/ 2 ръце

# 550
Благодаря Седефке, значи класиката. А аз таман се израдвах, че мога да мина метър. А какъв контактен грунд за бетон съветваш?

# 551
Боро, Теразид, Лакпром.

# 552
    Седефка май трябва да напише основните отговори на въпроси в подписа си, така няма да й се налага да пише едно и също на всяка втора страница. Naughty
     Но когато само четеш, а не си започнал практиката, просто се забравя... Виж, след първата мебел няма как да забравиш розовичкия Бороконтакт!

# 553
  • София
В началото на темата има една много полезна таблица. Може да се напишат и някой основни неща в сигнален шрифт, все някой може да си направи труда да попрочете   Stop Иначе и аз изказвам благодарности към СедеФка   bouquet

Дори в тази тема имаше доста сериозни запитвания, придружени със снимки, а после.... нищо! Не е много гот така  Naughty

# 554
Ааааа,аз твърдо обещавам да снимам преди и след,щото ще боядисвам кухненска маса и цяло спално обзавеждане..

Ама най-вероятно ще е напролет.. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт