Йоркширски териер- тема 7

• 78 017
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Вероятно е мастно топче. Ще е хубаво да го проследиш, ако расте, ще е добре да отидете при ветеринар.

Ние имаме едно голямо червено топче на опашката, което ще трябва да оперираме тези дни.

Един интересен въпрос :
Нашийникът ви с номер и име ли е? В интернет намерих медальони за куче, които са доста евтини и могат да се гравират при бижутер. Според вас колко ще струва едно гравиране?

# 691
Днес звъннах на ветеринарката и също ми каза, че най-вероятно е мастно топче и да го следя.
Иначе сме с нагръдник и да, сложила съм едно кокалче, на което са гравирани името на кучето и моят номер. Един познат ни го направи за 8 лева (кокалчето + гравиране), но вече не се занимава с това.
Виждала съм в някои зоомагазини да продават метални плочки и вече сама трябва да си я занесеш да я гравират.

# 692
И  ние имаме медальонче с името и номера ми на нашийника. Поръчах го от ОЛХ за 10-нина лева избираш си от няколко моделчета и човека още на другия ден ми го изпрати.

# 693
Не мога да се оправя с тази храна .. смених няколко вида храна, яде я 10-15 дена и после не иска.. само леко намокрена я яде, а зная че не е хубаво да я яде макар и леко по-мека. Имам йорки от 2 месеца и половина на 3 годинки е.. Някой,ако знае някакъв съвет да ми даде ще ви бъда благодарна. Сутрин не иска да яде преди разходка и рядко се случва някога сутрин да  повръща жълт стомашен сок задето е инат и не иска да яде... Направо живи нерви съм с него  #Crazy , постоянно го глезя, внимание, по две дълги разходки на ден, сушене, триене и накрая не иска да се храни, все бяга към гранулите на хъскито, а на йоркито са 10 пъти по-скъпи дето се вика... И не му давам никаква домашна храна,понякога малко хляб ,краставичка или ябълка..

# 694
  • София
И моята кокошка от няколко дни не яде. За пръв път се случва. Винаги е била страшно лакома. Притеснява ме това. Дано не е признак на болест или нещо друго лошо.

# 695
  • София / Пловдив
Plamichka, змия, дано приключите бързо с "диетите"!

Аз се чудя какво легло за бебката да вземем и дали изобщо ще стои в него. Дали имат предпочитания някакви йоркитата - кръгли, правоъгълни или пък тип иглу легла? И още няколко неща да попитам, докато се подготвяме да я вземем вкъщи - каква транспортна чанта е най - подходяща за породата. От тези по - твърдите с мрежите или другите, които много приличат на дамски чанти и се носят на рамо? И още един въпрос, не ми се смейте за него Simple Smile Памперсите, върху които пишкат - някакви специални от зоомагазин ли са или обикновени пелени памперси, които прадават в аптеките и санитарните магазини?
Приемам съвети всякакви, за да не се обзаведем с ненужни вещи  Laughing

# 696
Тери като беше бебе си имаше легло (кръгло Laughing) и най-много месец да си е спал в него... сигурно и толкова няма. Пусках го в леглото при мен, а като се научи сам да се качва съвсем спря да си ползва неговото, само си играеше с него докато един ден не го разкъса и му извади цялата вата. Mr. Green Ако си решила да пускаш бебето при теб в леглото, значи можеш да минеш и без кучешко легълце, но все пак е хубаво да си има.
Иначе според мен най-удобни са меките транспортни чанти, които се носят през рамо. Аз лично нямам, защото на Тери въобще не му допада идеята. Затова е препоръчително да научиш кученцето от малко да се "вози" в такава чанта. А пелените са най-обикновени от аптеката. Единствената разлика с тези по зоомагазините е, че кучешките са по-скъпи.

# 697
  • София / Пловдив
....... А пелените са най-обикновени от аптеката. Единствената разлика с тези по зоомагазините е, че кучешките са по-скъпи.

Подозирах нещо подобно  Crazy
Иначе за спането, не ми се ще да я пускам в нашето легло. Заради това ще опитам да си припознае лично място за спане.
Мерси   bouquet

# 698
bim_bam , както го научиш в началото, така ще бъде. Моята си спи в нейното легло от първата вечер в къщи. Имаме и лежанка, и полу-къщичка  Laughing, харесва си ги  и двете и си спи в тях. Лятото като бяхме на море я поканих да спи с нас на спалнята, вярно там заспиваше, но на сутринта  я намирах в нейното си легълце. Сега пак от време на време я взимам при нас, но определено си предпочита нейната територия, защото така е свикнала.
Чанти също ще харесва, ако от малко я носите в тях и свикне.
А колкото до непотребните вещи, няма начин да ги избегнеш. По някога се купува спонтанно, друг път кучето  е на друго мнение  Mr. Green, но да са живи и здрави приятелите с кучета  Joy.

п.п. Понеже утре ще пътуваме и съм извадила чантите, за да реша коя да взема. Нашата си избра тази, и се е намърдала вътре и  стои там цял след обяд и само ми проскърцва да тръгваме вече на някъде  Laughing

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 16:10 от 3ори

# 699
Хаха, колко е сладка Холи, как си седи и чака в чантата  Heart Eyes Mr. Green  Моята Бея пък изобщо не обичаше да се вози в чанта, хем от малка я слагахме всеки път като излизахме до вета или за подстрижка. Може да се каже, че за нас си остана непотребна покупка. Само като видеше, че я вадя, бягаше и се криеше под масата  Mr. Green За пътуването със самолета купих кенел от пластмасовите, естествено и него го намрази, защото изобщо не беше виждала такова нещо през година и половината си съзнателен живот и не можа да разбере защо я слагам вътре Wink През цялото пътуване скимтеше и драскаше да я извадя. В самолета я вадех и я слагах да легне между мен и дъщеря ми когато спрат да разнасят храна стюардите, иначе ми се караха, не можело Naughty

Легълце купихме още като я взехме в къщи, спеше в него през деня, но нощем скимтеше и искаше да се качва при мен в леглото. Веднъж я взех и така си свикна Wink Леглото остана като място за игра през деня и сборен пункт на играчките й  Mr. Green И до сега спи на леглото, само че от скоро си е харесала една възглавница и лежи върху нея, слагам я в долната част, към краката ни, и там си спи цялата нощ Simple Smile Heart Eyes

# 700
Мимченце, тя не се вози в чантата, а я разнасям в нея като сме на друго място и не може да ходи по земята, както ще е сега времето например, или влизаме в МОЛ, или пък сме седнали някъде да хапваме. Понеже на всякъде е с нас, трябваше да и осигуря някакво удобство, не мога да я нося на ръце непрекъснато или да ми седи в краката. Така е свикнала с чантите, че само като види някоя извадена, се пъха вътре  и чака да ходим някъде  Laughing.

Виждам, че лентичката е към края си  Hug, пожелавам ти леко раждане и много приятни емоции покрай посрещането на новият член на семейството   bouquet

# 701
  • София
Нашата Холи тази вечер яде. Бавно и с почивки от по няколко секунди, но все пак си изяде всичко.

Сутринта видя по ТВ един кон и не спря да лае докато не свърши репортажа. По същия начин лаеше при всяко появяване на екрана на Джак Спароу Mr. Green

# 702
змия, да не би новата храна да не е по вкуса и? Дойде ли ви рибната?

# 703
  • София
змия, да не би новата храна да не е по вкуса и? Дойде ли ви рибната?

Много й харесваше храната. Не мисля, че е това. Но яде от нашата риба на Никулден, яде пастет със сьомга. Подозирам, че се е разглезила. Всеки момент чакам храната да пристигне, най-късно в понеделник, поне така се надявам.
А може и да я мързи, защото гранулите са по-големи и трябва да дъвче Mr. Green

# 704
Щом е яла от вашата манджичка, хич не се чуди  Grinning.
В интерес на истината моята започна да дъвче гранулите, откакто минахме на Тейста. Преди това ги гълташе цели РК-на. А сега си ги хрупа много звучно  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт