Хормонални изследвания - 3

• 79 160
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
 denis,Здравей!Получих отговор от Конова,но много незадоволителен за мен!
Дума не обелва за половите ми хормони.Само препоръки за НК-клетките,за пиене на Аспирин протект и за поставяне на Фраксипарин-при условие ,че няма проблем с тромбофилиите.Имам чувство,че отговорът и  е написан като по шаблон/без да искам да я обиждам/.За какво ме накараха да си пусна изследвания за репродуктивни хормони? Вече не знам към кого да се обърна?Според д-р Рилчева,която работи в КИРМ ,и завежда лабораторията нямам шанс да забременея спонтанно,заради лошата спермограма на мъжа ми...На кого да вярвам?

# 586
  • София
Привет, мили момичета!
Имам едно теоретично питане: Приемам Дуфастон 2х1 / ден, за 10 дни, заради аменорея от 62 дни (към първия ден от приема на Дуфастон), предстои ми хоспитализация около средата на месеца, както и пълни хормонални изследвания. Възможно ли е резултатите ми да дадат отклонения? Най-вече ме притесняват прогестероните (17ох най-вече), защото вече ми омръзна да съм зле и да се мъкна по лекари Cry

# 587
  • София
Привет, мили момичета!
Имам едно теоретично питане: Приемам Дуфастон 2х1 / ден, за 10 дни, заради аменорея от 62 дни (към първия ден от приема на Дуфастон), предстои ми хоспитализация около средата на месеца, както и пълни хормонални изследвания. Възможно ли е резултатите ми да дадат отклонения? Най-вече ме притесняват прогестероните (17ох най-вече), защото вече ми омръзна да съм зле и да се мъкна по лекари Cry
Ako няма бременност, до 10 дни след последния прием на Дуфастон, трябва да ти дойде М.
17ОН Прогестерон се изследва на 3 ден от МЦ
Дуфастонът се излъчва от тялото за часове - не би трябвало да повлияе 17ОН прогестерона

# 588
Здравейте момичета,
Бихте ли ми помогнали с моите изследвания. Притеснявам се от завишените показатели на LH I AMH
Правени са на 3ти ден от МЦ
Progesteren - 0.311 ng/ml     при реф.ст-сти фол.фаза 0.2-1.5
LH - 9,44 mU/ml                   при реф.ст-сти фол.фаза 1.5-8.0
FSH - 6.84 mU/ml                 при реф.ст-сти фол.фаза 2.9-12
Prolactin - 406.2 mCU/ml      при реф.ст-сти 102-496
Estradiol - 66.07 pg/ml         при реф.ст-сти фол.фаза 18-147
TSH - 1.53 mIU/I                 при реф.ст-сти 0.27-4.2 mIU/I
AMH /анти Мюлеров/- 13.13 ng/мл         при реф.ст-сти 1-6.80
Inchibin B - 105.76 pg/мл   при реф.ст-сти 40-200

Благодаря Ви от все сърце!

# 589
  • София
Здравейте момичета,
Бихте ли ми помогнали с моите изследвания. Притеснявам се от завишените показатели на LH I AMH
Правени са на 3ти ден от МЦ
Progesteren - 0.311 ng/ml     при реф.ст-сти фол.фаза 0.2-1.5
LH - 9,44 mU/ml                   при реф.ст-сти фол.фаза 1.5-8.0
FSH - 6.84 mU/ml                 при реф.ст-сти фол.фаза 2.9-12
Prolactin - 406.2 mCU/ml      при реф.ст-сти 102-496
Estradiol - 66.07 pg/ml         при реф.ст-сти фол.фаза 18-147
TSH - 1.53 mIU/I                 при реф.ст-сти 0.27-4.2 mIU/I
AMH /анти Мюлеров/- 13.13 ng/мл         при реф.ст-сти 1-6.80
Inchibin B - 105.76 pg/мл   при реф.ст-сти 40-200
Благодаря Ви от все сърце!
LH e висок, показва ПКЯ
Пролактинът трябва да е около 250 - когато е висок, потиска О.
ЯР е добре.
АМХ е висок, защото имаш СПКЯ / най-вероятно/
Трябват още изследвания и лекар - АГ и Ендокринолог да преценят къде е проблема и да се лекуваш
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекарите

# 590
Здравей Денис,
Много ти благодаря за бързия отговор!
За съжаление досега не е назначена никаква терапия, коментара на лекарката ни беше, че ТСХ е в норма, това било достатъчно за инвитро, защото сме с много тежък мъжки фактор - Олигатозооспермия с морфология 2% според критериите на СЗО.
На 25.02 подадохме документите за фонда и ще чакаме да ни излезе номера. Междувременно смятам да не губим време и търся добър специалист във Варна със самофинансиране.

Може ли да ме ориентираш към кой да се обърнем? 

Благодаря ти от все сърце за помощта!

# 591
  • София
Здравей Денис,
Много ти благодаря за бързия отговор!
За съжаление досега не е назначена никаква терапия, коментара на лекарката ни беше, че ТСХ е в норма, това било достатъчно за инвитро, защото сме с много тежък мъжки фактор - Олигатозооспермия с морфология 2% според критериите на СЗО.
На 25.02 подадохме документите за фонда и ще чакаме да ни излезе номера. Междувременно смятам да не губим време и търся добър специалист във Варна със самофинансиране.

Може ли да ме ориентираш към кой да се обърнем? 

Благодаря ти от все сърце за помощта!
Да, за инвитро са добре  Peace
За специалист - поразпитай момичетата от Варна

# 592
Здравейте момичета Hug
Искам да питам някой от вас знае ли дали след блокаж при стимулирано инвитро (още не е започнала стимулацията ) ако се пусне TSH дали ще бъдат реални стойности?

# 593
Здравей, Денис.
Дали са много лоши стойности на Е2 17 pg/ml (ж.фол.фаза 27-122) и FSH 10,29 mIU/ml (жени фол.ф. 3,85-8,78) ?  Правени са рано на 2 ден и последва стимулация с клостил.. На 42г.
Благодаря!   bouquet
Да напомня пак за себе си и допълня,че доки каза, че са добре резултати. Аз очаквах да каже обратното. Какво мислите вие ?

# 594
  • София
Здравейте момичета Hug
Искам да питам някой от вас знае ли дали след блокаж при стимулирано инвитро (още не е започнала стимулацията ) ако се пусне TSH дали ще бъдат реални стойности?
Няма да са реални - ТСХ може да е завишен.
Може да го изследваш, но ако е висок не се притеснявай  Peace

# 595
  • София
Здравей, Денис.
Дали са много лоши стойности на Е2 17 pg/ml (ж.фол.фаза 27-122) и FSH 10,29 mIU/ml (жени фол.ф. 3,85-8,78) ?  Правени са рано на 2 ден и последва стимулация с клостил.. На 42г.
Благодаря!   bouquet
Да напомня пак за себе си и допълня,че доки каза, че са добре резултати. Аз очаквах да каже обратното. Какво мислите вие ?
Лекарят най-добре може да прецени
Стойностите не са добри за зачеване при ЕЦ, но не са проблем при стимулация
Дано да се получи  Peace

# 596
Благодаря, Денис.
Днес Е2 е 400. Чудо направо  Peace

# 597
  • София
Благодаря, Денис.
Днес Е2 е 400. Чудо направо  Peace
Браво! Добре реагираш.
Стискам палци и ще чакам новини Peace

# 598
Искам да попитам за изследване на тат,мат и тсх,какви са изискванията ..без кафе сутрин..и за тсх май да е на чист ден,за тат и мат няма значение?

# 599
  • София
Искам да попитам за изследване на тат,мат и тсх,какви са изискванията ..без кафе сутрин..и за тсх май да е на чист ден,за тат и мат няма значение?
Да, точно така   Peace

Общи условия

Активация на акаунт