Любители на Котки Тема 87

• 47 919
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Много сладки, нови пухчета има.
Аз искам да ви споделя какво стана с моята Белла онзи ден.  Реших да купя на котката една играчка от онези малките с форма на цилиндър,  които са покрити като драскалки, а отвътре с топчета които дрънкат за да може да я привлича да играе и съответно да не драска дивана. И какво стана? Прибирам се онази вечер от работа и гледам че е червено над очичките и козинката леко е опадала. Толкова много се притесних,  помислих че е микоза.  После погледнах на светлината и видях че е одраскано,  също така имаше и рана на нослето,  по - високо на челцето и точно до очето.  Почуствах се ужасно.  Няма как да се е наранила така другаде,  милото "коткообезопаси" апартамента още като я взехме.  Като се размислих от играчката е, тя е с остри ръбове и явно си е завирала муцунката в опит да извади топчетата. Радвам се че не си е извадила очето. Слава богу почистих раните и сега заздравяват. Въпреки че играчката е направена за котета, не е обезопасена. Внимавайте момичета та.
Ще пусна една снимка на моята спяща Белла  от преди 2 седмици

# 451
B l a n k a , най-ефективният начин, за да научиш малките да ходят до тоалетната: вземи от баткото ако, сложи го там, където искаш да ходят малките, след което ги накарай да го помиришат (да видят, че е там и че това е мястото за акане). Даже може да го оставиш известно време там, на терасата е, няма да ти мирише Wink
Иначе се радвам много, че малките са започнали сами да се справят с яденето Party

# 452
  • София
Здравейте отново от мен. Simple Smile
Имаше един проблем преди 2 седмици, кой ще гледа малкия, докато ни няма за седмица. До последно нямаше кой, и щяхме да го оставяме сам, но се намери човек. Мики не е правил бели, само е акал навсякъде, но не и в банята. Сигурно го прави нарочно, сърди се, че ни няма. Laughing Както и да е, вече сме си вкъщи и си ходи до тоалетна там, където трябва.

Днес Мики има рожден ден!
Малкия стана на 3 годинки, да ни е жив и здрав и още много да ни радва! Heart Eyes
Скрит текст:

# 453
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честит рожден ден на Мики!    bigdance2
Той не бил чак толкова малък! Crazy Аз мислех, че е около годинка. Embarassed
Мъркав и пухкав да е още дълги години! Heart Eyes Hug Hug

# 454
Мелекк, честит рожден ден на Мики!  ura  cook  Hug Нека все така ви радва  smile3510

# 455
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИКИ!!!
Да си жив, здрав и много да радваш хуманоидите си!!!

Imratiens, как ще е дебела? Rolling Eyes Напротив, много сладка пухкава душичка е! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За ходенето до тоалетна сте писали. Wink
Да споделя аз как я наказвах (за тези, които не знаят).
Скарвах й се и след това я затварях в помещение в което не влиза никой. Тя почва да се дерЕ като пребита, след известно време влизах и я питах "дали ще прави вече така" hahaha, като почне да се моли и гали я пусках. Факт е, че моята много разбира от отхвърляне. Може би и защото е изхвърлено коте. И от интонация разбира. Като и кажа сериозно "неее" и веднага свива уши. От години не ми се е налагало да прибягвам до затваряне. Въпросът е, че слуша само мен. Mr. Green За късането на гарнитурите, никога не съм й се карала, та си мисля че след 13+ години вече е малко късно. Wink Laughing

# 456
Честит рожден ден, Мики! Бъди жив и здрав!!! nbirthday

# 457
Мелекк, да ти е живо и здраво котачето.  Heart Eyes

Давате ли витамини и какви? И къде мога да прочета класация за класа гранулирани храни?

# 458
  • София
Благодаря на всички за пожеланията за Микчо! Hug

Аз също се интересувам за някакви витамини. Преди известно време купувах едни витаминчета от зоомагазин, Мики много ги обичаше, виждаше къде ги прибирам и стоеше там и си ги искаше. Laughing

# 459
Здравейте , влизам от време на време в темата, но все се спирам да ви питам нещо. Предполагам повечето тук имат котки от доста време и ще могат да ме посъветват. Много искам да си взема коте, от доста време го мисля, но ме спира това, че живея на висок етаж и не мога да държа непрекъснато прозорците затворени, особено лятото е изключено.
Досега не съм имала котка, но ми се случва често да гледам котката на една приятелка, когато пътува някъде и при нея винаги много внимавам, защото непрекъснато се опитва да излиза на парапетите.
Да изчакам ли някоя и друга година, като се преместя някъде другаде или то си зависи много от животинката дали ще се опитва да бяга ?  newsm78

# 460
  • София
Елиас, щом искаш да си имаш коте, вземи си.
Ние живеем на нисък етаж, прозорците лятото са отворени почти във всяка стая, нашето коте си стои на балкона, на облегалката на един стол и си гледа навън, без да проявява желание да скача. Laughing
Все пак зависи от котката. На едни приятели, котката им е паднала от 8 етаж, но тя е стояла на перваза и явно се подхлъзнала...
Ако все пак имаш притеснения, изчакай, но не мисля, че ще се случи нещо, котките са любопитни, но и страхливи. Ако пък се окаже някой смелчага, ще се наложи да го пазиш повече. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 18:54 от Мелекк

# 461
А нормално ли е това, котето да седи на перваза на прозореца и да гледа навън? Мърти го прави често и мен ме гризат съмнения, че се чувства затворен в клетка, иска свобода....  Crazy

# 462
  • София
защото непрекъснато се опитва да излиза на парапетите.
Да изчакам ли някоя и друга година, като се преместя някъде другаде или то си зависи много от животинката дали ще се опитва да бяга ?  newsm78

Охх, много е опасно това с излизането по парапети и балкони. Аз почти нямам проблеми, всички балкони са остъклени, но все пак с отворени прозорци. Не знам дали я научих да не гони гълъбите извън прозореца, или гълъбите и другите пернати се отказаха да летят по отворените ми прозорци. newsm78 Но доста често намирахме врабчета, гълъби, сойки( newsm78) хванати от котката. Идея си нямам как се е опазила да не падне от балкона. Като дете имах котарак, който 4 пъти пада от 6 етаж. Нищо му нямаше. На моята приятелка котката падна от 5-я етаж и се преби. Cry

# 463
  • София
Ох, Мърти е невероятен сладур. Hug
Нормално е според мен, любопитковци са котаците, нашия не стои на прозорец или перваз, слагаме му разни столове, на които да стои, на другият балкон има нещо като маса, а в едната стая седи на гардероба и от там дебне гълъбите и им се кара. Laughing

# 464
  • Варна
Здравейте , влизам от време на време в темата, но все се спирам да ви питам нещо. Предполагам повечето тук имат котки от доста време и ще могат да ме посъветват. Много искам да си взема коте, от доста време го мисля, но ме спира това, че живея на висок етаж и не мога да държа непрекъснато прозорците затворени, особено лятото е изключено.
Досега не съм имала котка, но ми се случва често да гледам котката на една приятелка, когато пътува някъде и при нея винаги много внимавам, защото непрекъснато се опитва да излиза на парапетите.

Ако искаш коте сега, може да обезопасите прозорците с комарници, например.

На моите не им давам витамини. Поне засега. Но по препоръка на ветеринарите, като прибрахме Магито, давахме бирена мая на хапчета и на трите. Забравих обаче дозата за килограм.

Impatients, Стейсито е дебела, но само на втората снимка.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт