Астрология - 5 тема

• 52 507
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да споделя и моя опит при Сатурновия възврат, че много фатално се приема. Не за всички е толкова тежко, при мен в тоя период за първи път пътувах в чужбина, за удоволствие, няколко пъти при това. Имах и по-тежки моменти свързани с работата, но аз и сега имам, години по-късно. Така, че не е сигурно че ще е някакъв ужас този сатурнов възврат.

# 571
По време на възврата на Сатурн имах промени от кариерно естество. Напуснах работа, на която бях в продължение на 6-7 години като няколко месеца /докато е бил активен аспектът/ търпях интриги, клевети, клюки и какво ли не. В същия период Плутон квадратираше Слънцето ми. Веднага след това започнах собствен бизнес.
  По принцип Сатурн е бавна планета и възвратът към наталното му положение  може да трае месеци, като се има предвид и ретроградието му.

# 572
А аз имах сгромолясване на брака ми, промяна в работата, перипетии в чужбина, влязох в една мелница, след която животът ми взе коренно различна посока. Сега съм почти на половината от следващия възврат и се надявам, че си уча вече уроците и съм станала по-дисциплинирана, отговорна. Спряха да ми се случват така наречените “случайности“ и неприятности.

# 573
  • в 1001-та нощ
Като стана въпрос за ретроградния ми Сатурн - се разгледах какво още е ретроградно в наталната ми карта и виждам Марс, Хирон и Северен възел. Последното ме изненада. Не съм срещала някъде да се коментира ретрограден Северен възел  Thinking

Той е в Скорпин в 8 дом, заедно с Венера, Уран и Земята  Rolling Eyes

# 574
Само ако може да попитам, кой точно период се приема за Сатурново завръщане (наскоро гледах някъде, че е между 27 и 32-та година)? От друга страна пък астролог ми е казвал, че настъпва на 29-та, 30-та година?  newsm78
Иначе и аз съвсем скоро напуснах работа. Не бях от дълго в компанията, но определено не се чувствах на мястото си там. В момента съм в търсене на нова, но честно казано, нямам никаква идея колко време ще отнеме. Предния път, когато бях в тази позиция, ми отне повече от година, така че нещата там определено не се случват бързо, със скокове. Колкото до пътуванията, миналата година наистина ми се налагаше да пътувам доста. Тази пак се очертава да е динамична, но ще видим. Дано не ме разстресе много този Сатурн и нещата да минават по-леко  #Crazy

# 575
Лунните възли по принцип са ретроградни. Движат се обратно на знаците на зодиака.

Първият Сатурнов възврат се случва, когато човек е около 29 години.

# 576
  • в 1001-та нощ
Даааа, сега, като го написа си спомням, че е така. Аз имам особено отношение към тях и лични наблюдения от едно време.

Отворих сега ефемеридите да видя дали движението е само назад или има танц  "напред-назад" и гледам, че е второто. Т.е. по принцип се движи назад, но понякога тръгва напред, което по-скоро е "аномалия"  Blush

Само ако може да попитам, кой точно период се приема за Сатурново завръщане (наскоро гледах някъде, че е между 27 и 32-та година)? От друга страна пък астролог ми е казвал, че настъпва на 29-та, 30-та година?  newsm78
...

Когато си се родила, Сатурн е бил на определено място и си е продължил по пътя - движи се около Слънцето. Когато направи една обиколка и е пак на място, където е бил при твоето раждане, то тогава "се е завърнал". Точният съвпад е на една конкретна дата, но влиянието не е само в един ден, а в период преди и след. Как ще го усетиш - колко дълго, продължително и в коя житейска област - зависи и от другите аспекти, и от дома, в който се намира Simple Smile

# 577
Даааа, сега, като го написа си спомням, че е така. Аз имам особено отношение към тях и лични наблюдения от едно време.

Отворих сега ефемеридите да видя дали движението е само назад или има танц  "напред-назад" и гледам, че е второто. Т.е. по принцип се движи назад, но понякога тръгва напред, което по-скоро е "аномалия"  Blush

...

Когато си се родила, Сатурн е бил на определено място и си е продължил по пътя - движи се около Слънцето. Когато направи една обиколка и е пак на място, където е бил при твоето раждане, то тогава "се е завърнал". Точният съвпад е на една конкретна дата, но влиянието не е само в един ден, а в период преди и след. Как ще го усетиш - колко дълго, продължително и в коя житейска област - зависи и от другите аспекти, и от дома, в който се намира Simple Smile

Благодаря!   bouquet
Има ли начин да видя кога точно е това завръщане при мен?
Иначе знам, че се усеща по-продължително и в различни области. Но пак казвам, дано е по-леко  Praynig

# 578
От доста време чета темата, но имам прекалено много да уча, за да коментирам каквото и да било (като чета вашите коментари). При мен има "прекрасно" струпване на планети в 7 дом. Там са се приютили - Марс, Юпитер, Сатурн и ретрограден Северен възел (ретроградни планети няма в наталната ми карта). Като  резултат от това (може би) все още съм сама, макар и на 35. При сатурновото завръщане при мен останах без работа за около месец и поех в съвсем различна посока.

# 579
От доста време чета темата, но имам прекалено много да уча, за да коментирам каквото и да било (като чета вашите коментари). При мен има "прекрасно" струпване на планети в 7 дом. Там са се приютили - Марс, Юпитер, Сатурн и ретрограден Северен възел (ретроградни планети няма в наталната ми карта). Като  резултат от това (може би) все още съм сама, макар и на 35. При сатурновото завръщане при мен останах без работа за около месец и поех в съвсем различна посока.

И аз имам планети в 7-ми Дом, плюс СЛВ. Не се притеснявай, това май не винаги значи нещо лошо (и аз бях притеснена, но ме успокоиха). Зависи как са ти разположени другите планети и в какви аспекти са.

# 580
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:

Отворих сега ефемеридите да видя дали движението е само назад или има танц  "напред-назад" и гледам, че е второто. Т.е. по принцип се движи назад, но понякога тръгва напред, което по-скоро е "аномалия"  Blush

Само ако може да попитам, кой точно период се приема за Сатурново завръщане (наскоро гледах някъде, че е между 27 и 32-та година)? От друга страна пък астролог ми е казвал, че настъпва на 29-та, 30-та година?  newsm78
...

Благодаря!   bouquet
Има ли начин да видя кога точно е това завръщане при мен?
Иначе знам, че се усеща по-продължително и в различни области. Но пак казвам, дано е по-леко  Praynig

Аз мисля, че някой снощи ти го написа, но може и да бъркам. Знаеш ли къде ти е Сатурн в наталната карта и драсни в коя година си родена, за по-лесно търсене  Blush Или напиши рождената дата (ден, месец, година), за да видим къде е бил и кога ще се върне Peace

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 17:21 от a.l.e.n.a

# 581
Имате ли наблюдения за опозициите на Уран-Сатурн и Уран-Плутон? Колко е тежко положението?

# 582
Имате ли наблюдения за опозициите на Уран-Сатурн и Уран-Плутон? Колко е тежко положението?
Уран е планетата на независимостта,свободата,внезапните действия и обрати.Стремеж към новото,необичайносто,оригиналното.
Уран остава в един знак приблизително 7 год.,затова позицията му по дом е по-важна,отколкото позицията по знак.

# 583
Интересува ме конкретно какво се случва в реалния живот при тези транзити Уран-Сатурн и Уран-Плутон...

# 584
Освен възвратът на сатурн, друг важен възврат е на възлите, който е на 18, 38 г. и така нататък. Тук са важни и обратът на възлите т.е. когато транзитния северен възел съвпадне с наталния южен. По принцип се смята, че положението на северния възел по дом определя накъде трябва да се развива душата, когато е в 7ми дом това е чрез партньорството.

Силата на малефика не се определя от ретроградността му, а от положението му по дом, положението спрямо слънцето и т.н.

Като цяло не е проблем сатурн да е ретро, или планетите след него, тъй като те имат дълги ретро периоди. Кофти е личните планети да са ретро, както и, това по мои лични наблюдения, диспозитора на слънцето.

Общи условия

Активация на акаунт