С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 279
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • NE
Sahasrara Гроздето май е трудно смилаемо зареди ципата, но сока би трябвало да е ок. върти ми се нещо и за целулоза в гроздето, но не съм проверила. Peace
Гери Дай месце и ще се преродиш. Същите сте като нас. Laughing
kopchelino Вили се запича от повечето храни и винаги ако дам нещо запичащо след това го компенсирам с разхлабващ плод или зеленчук в зависимост как е менюто за деня. Банан и картоф е много страшна комбинация. Peace

Моето диваче може и да не лази, обаче се върти из цялото легло като питка. Голямо шило е, особено като се събуди в 4,5 сутринта и иска да играем. Crazy
Ние пък втори ден ядем успешно млечката каша на HIPP. newsm44

# 211
  • Varna
Здравейте момичета!
Честити месечинки на Мони и Натали.
И аз това имах предвид в схемата за хранене и затова и няма да давам вечеря, за да може мах. да си яде мляко. Почти по схемата на Кръстева, но аз давам плод със следобедното хранене, защото няма да го държи сит и така си има две чисти хранения мляко. Аз давам 8- АМ/ но мисля през ден да давам попара като направим 7 месеца/ , в 11 - месно-зел.пюре, в 15- АМ, в 17.30 - каша или кисел, в 20- АМ. А вечеря като стане поне на 8 месеца.
За сокчетата- аз лично се въздържам, защото Боби пие едва по 10-20 мл. вода и ако му дам сок се опасявам съвсем да не иска вода и затова. Сока го ползвам за течност при кашите и готово- пак давам сок.  Joy А за грозде не мисля, че е рано, но само сока наистина. Аз даже съм си сварила сок от грозде и съм го замразила и тия дни ще му го сложа в кашата.
Аз вчера дадох сиренце и мисля вече да го слагам на обяд в пюрето.

# 212
  • NE
Глутен и млечните са силен алерген и няма да бързам с тях. Има време да си хапва от всичко.
Аз успях да науча Вили да пие водичка и затова въвеждам сока толкова късно. На мнение съм, че водата е по-важна и ценна за организма. Peace

# 213
  • Англия
В Англия пък плодов  сок не се препоръчва, защото захарта в него причинява гниене на зъбите и липсват полезните фибри, които се намират в самите плодове.

# 214
Здравейте, момичета Hug
Аз пък давам и сокчета и вода. Ако трябва да слушам различните мнения... отиде тя!
Та... давам и сокчета, не го кърмя, давам АМ само веднъж - вечер преди лягане /от днес/ - ма направо не ставам за майка, а?!
Всяка майка гледа правилно детето си. Тук само си споделяме, не е задължително цялата тема да гледа децата си по един стандарт било то БГ или не.
Иначе аз не се впечатлявам много от английските стандарти за гледане на деца, не са ми никакъв критерии /за мен лично/ защото не ги харесвам като култура и като физика. Това разбира се си е мое мнение и не натоварвам никого с него  Peace
Давайте смело и със захранване и със сокчета и с всичко. Няма лоша майка.
Е, добре де, има, но те са друга тема.  Hug

# 215
Ама чакайте ся, дете в БГ не може да се гледа по английски стандарт, щото нашите плодове и зеленчуци са по-яки от техните Joy
Пък и да им имам доводите, гниели зъбите. Че синът ми е на 10 години и още е с млечни зъби (сменил е само 4), значи никакви сокове докато не направи 18г (до тогава ще ги е сменил, надявам се) newsm78.
Аз вчера пробвах Вики с малко сок, ама нещо не се впечатли, мръщеше му се и успях да и набутам само една лъжичка, но пък направих кашата със 50/50 сок и вода и си я хапна с кеф, иначе не я люби много, може би защото е доста безвкусна, знам ли Rolling Eyes Давам от оризовата на хип.

Вчера минахме и коремния ехограф, всичко си ни е на мястото. На 16-ти сме на ваксина и след това се надявам да имаме поне един пълен месец без да ходим по лекари ooooh!

Да ви кажа, направила съм на Вики детски кът в хола. Много е яко (за мен) Laughing
Сложила съм един китеник, сгънат на две, за да е по-дебел и мек, нахвърляла съм играчки, заобиколила съм с възглавници, за да не си дрънне главата като се върти и излезе от китеника и съм много щастлива. По цял ден си гледам филми, а тя си играе там, върти се, премята се...страшен кеф. Е, от време на време и писва, ама имам бая свободно време и не се притеснявам да не падне.

# 216
Elefteria  Heart Eyes - аз искам снимка /ако може разбира се/  Blush Искам да направя и аз на Мони един кът, но в кухнята за сега, че започваме ремонт на терасата на хола и самия хол. Иначе иска само в паяка да седи, а не ми се иска много време да "седи" там. Седи е в кавички, защото Мони го използва за упора докато се мъчи да върви и се джаска  Joy
И да те питам за тези каши...
Аз взимам от готовите на "Ганчев" /тези в бурканчетата/, но ми дават на всеки 5ти продукт по една опаковка /за едно хранене/  саше каша, но не мога да я направя - става на буци. Купих една отделна тел за разбиване само за на Мони кашите, но пак не се разбива хубаво.
 newsm78

# 217
  • Varna
Здравейте момичета!
Кръстева, права си, че всяка майка решава какво да дава на детето си и кога. И наистина тук само си споделяме, и мисля, че сме в сферата на добрия тон. Кажи сега Мони яде ли попарката и с какво я направи- в смисъл вода, или чай? А Боби днес хапна уникално пюренце- картофче, масло и сиренце. Мноого яко стана.
За кашите- аз си слагам първо сухата смес и после като бъркам непрекъснато наливам течността- обаче течността ми е на стайна Т- не знам дали има значение. И кашите са на Слънчо- не знам защо започнахме с тях и си продължаваме, а на Ганчев от дозичките ядохме бананова, много е хубава, обаче верно по-трудно ми се разби.  Иначе на Слънчо овесена, елда, оризово-царевична- всичко става гладко.

# 218
ta4i74  Heart Eyes - абеее мръщи й се, но дадох само няколко лъжички и после му дадох млякото, че ме достраша. Направих я със сухари, с краве обезсолено сиренце /колкото кибритена кутийка/ и малко масълце. Много леко пасирах и дадох, когато сухарчетата набъбнаха.
Утре мисля да дам пак 4-5 лъжички, в понеделник и вторник по половин порцийка и в сряда-четвъртък живот и здраве да заместим храненето, но той Мони ще си покаже. Не си правя предварително планове, че... не се знае шефчето какво ще "каже" Laughing
Иначе аз мисля, че си останах в добрия тон. Все пак се извинявам, ако съм подразнила някого с мнението си!

# 219
Кръстева, ето така изглежда, ако сглобиш един такъв на Мони ще се преродиш Hug

Скрит текст:

А кашата и на мен много пъти ми ставаше на буци и разбивах с вилица ама си е голяма играчка. Сега я правя като Тачи, с хладка вода, да не е вряла и първо кашата после водата, че преди това правех обратното Laughing

# 220
Охоооо куклата как играе. Благодаря много, открадвам си още утре идеята.
Благодаря и за кашата. Утре ще пробвам с по-хладка водичка Hug

# 221
  • NE
Елефтерия Страхотен кът за Вики. Ах и как хубаво седи. Мойто диване ни сам трае да играе, ни седи сам. Сложа ли го подпрян почва едно падане, търкаляне и рев. Последното е задължително.
Кашичките на Милупа и Хип стават без буци, но първо сухата смес.
Кръстева Много ви се радвам с Тачи как хубаво си си захранвате сладурите. Аз се радвам ако изядем и половината от бурканчето и то от 80 гр. Confused

Ами мойто чаве наистина дръпна назад. Стоим само на крака и се върти като питка. Зъбче още нЕма и дори не яде като почти 7 месец. Бавно и славно ще е.

# 222
Кръстева, утре като направиш детския кът метни ни една снимка на Мони, ако може Hug

Феичке, и аз много им се радвам колко са напред със захранването, но да знаеш-не си сама, и ние сме мнооого назад. Другите февруарчета са съвсем близо до пържолите, а ние сме още на гарнитурата, ядем само 5-6 вида зеленчуци. От десерта пък сме съвсем далеч, не ни влиза в диетата. Само ябълки и круши хапваме. Като се зазяпам по пюретата в Кауфланд, ми то...от 50 вида, ние можем да хапнем само две-три пюрета ooooh!

# 223
Много готин детски кът. Ние си имаме подобен, но ще трябва да го разширя и да я заградя, че вече сме като на чеверме Simple Smile
Кръстева, чисто любопитство, Мони колко мляко си хапва?  Защото споря дали има ли смисъл да дохранвам с АМ при положение, че смуче от мен по около 500 мл, а яде пупупу  два пъти друга храна.
А и днес пробвахме диня в биберон за твърда храна, с мрежичка, голяяям кеф, даже плака, като й я взех.
И да ви питам-вие какви възглавнички имате? Ние досега спяхме без, ама ще.трябва вече.да се.купува.
Мерсиии

# 224
Елефтериа ,много ви в уютен детския кът.Аз също онзи ден измайсторих подобен,утре ще снимам да го видите.Ех дечицата вече като посядат им е по-забавно и май повече са заиграват.Душички,колко бързо растат,сякаш вчера бяха вързопчета,гърчейки се в ръцете ни.....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт