Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Добро утро

Да,при нас времето е много гадно.Май ще вали цял ден и ще сме си вкъщи.Като е така я мятам ту на шезлонга,ту на люлката,ту на активната,нося из апартамента,гукаме,гушкаме се,плаче си и така.Няма кой знае какво да се прави.

Сега заспа и аз ще метна едни пълнени чушки,че иначе глад ще умори добитъка  Laughing По-късно ми се върти и един кекс

Отивам да правя суфле с течен център, спокоен ден на всички  bouquet

А,това е доста трудно.Друг път правила ли си?Нали говориш за шоколадово суфле с течен център?
Дано да поспре,че да си свършиш работата

Аз от вчера прибрах стерилизатора.Пенсионирам го до третата ни дъщеря   Mr. Green

# 631
Добро утро и от мен !

Малкият днес се събуди в много добра форма. В момента е на гимнастиката и се смее с глас на играчките си, а аз стягам багаш и дойдох и да драсна някой ред. Отиваме в Гърция малко.

Вчера с бебе2 си направихме страхотна разходка ! Беше много приятна, а нейната сладуранка е...оххх приказка  Heart Eyes Толкова е мъничка и сладичка в сравнение с моя гигант хихи

Някой знае ли дали може да се бие ваксината за менингит отделно от 4 валентната и дали ще го направят изобщо? За какво ми е тази 4 валентна, като няма да има най-важната ваксина в нея? ЧУдя се дали не можем да си купим 5/6 валентната егати...

На всички желая прекрасен уикенд!  Hug

# 632
  • Телиш/Плевен
Добро утро и от мрачния, студен и дъждовен Плевен! Hug
Днес определено няма да се излиза. За утре пък имахме уговорка за среща на плевенските мами и бебоци, но пропадна заради времето.
С Елица ще си се мъкнем напред-назад из стаите, понеже нямаме нито шезлонг, нито гимнастика, нито люлка. Ако започне да бодърства повечко време, да се замисли човек да купи нещо такова, ама тя като ми е поспалана (не, че родителите й са от друга порода)...  Laughing Засега са й интересни занимавките ми, пък ще видим по-нататък как ще е. Сега се сетих, че преди месец и нещо, като идваха разни роднини на гости, оставяха пари в плик, та още тогава се чудехме с ММ какво да й купим и една от моите идеи беше активна гимнастика. Само че трябва малко активност и от страна на Елица, за да се решим да й купим нещо такова. Laughing Ще се почудим още малко и утре като проговори, сама ще си каже какво иска. Joy

# 633

А,това е доста трудно.Друг път правила ли си?Нали говориш за шоколадово суфле с течен център?
Дано да поспре,че да си свършиш работата

Не е, хич трудно Simple Smile и да правила съм го...според мен майсторлъка е в печенето му !

delizabeth , аз лично го правя така.
 - 100 гр шок. кувертюра - натурална
 - 100 гр млечен шоколад Милка с балончетата
 - 200 гр масло
 - 140 гр захар
 - 4 яйца
 - 60 гр брашно
 - В малки чашки слагам по малко масло ( отделно от посочения горе грамаж), намаслявам добре стените и после ги поръсвам с брашно, да покрият хубаво и излишното го махам.
На водна баня разбивам маслото , шоколадите и захарта. Разбила съм яйцата с брашното и към готовата, доста топла смес бързо ги добавям като бъркам нон-стоп. Трябва да стане доста гъсто и брашното да стане - аха - аха готово, да втаса един вид. Разпределям по чашките и прибирам във фризера за поне 12 часа, ама и 24 часа да е не е зле. Пекат се в нагрята фурна на 210 гр  за около 5-7 мин и се сервират топли със сладолед Simple Smile Поне ние така ги ядем Simple Smile Да ви е сладко Simple Smile

Monik@ , ако разбереш за ваксините казвай и аз съм склонна да си ги купим Peace

# 634
Здравейте и от мен в това ужасно време. До сега мрънкахме, че пропуснахме сутрешната дрямка и тъкмо малката заспа. Докато се приспивахме, ви изчетох, че няколко дни си организирахме мини почивка и за нет нямаше време. В Гърция времето беше чудесно. На бебка добре и понесе. Много се разбираше с местните и те на агу говорят Laughing.
Марбела, дано се оправят проблемите ви.
Някой беше питал за крустите и Елфита беше отговорила, но ще пиша и аз. Ние ги преборихме с шампоан на А-дерма. Няма такъв продукт, страхотен е. Маже се главичката 5 мин преди къпане, после се изплаква и се измива наново с шампоанчето. Не е нужно разресване. Измихме около 5-6 пъти и решихме проблема. Струваше към 20 лв. Според мен си струва парите. С преварен зехтин мазах челцето, че и там се бяха появили.
Косата ми е супер все още, не е започнала да капе. Кожата ми е суха, но и преди бременността беше. Ноктите са ми ок, но и преди си бяха така.
knick_knack, браво на теб. Аз се мисля за добра домакиня като сготвя два пъти в седмицата. Как ми се иска да има такъв момент, в който всичко е чисто, изпрано, изгладено и аз да имам време за глезотийка. Едни мъфини бих си врътнала. Ама ще взема довечера да ги направя.
За ваксините - другия месец сме на консултация, но на нас миналия път като слагаха ваксина питах каква е и ми казаха, че е срещу менингит.
Бебка спи основно в количката, когато сме навън. В домашни условия сме същите - обиколки на апартамента, шезлонг, люлка. Прави ми впечатление, че напоследък няма такъв интерес като към телевизора. Така гледа, не е истина просто. Не зная добре ли е? newsm78
За дрешките - горе-долу сме по списъка на Пайчето. Аз исках да купя джинси на малката, но не можех да намеря. Поръчах, ако някой види да купува и сега си имаме 4 чифта, добре че са различни цветове Laughing. Освен тях накупих и 4-5 чорапогащника, че чорапите не можем да задържим на краката от ритане. Бодита съм купила повече, че доста повръщаме и няма как да имаме 4-5. Ние по 2-3 на ден сменяме. За пижамките - важи с пълна сила казаното от бебе 2. Те стават жертва на голямото ако Twisted Evil, та имаме за всеки ден от седмицата.

# 635
Здравейте, връщаме се от консултация. Лили е наддала 700гр. за месец и половина, което според педиатърката е добре и в норма, дълга е 59см, абе манекенка от всякъде  Heart Eyes Всичко ни се развива добре, държим си главичката стабилно, стъпване с крачета, костите на главичката са твърди, т.е. няма признаци на рахит. Показа ми ново упражнение- поза плувец, с едната ръка придържаш под гърдичките, а с другата хващаш глезените и повдигаш нагоре и плувате във въздуха Simple Smile Биха ни и ваксина петвалентната, трябваше и тази синфлорикс, против пневмококи, но я помолих да я сложим следващия път да не са двете наведнъж, тя каза ок, че и без това е много болезнена. ЛЛ на Лили се оказа хомеопат, ММ се видя с нея да вземе направление за ортопед, та тя му казала, че е против ваксините и му изписала хомеопатично лекарство за след ваксинация. Дадох  и го екстракт от Thuja. Сега се чудя, щом е против ваксините дали да не говоря с нея да спрем да ги слагаме, то реално от нея зависи, а не от педиатъра.

# 636
пайче, впредвид че от самото начало си против ваксините, слушай си инстнкта. А лекарката щом е хомеопат да дава иминостимуланти
А с Моник@ вчера наистина си направихме чудно излизане  bouquet
Нощеска Ами е спала от 22ч30 до 2ч и после до 3ч30 рев, унесе се до 4ч15, после рев до 5ч15 и после спа до 8, яде и до 10 не шукна. Идеше ми да се метна онякъде, честно Crazy
Хубаво че днес е дъждовно та я унася

# 637
Бебе2 как ми се искаше да се присъединя към вас, но нямаше с какво да се придвижа до центъра, а с градски транспорт не мога да се пречупя да го ползвам с Лили. Замисляла съм се за такси, но не знам как ще се натоварим с количката и как ще се вози без кошчето за кола  newsm78
Сложих на Лили такава лепенка Куул пач на мястото на убождането, пише че са и при мускулни болки, освен за температура, но после прочетох опаковката и пише, че съдържа алуминий  ooooh! абе китайска му работа, ако бях разбрала навреме, че са китайски изобщо нямаше да ги купувам, с резрви съм за всичко китайско.
Иначе за ваксините с ММ сме на противоположни мнения и няма разбирателство по темата, той приема моята теза, но все пак по-добре да ги слагаме, че са срещу кофти болести, особено пневмонията, той като дете много е боледувал от пневмония, толкова често, че не са му били нито една ваксина и той смята, че за това е по податлив на болести, особено в сравнение с мен. Миналата зима той изкара много тежък грип, докато бях бременна, а аз го изкарах като лека настинка. Същото се случи и едно лято, бяхме на морето и се разболяхме от свински грип, е той много тежко го изкара, аз много леко и много бързо ми мина. Между другото грипа от миналата зима пак беше свински, но вече му казват калифорнийски, та да не всяват паника. Абе грип, като грип, ако питаш мен. Та това е една от причинте да избягвам градския, особено сега, когато имунитета на всички пада, при смяна на сезоните.

# 638
  • Пловдив
тя му казала, че е против ваксините и му изписала хомеопатично лекарство за след ваксинация.

Не изпускай тази златна възможност  Peace
Явно тази лекарка е много съвестна,защото повечето спасяват от ваксините близките си,но на всеослушание говорят друго.Защото какво щяло да стане иначе.Нямало как и т.н

БГ календара е ужасно претоварен.За мен допустимо да има 2-3 задължителни ваксини.Другите да са пожелателни

knick_knack ,браво.Майсторка си на шоколадовото суфле.Аз не съм се пробвала.Само го консумирам по заведенията

Не спира този дъжд и това е  Tired

# 639
тя му казала, че е против ваксините и му изписала хомеопатично лекарство за след ваксинация.

Не изпускай тази златна възможност  Peace
Явно тази лекарка е много съвестна,защото повечето спасяват от ваксините близките си,но на всеослушание говорят друго.Защото какво щяло да стане иначе.Нямало как и т.н

Абсолютно съм съгласна, възможността не е за изтърване, а моята педиатърка и ЛЛ на цялото семейство на 100% доказва че по системата мой човек работят Sick
Пайче, пусни му на ТМ някое филмче за ваксините и евентуалните последствия и да го съпостави с пневнмонията...Ако искаш някое убедидетлно, имам Laughing
Аз джиткам с метрото без кой знае какви притеснения и не в пиковите часове. Има асансьори на всяка метростанция и като не е пик няма почти никак хора

# 640
Бебе2 вие нали си взехте кола, наскоро, защо си с метрото, или ТМ я ползва за работа? При нас ММ ходи на работа с колата и обикновено, ние излизаме с него към центъра и после се прибираме заедно, ама вчера той вече беше излязъл, когато се разбрахте с Моник@.
А между другото, Моник@ аз те питах, но сигурно не си видяла, с какво мажеш лицето си, че и аз съм се опъпчила, а моя крем е на бензоилова основа и е противопоказен при бременност и кърмене

# 641
В това дъждовно време идейка за заглавие на следващата ни тема:

Есента е вече тук,мама милва юлчето в скут Simple Smile

# 642
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Да се изкажа по някои от темите Simple Smile
Колегите ми подариха активна гимнастика и съм много доволна. Бебето не издържа много време в нея засега, но ми дава 5 - 10 минути, за да отида до тоалетна например. Определено й се радва. Иначе нямах никакво намерение да си купувам, защото дъщеря ми имаше гимнастика и не прояви никакъв интерес. Нейната отдавна съм я подарила.
Доволна съм, че бебо кротува и в шезлонг, и в количка, и в слинг... Редовно се носим със слинг или раничка,  само не са ми удобни за кърмене. Хората ни заглеждат и усмихват, но не е имало коментари.
Започнах да пазарувам за зимата, основно по интернет. Не съм шофьор и нямам възможност да обикалям. Сега чакам спален чувал и якенце. Купих една агнешка кожичка за подложка на шезлонга - разкошна е. Става и за столче за кола.
Тази седмица започнах йога вкъщи. Купих си диск и книга от амазон. Уж нищо не е, а цялата се схванах. Не мислех, че съм толкова обездвижена, защото бая километри навъртях из морската в топлото време. Има упражнения и за бебето и сега ги разучаваме.
Поздрави и се гушкайте на топло!

# 643
Бебе2 вие нали си взехте кола, наскоро, защо си с метрото, или ТМ я ползва за работа? При нас ММ ходи на работа с колата и обикновено, ние излизаме с него към центъра и после се прибираме заедно, ама вчера той вече беше излязъл, когато се разбрахте с Моник@.
А между другото, Моник@ аз те питах, но сигурно не си видяла, с какво мажеш лицето си, че и аз съм се опъпчила, а моя крем е на бензоилова основа и е противопоказен при бременност и кърмене
ММ работи на Симеоновско, а и кара Лео до училището Laughing
А основната основна причина е че не съм шофьор. А транспорт ползвам само метро, другото ми е недостъпно с количката:?. А със слинга, съм много мобилна

# 644
  • Бургас
Да надникна и аз в темата, че тя аха, аха изписана. От както баткото започна училище, съвсем не мога да се оранизирам. Сутринта като изпратих мъжте, метнах бубата в количката и набързо отскочих да напазарувам докато не заплющяло, че доста притъмня и в Бургас.
И на нас ни се появиха тези грозни корички по главичката. Ще пробвам с шампоана, който tara 2 е използвала.
Дрешки не съм купувала кой знае колко, че летните така си останаха неносени. Ще питам една позната в детски магазин дали няма да мога да ги разменя за по-големички за др. лято. Така си останаха някои подарени бодита роклички с етикетите и закачалките. Аз бодита си взех от тук http://www.aliexpress.com/snapshot/6205297929.html, хубави цветове и много мекички. Маратонки и пантофки http://www.aliexpress.com/snapshot/6162652392.html  http://www.aliexpress.com/item/Cute-Baby-Girl-Boy-Anti-slip-Sock … w/2036141077.html, спортен комлект от спортдиректа, и джинси и спортни панталонки пък от лидъл. Няколко пъти разглеждам и в мола до нас, ама нищо не мога да харесам, а цените х3  ooooh!
От началото на седмицата слагам бебка в чувалчето и отгоре олекотено, спинка като буба. Сутринта в 6 часа се стреснах, викам си ...не огладня ли това дете  newsm78, защото обикновено заспива към 10,30 и в 5,00 се храним.
От няколко дни се опитва да хване играчките от грифа на шезлонга. Много е сладка  Laughing
И ние след седмица пак сме на ваксина и изпадам в див ужас как ще го понесе детенцето, като си спомня как плака предния път направо ми се свива сърцето.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 14:02 от misi77

Общи условия

Активация на акаунт